GDDR6-muistien odotetaan syrjäyttävän GDDR5- ja GDDR5X-muistit näytönohjaimista nopealla aikataululla. Ensimmäiset GDDR6-näytönohjaimet saapuvat markkinoille alkuvuodesta 2018.

Näytönohjaimissa käytetään nykyään lähes poikkeuksetta GDDR5-muisteja. Muita vaihtoehtoja nykypäivänä ovat astetta nopeammat, Micronin kehittämät GDDR5X-muistit sekä hitaammat mutta erittäin leveän muistiväylän vuoksi enemmän muistikaistaa tarjoavat AMD:n ja SK Hynixin kehittämät HBM-muistit.

SK Hynix on nyt esitellyt ensimmäiset seuraavan sukupolven GDDR6-muistit. Muististandardia työstää tuttuun tapaan JEDEC, joka on vastuussa muidenkin muistiteknologioiden standardoinnista. Toistaiseksi ei ole tiedossa mikä valmistaja on toiminut GDDR6-muistiteknologian pääkehittäjänä, vai onko kyse ollut alusta asti usean yrityksen yhteistyöstä. Muistien odotetaan saapuvan näytönohjaimiin vuoden 2018 alkupuolella ja SK Hynix kertoo ajoittaneensa muistipiiriensä massatuotannon nimettömänä pysyvän näytönohjainvalmistajan aikatauluun sopivaksi.

SK Hynixin esittelemät GDDR6-muistit ovat kapasiteetiltaan 8 gigabittisiä ja ne tulevat toimimaan 16 Gbps:n nopeudella, jolloin esimerkiksi 384-bittisellä muistiväylällä muistikaistaa olisi 768 gigatavua sekunnissa. Muistikaistaa tulee tarjolle siis noin kaksinkertaisesti GDDR5-muisteihin nähden. Olettaen ettei mikään mene GDDR6-standardin viilauksen loppumetreillä vikaan, tulee muistien käyttöjännite olemaan 10 % pienempi kuin GDDR5-muisteilla. SK Hynix tulee valmistamaan nyt esitellyt muistinsa 2Znm-prosessilla (20 / 21 nm).

Muista muistivalmistajista ainakin Micron ja Samsung ovat kertoneet tulevansa valmistamaan myös GDDR6-muisteja. Muistien odotetaan syrjäyttävän nykyiset GDDR5/X-muistit suorituskykyisissä näytönohjaimissa nopeasti kiitos merkittävästi kasvaneen nopeuden ja pienentyvän käyttöjännitteen.

This site uses XenWord.
;