Microsoft Surface-perheeseen kuuluvat jatkossa Laptop 3 kahdessa eri koossa, Pro 7, Pro X, Neo ja Duo.

Microsoft on julkistanut tänään New Yorkissa pitämässään tapahtumassa uuden sukupolven Surface-laitteet. Samalla varmistui myös useiden aiempien huhujen paikkansa pitäminen, kuten kannettava AMD:n APU-piirillä ja kaksinäyttöiset laitteet.

Surface Laptop tulee saataville nyt ensimmäistä kertaa kahdessa koossa. 13,5-tuumainen malli noudattaa sarjan aiempia perinteitä ja on varustettu Intelin 10. sukupolven Core-prosessorilla, mutta 15-tuumaisessa mallissa on huhujen mukaisesti AMD:n APU-piiri, tarkemmin sanoen nimihirviö Ryzen 7 3780U with Radeon RX Vega 11 Graphics Microsoft Surface Edition. Uudet kannettavat tukevat pikalatausta, jonka luvataan lataavan akun 80 %:iin noin tunnissa.

Surface Laptop 3 13,5” version hinnat alkavat Suomessa 1199 eurosta ja 15”-version 1399 eurosta (verollinen kuluttajahinta). Myynti alkaa 22. lokakuuta ja laitteet ovat jo ennakkotilattavissa Microsoft Storessa.

Surface Pro -sarjaan julkaistiin odotetusti uusi 7-versio sekä täysin uusi tulokas X. Pro 7 on varustettu Intelin 10. sukupolven Core-prosessorilla ja sen akun luvataan kestävän koko päivän käyttöä. Yhtiön mukaan laite on suunniteltu täysin uudelleen, mutta ainakin muotokieli on edelleen varsin tuttu. Täysin uusi Pro X on varustettu uudella Microsoft SQ1 -prosessorilla, jonka yhtiö on suunnitellut yhteistyössä Qualcommin kanssa. Prosessorin kerrotaan tarjoavan 2 TFLOPSin edestä grafiikkavääntöä ja 9 TOPSin edestä tekoälylaskentaan erikoistunutta suorituskykyä. Pro X on 5,33 millimetriä paksuna ohuin Surface Pro tähän asti. Surface Pro 7:n kuluttajahinnat alkavat Suomessa 929 eurosta ja Pro X:n 1169 eurosta. Myynti alkaa 22. lokakuuta ja 19. marraskuuta.

Viimeinen tietokonepuolen uutuus on Surface Neo. Kyseessä on 360-asteen saranalla varustettu kaksinäyttöinen taulutietokone, jossa jää valitettavasti näkyvä reunus näyttöjen välille myös täysin avattuna. Neossa pyörii Windows 10:n erityisesti kaksinäyttöisille laitteille suunnattu 10X-versio. Tietokone tukee koko laitteen levyistä näppäimistöä, joka voidaan asettaa suoraan sen ruudun päälle. Laite mukautuu näppäimistöön automaattisesti ja jättää näkyviin jäävän kaistaleen näytöstä kakkosnäytöksi, oli se sitten näppäimistön kummalla puolen tahansa. Surface Neo on toistaiseksi konseptiasteella ja se tullaan näkemään markkinoilla vasta ensi vuoden loppupuolella.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;