Näppäimistö on sekä suunniteltu että valmistettu Suomessa.

Suomessa suunniteltu ja kasattu Hid:ergo Disconnect MK1 -näppäimistö panostaa ergonomiaan kahteen osaan jaetun muotoilunsa kanssa. Langaton näppäimistö on ostettavissa group buy -tyylillä eli ryhmätilauksena, jossa myydään ensin 100 tilausta ja kun tilaukset ovat täyttyneet, näppäimistöt valmistetaan ja toimitetaan kuluttajille.

Näppäimistön takana ovat Jyväskyläläinen Ilpo Loikkanen, joka on suunnitellut itse näppäimistön sekä hänen yhtiökumppaninaan toimiva Oskari Seppä, joka on vastuussa näppäimistön ohjelmistopuolesta.

Hid:ergo Disconnect MK1 on siis kaksiosainen näppäimistö, jonka voi halkaista keskeltä toisistaan irrallisiksi osiksi ergonomiaa parantaakseen. Yhteyden tietokoneeseen näppäimistö muodostaa langattomasti Bluetoothin välityksellä, mutta lisäksi myös langallinen käyttö USB-C-johdolla on mahdollista.

Halkaistun designinsa lisäksi näppäimistö erottuu markkinoiden massasta integroiduilla 1,02-tuumaisilla ePaper-näytöillään, jotka näyttävät esimerkiksi kelloajan tai akun tilan. Lisäksi näppäimistön oikeaan puoleen on integroitu tasohiiri, joka mahdollistaa tietokoneen käyttämisen ilman erillistä hiirtä.

Näppäimistö tarjoaa vaihdettavat hot swap -kytkimet ja se on ostettavissa täysin ilman esiasennettuja kytkimiä, mutta lisäksi Disconnect MK1:n voi tilata valmiiksi tuntopisteellisillä JWK T1 -kytkimillä tai lineaarisilla JWK Nylon Black -kytkimillä.

Näppäimistön mukana toimitettavat näppäinhatut ovat PBT-muovia ja näppäimistön runko on muovinen. Rungon sisällä on ääntä vaimentavaa vaahtomuovia.

Hid:ergo Disconnect MK1 on tilattavissa  valmistajan kotisivuilta ilman kytkimiä 359 euron hintaan tai kytkinten kanssa 389 euron hintaan. Kuten aiemmin mainittua näppäimistöt valmistetaan ja toimitetaan kuluttajalle 100:n tilauksen täytyttyä ja tilausmäärä on myös rajoitettu kyseiseen sataan. Group buy sulkeutuu 28. marraskuuta. Arvioidut toimitukset näppäimistölle ovat vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lähde: Valmistajan lehdistötiedote, Hid:ergo

This site uses XenWord.
;