Samsung on julkistanut eilen MWC Shanghai -tapahtumassa uuden Fujifilmin kanssa kehitetyn ISOCELL Plus -kuvasensoritekniikan, jonka kerrotaan parantavan merkittävästi valoherkkyyttä ja värintoistoa. Kyseessä on kehitysversio Samsungin vuonna 2013 esittelemästä ISOCELL-tekniikasta, joka eristi vierekkäiset kuvapikselit toisistaan estäen niiden välillä tapahtuvien häiriöiden syntymistä.
Uusissa ISOCELL Plus -sensoreissa värisuodattimien välillä sijainnut metalliverkko on korvattu uudella Fujifilmin kehittämällä materiaalilla, joka eristää kuvapisteet entistä tehokkaammin toisistaan. Tähän asti kätetty metalliverkko aiheutti optisia häviöitä valon heijastumisen ja absorboitumisen myötä. Ratkaisun ansiosta valoa kerrotaan päätyvän jopa 15 % enemmän kuvatiedon tallentavalle fotodiodille asti.
Samsungin mukaan ISOCELL Plus -tekniikka mahdollistaa myös entistä pienempien, jopa alle 0,8 mikrometrin kuvapikselien käyttämisen sensoreissa ilman suorituskyvyn heikkenemistä aikaisempaan verrattuna. Tämä puolestaan helpottaa korkearesoluutioisten (yli 20 megapikseliä) kamerasensorien kehittämistä. Samsungin mukaan suorituskykyparannuksia on luvassa ISOCELL Plussan myötä myös suurempia pikseleitä käyttäviin kuvasensoreihin.
Toistaiseksi ei ole tiedossa milloin ensimmäiset ISOCELL Plus -sensoria käyttävät kuluttajalaitteet tulevat markkinoille.
Lähde: Samsung
Ja herkkyyttähän ei kuva-anturissa ole koskaan liikaa.
– "Samsung esitteli uudet 15 % valoherkemmät ISOCELL Plus -kamerasensorit "
– "Ratkaisun ansiosta valoa kerrotaan päätyvän jopa 15 % enemmän kuvatiedon tallentavalle fotodiodille asti."
Juttutekstin maksimiarvo on otsikossa muuttunut tyypilliseksi arvoksi.
Saavuttaakseen 15 % korkeamman valoherkkyyden optimitilanteessa on sensorin oltava vähintään 15 % valoherkempi, otsikko ei ole siis harhaanjohtava.
Sinun logiikallasi yhdestäkään sensorista ei voisi sanoa, että se on toista valoherkempi ellei mainitse erikseen että "parhaimmillaan", koska täydellisessä pimeydessä yksikään ei vastaanota ainuttakaan fotonia mitään valon aallonpituutta mikä sitä eroa voisi tehdä.
(Yleisenä huomiona lisäksi otsikoissa joudutaan myös tekemään usein kompromisseja mm. pituuden ja selkeyden vuoksi)