Piiri sisältää uuden NPU-tekoälysuorittimen sekä markkinoiden nopeimman kahden gigabitin LTE-modeemin.

Samsungin puolijohdeyksikkö on julkaissut tänään uuden huippumallin järjestelmäpiirivalikoimaansa. Tuore lippulaivapiiri kantaa nimeä Exynos 9820. Piiri valmistetaan modernilla kahdeksan nanometrin LPP (Low Power Plus) FinFET -prosessilla.

Exynos 9820:ssa on siirrytty käyttämään uutta prosessoriratkaisua, jossa yhteensä kahdeksan prosessoriydintä on jaettu kolmeen klusteriin. Kaksi suorituskykyisintä ydintä perustuvat Samsungin omaan neljännen sukupolven custom-ratkaisuun. Keskitason suorituskyvystä vastaavat kaksi Cortex-A75-ydintä ja energiatehokkuutta vastaavat tehtävät ovat neljän Cortex-A55-ytimen vastuulla. Samsungin mukaan uusi prosessoriratkaisu tarjoaa 20 % parannuksen yhden ytimen suorituskykyyn, 15 % parannuksen moniydinsuorituskykyyn ja 40 % parannuksen energiatehokkuuteen.

Grafiikkasuorittimena Exynos 9820:ssä toimii ARM Mali-G76 MP12, jonka kehutaan tarjoavan 40 % parempaa suorituskykyä ja 35 % parempaa energiatehokkuutta edeltäjäpiirin grafiikkasuorittimeen nähden. Parannettu kuvasignaaliprosessori tukee nyt jopa viittä sensoria, 16 + 16 megapikselin kaksoiskameraa ja 22 megapikselin yksittäsiä sensoreita. Exynos 9820:n MFC (multi-format codec) tukee 8K 30 FPS ja 4K 150 FPS -videokuvan purkamista ja pakkaamista 10-bittisellä HDR-väriavaruudella.

Uutta on edeltäjäpiiristä puuttunut NPU-tekoälysuoritin, jonka luvataan seitsenkertaistavan tekoälytoimintojen nopeuden edeltäjään nähden. Piiriin integroitu LTE Advanced Pro -modeemi mahdollistaa jopa 2,0 Gbit/s latausnopeuden (Cat.20) ja 316 Mbit/s lähetysnopeuden (Cat.20) Modeemi tukee 8CA-/3CA- (Carrier Aggregation), 4×4 MIMO-, 256-QAM- ja eLAA-tekniikoita. Tuettuna ovat myös uusimman sukupolven UFS 3.0 -tallennusratkaisut.

Exynos 9820 -piirin massatuotanto alkaa kuluvan vuoden loppuun mennessä ja se tullaan erittäin suurella todennäköisyydellä näkemään Samsungin tulevissa lippulaivapuhelimissa ensi vuoden alkupuolella.

Lähteet: Samsung (1)(2)

This site uses XenWord.
;