Microsoftin mukaan Surface Duo saapuu markkinoille ensi jouluksi, mutta tällä hetkellä ei ole edes varmaa montako kameraa puhelimessa tulee olemaan.

Microsoft piti tänään New Yorkissa Surface-aiheisen julkaisutilaisuuden, jossa julkistettiin useampia mielenkiintoisia täysin uusia malleja. Tänä vuonna siellä julkistettiin lopulta myös vuosikaudet huhuissa pyörinyt Surface-puhelin, vaikkei Microsoft siitä ilmeisesti haluakaan puhelimena puhua.

Microsoftin uusi puhelin on saanut nimekseen Surface Duo. Kyseessä on monin tavoin valtavirrasta poikkeava puhelin, sillä se avautuu kirjamaisesti, jolloin esiin tulee kaksi 5,6-tuumaista tai yhdessä 8,3-tuumainen näyttö. Surface Neon tapaan näyttöjen väliin jää kuitenkin näkyvä reunus, eli se ei avattuna ole varsinaisesti yksi suuri näyttö taittuvanäyttöisten laitteiden tapaan.

Surface Duo on vielä keskeneräinen projekti, jossa on vielä monta asiaa päättämättä. Varmaa on vain se, että käyttöjärjestelmänä toimii Android. Wiredin mukaan sen sisällä olisi Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri ainakin tässä vaiheessa. Moni seikka Duossa voi vielä muuttua, sillä tällä hetkellä on vielä epävarmaa, tuleeko siinä olemaan erillistä takakameraa, vai vain yksi kamera, jota käytetään sekä selfieiden että tavallisten valokuvien ottoon. Yhtiö aikoo julkaista puhelimen markkinoille ensi vuoden joulumarkkinoille.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;