Samsungin OLED-näytöt kannettavissa mahdollistavat ohuemman ja kevyemmän rakenteen sekä näytön alle sijoitettavan webkameran.

Samsung on ilmoittanut alkuvuodesta skaalaavansa OLED-paneeleitansa 13,3–16-tuumaisiin kokoluokkiin, mikä tarkoittaa käytännössä muun muassa kannettavien tietokoneiden näyttöjä. Kannettaviin tuotavan OLEDin tarjoaman kuvanlaadun lisäksi uusi teknologia mahdollistaa myös webkameran piilottamisen näytön alle.

Samsungin näytön alainen etukameratekniikka onkin jo aiemmin ollut esillä patenteissa, mutta aiemmin markkinoilla nähdyistä prototyyppipuhelimista ja ZTE:n Axon 20 5G:stä poiketen korealaisvalmistaja on tuomassa kameratekniikan ensin kannettaviin tietokoneisiinsa. Samsungin mukaan näytön alainen kameraratkaisu mahdollistaa kannettaviin jopa 93 prosentin näytön ja rungon välisen suhteen, minkä lisäksi kannettavien paksuuden ja painon luvataan laskevan ohuemman näyttöteknologian myötä.

Korealaisvalmistaja on julkaissut OLED-paneeleja mainostavan videon, jossa puhutaan Blade Bezelistä, mutta videolta ei käy ilmi onko kyseessä suoranaisesti tuleva tietokonemalli, vai markkinointitermi OLED-paneelien ja näytön alaisen kameran myötä ohennetuille näytön reunoille. Videolla uuden OLED-paneelin luvataan olevan vain 1 mm paksu ja 130 grammaa painava, kun taas perinteiset näytöt ovat valmistajan mukaan reilun 2 mm paksuja ja 180 gramman painoisia.

Lähteet: TechPowerUp (1) (2)

This site uses XenWord.
;