SD 7.0 -standardin mukaisten SD Express -korttien siirtonopeus on parhaimmillaan 985 megatavua sekunnissa ja uuden SD UC -luokan myötä niiden kapasiteetti voi olla maksimissaan 128 teratavua.

Erilaisten SD-korttien standardeista vastaava SD Association on julkaissut uuden SD 7.0 -standardin. SD 7.0 tuo mukanaan PCI Express -väylän ja NVMe-protokollan uuden SD Express -korttiluokan myötä.

SD 7.0 -standardin SD Express -kortit nostavat PCI Express 3.0 -väylän ja NVMe 1.3 -protokollan myötä siirtonopeuden nykyisen UHS-III-luokan korttien 624 megatavusta sekunnissa 985 megatavuun sekunnissa. Uudet kortit toimivat luonnollisesti myös vanhempien SD-standardien mukaisissa laitteissa maksimissaan UHS-I-luokan nopeudella. Vaikka SD-kortit eri luokista toimivat ristiin kaikkien SD-laitteiden kanssa, saavutetaan parhaat nopeudet kun SD-kortin ja isäntälaitteen nopeusluokat ovat samat.

Toinen SD 7.0:n merkittävistä uudistuksista on uusi SD UC -luokka. SD UC -luokan kortit tukevat maksimissaan 128 teratavun kapasiteettia ja sen mukaisia SD-kortteja voidaan julkaista mille tahansa SD-korttiluokalle.

Oikean maailman esimerkkinä uudet SD Express -kortit tulevat päihittämään nopeudessa muun muassa SATA-väyläiset SSD-asemat. SD Associationin mukaan kasvanut nopeus ja kapasiteetti mahdollistavat esimerkiksi 8K- ja 360-asteen videomateriaalien tallennuksen ja toiston ongelmitta.

SD Express -luokan kortit tulevat aluksi saataville SD UC- (max 128 Tt), SD XC (max 2 Tt) ja SD HC -kokoluokissa (max 32 Gt). Tarkempaa tietoa standardista on saatavilla SD Express -white paper -dokumentista (PDF).

Lähde: SD Association

This site uses XenWord.
;