Brian Krzanich on eronnut välittömästi toimitusjohtajan tehtävästä sekä jättänyt paikkansa hallituksessa.

Keväästä 2013 lähtien Intelin toimitusjohtajana toiminut Brian Krzanich on jäänyt kiinni suhteesta yhtiön työntekijään. Yhtiön sisäisten käytäntöjen mukaisesti johtotehtävissä työskentelevän henkilö ei saa olla suhteessa alaisensa kanssa.

”An ongoing investigation by internal and external counsel has confirmed a violation of Intel’s non-fraternization policy, which applies to all managers. Given the expectation that all employees will respect Intel’s values and adhere to the company’s code of conduct, the board has accepted Mr. Krzanich’s resignation.”

Suhde ei ole enää ajankohtainen, mutta yhtiö sai tietää siitä vasta hiljattain ja vahvisti asian omalla tutkinnalla. Lopputuloksena Krzanich erosi yhtiön palveluksesta viime viikon lopulla välittömästi.

Krzanich oli viimeksi otsikoissa tämän vuoden alussa, kun hän myi osakkeitaan noin 39 miljoonalla dollarilla sen jälkeen, kun yhtiölle oli kerrottu sen prosessoreihin liittyvistä vakavista tietoturvaongelmista. Krzanichin toimia kritisoitiin sisäpiirikaupoiksi.

Taloudellisesti Intelillä menee nykyään todella hyvin ja yhtiö on rikkonut omia ennätyksiään lähes joka neljännes. Viime vuonna yhtiö teki 62,8 miljardin dollarin liikevaihdolla 17,9 miljardia dollaria voittoa.

Krzanichin aikakaudella on kuitenkin törmätty isoihin ongelmiin 10 nanometrin valmistusprosessinsa kanssa ja viimeisen vuoden aikana työpöytäprosessoreiden saralla kilpailu on kiristynyt AMD:n Zen-arkkitehtuuriin perustuvien Ryzen-prosessoreiden myötä.

Intelin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty talousjohtaja Robert Swan. Yhtiön hallitus on aloittanut uuden toimitusjohtajan etsinnän yhtiön sisältä ja ulkopuolelta.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;