Jo vuosia Samsungin Android-älypuhelimiin odoteltu ominaisuus saapuu ensimmäisenä uuteen A55-malliin, mutta ominaisuudesta saataneen nauttia myöhemmin myös muilla malleilla.

Saumaton päivitys eli ”seamless update” -ominaisuus on esitelty Android-käyttöjärjestelmään jo vuonna 2016, mutta vasta nyt se saapuu Samsungin Galaxy-puhelimiin. Ensimmäisenä ominaisuuden on raportoitu saapuneen korealaisvalmistajan uuteen keskihintaluokan malliin Galaxy A55:een. Saumattomassa päivitystoiminnossa päivitys asennetaan valmiiksi toiselle erilliselle järjestelmäosiolle, joka vaihdetaan käyttöön seuraavan uudelleenkäynnistyksen aikana.

Saumattomat päivitykset mahdollistavat päivitysten lataamisen ja asentamisen taustatoimintona ja lopuksi vain puhelimen uudelleenkäynnistyksen, kun aiemmin Galaxy-puhelinten päivityksessä on joutunut toisinaan pitkäänkin katselemaan lataus- ja asennuspalkkeja, jotka ovat estäneet puhelimen samanaikaisen käytön. Samsungin saumattomassa päivityksessä näkyy kaksi erillistä latauspalkkia, joista toinen kuvaa päivityksen latausta ja asennusta ja toinen varmennusta. Päivityksen aktivoivan uudelleenkäynnistyksen raportoidaan kestävän A55:ssä noin 90 sekuntia. Uudesta päivitystoteutuksesta huolimatta vapaan tallennustilan määrä ei vaikuttaisi vähentyneen A55:ssä.

Galaxy A55:een saumaton päivitysominaisuus saapui ensimmäisenä Intiassa maaliskuun tietoturvapäivityksen mukana. Oletetusti myös muihin uusiin Galaxy-puhelimiin ominaisuus on lähiaikoina tulossa, mutta todennäköisesti vain tehtailta lähteviin malleihin. Toistaiseksi tarkemmista malleista tai aikatauluista ei ole mitään tietoa.

Lähde: SamMobile, GSMArena

This site uses XenWord.
;