Aasiasta kantautuvien tietojen mukaan useat pienemmät valmistajat ovat jo kohottaneet hintojaan, kun TSMC on puolestaan perunut alennuksia suurimmille asiakkailleen.

Kuluvan vuoden teema on ollut koronakriisi ja sen vaikutukset muun muassa viihdeteknologian kysyntään. Yritysten villeimmätkin toiveet ylittävä kysyntä aiheuttaa valtavia paineita läpi koko tuotantoketjujen, mikä näkyy myös hinnoissa.

Taiwanista kuuluvien huhujen mukaan useat puolijohdevalmistajista ovatkin nostaneet kriisin myötä hintojaan. Central News Agencyn mukaan ainakin UMC on myös vahvistanut omalta osaltaan huhujen pitävän paikkansa. Hinnankorotukset ovat keskittyneet etenkin vanhempiin valmistusprosesseihin ja pienempiin 200 mm:n piikiekkoihin, joita käytetään esimerkiksi virranhallintasirujen, piirisarjojen ja muiden ohjainpiirien valmistukseen.

Raporttien mukaan ylivoimaisesti suurin puolijohteiden sopimusvalmistaja TSMC ei ole lähtenyt varsinaisesti nostamaan hintojaan, mutta on käyttänyt tilaisuuden silti hyväkseen perumalla suurimmille asiakkailleen tarjoamansa alennukset. TSMC:n kerrotaan antaneen aiemmin valikoiduille asiakkailleen maksimissaan 3 %:n alennuksen normaalihinnoista, mutta ensi vuodesta lähtien kyseiselle alennukselle saadaan heittää hyvästit.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;