Samsung on vahvistanut huhut takaisinkutsuttujen Note 7 -älypuhelimien paluusta markkinoille. Toistaiseksi ei kuitenkaan tiedetä missä ja millä nimellä laitteet tulevat uudelleen myyntiin.

Perimmiltään kyse on 4,3 miljoonan takaisinkutsutun Note 7 -puhelimen kierrättämiseen liittyvästä ongelmasta, jonka suhteen yritys on kokenut painostusta mm. Greenpeacen toimesta. Samsung kertoo tiedotteessaan kolme keskeistä keinoa, jolla se pyrkii kierrättämään takaisinkutsutut laitteet ympäristöystävällisellä tavalla. Kyseisiä keinoja ovat tehdaskunnostettujen laitteiden myynti ja vuokraus, komponenttien (kuten kameramoduulit ja puolijohteet) irrottaminen ja uudelleenkäyttö sekä viimeisenä vaihtoehtona metallien ja muiden arvomateriaalien talteenotto ympäristöystävällisin keinoin.

Kuluttajien kannalta mielenkiintoisin vaihtoehto, eli Note 7 -puhelimien paluu markkinoille tehdaskunnostettuina yksilöinä, riippuu Samsungin mukaan sääntelyviranomaisten ja operaattoreiden kannasta asiaan sekä eri markkina-alueilla vallitsevasta kysynnästä. Samsung kertoo vahvistavansa markkinat ja myynnin aloitusajankohdat aluekohtaisesti, mutta tällä hetkellä on jo tiedossa, ettei kunnostettuja Note 7 -puhelimia tule myyntiin ainakaan Yhdysvalloissa eikä Intiassa. Toistaiseksi ei ole tiedossa millä tuotenimellä tehdaskunnostetut puhelimet tulevat myyntiin. Huhujen mukaan laitteissa käytetään aiempaa pienempiä akkuja.

Aiheen taustalla on Samsungin viimesyksyinen katastrofi, jossa se joutui takaisinkutsumaan kahteen otteeseen miljoonia juuri markkinoille lanseerattuja Galaxy Note 7 -älypuhelimia syttymisvaaran vuoksi. Tammikuun lopulla Samsung julkaisi tutkimustulokset, joiden mukaan syttymisiin löytyi kaksi erillistä akkuihin liittyvää ongelmaa.

Lähteet: Samsung, The Verge

This site uses XenWord.
;