Galaxy Fold saapuu kauppoihin Koreassa huomenna.

Samsung on lanseerannut taittuvanäyttöisen Galaxy Fold -älypuhelimensa toiseen kertaan. Yritys tiedotti heinäkuussa tehneensä laitteeseen tarvittavat parannukset ja tuovansa sen markkinoille syyskuussa. Lupaus piti paikkansa, sillä yritys kertoi aloittavansa myynnin Koreassa huomenna perjantaina 6. syyskuuta. Hieman myöhemmin (18. syyskuuta) myynti alkaa valituilla markkinoilla, kuten Ranskassa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Singaporessa ja Yhdysvalloissa. Tietyillä markkinoilla saataville tulee myös 5G-versio. Värivaihtoehdot ovat nyt karsittu mustaan ja hopeaan, eikä kustomointimahdollisuutta tiettävästi enää ole tarjolla. Suomen saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Samsungin laitteeseen tekemiin rakenteellisiin muutoksiin lukeutuu taipuisan näyttöpaneelin pintaan asennetun suojakerroksen reunojen piilottaminen kehysten sisään, niin ettei käyttäjä voi enää vahingossa repiä irti kyseistä näytön toiminnan kannalta oleellista osaa. Samsung on myös parantanut rakennetta estääkseen ulkopuolisten pienien kappaleiden pääsyn puhelimen sisään. Saranaosan ylä- ja alapäätä on vahvistettu uusilla kumisuojuksilla ja saranan sekä rungon välisen aukon kokoa on pienennetty. Lisäksi näyttöpaneelin alle on lisätty metallikerroksia näytön suojauksen vahvistamiseksi.

Ensimmäistä kertaa helmikuussa julkaistun Galaxy Foldin piti tulla myyntiin Yhdysvalloissa huhtikuun lopulla ja Suomessa toukokuussa, mutta lanseeraus peruttiin, kun lehdistökappaleissa havaittiin ongelmia näytön toiminnassa. Osassa laitteista näytön hajoamisen aiheutti saranan sisään päässeet ulkopuoliset pienet esineet ja toisissa näyttö hajosi testaajien irrotettua näytön pintaa suojanneen polymeerikalvon. Samsungin toimitusjohtaja DJ Koh myönsi aiemmin kesällä, että puhelinta koitettiin kiirehtiä julkaisuvalmiiksi liian tiukalla aikataululla.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;