Telia ja Assembly Organizing Oy:n omistajat ovat solmineet yrityskaupan, jonka myötä Teliasta tulee Assemblyn enemmistöomistaja. Kauppasummaa tai osakemääriä ei kerrottu julkisuuteen.

Telia on panostanut viime aikoina vahvasti elektroniseen urheiluun ja pyrkii kehittämään pelaamiseen ja esportsiin liittyvää liiketoimintaa ja konsepteja. Yhtiö aloitti viime syksynä yhteistyön suomalaisen e-urheiluorganisaatio ENCE eSportsin kanssa, Telian verkkokaupasta löytyy runsaasti pelaamiseen liittyviä tuotteita ja nyt yhtiö alkaa kehittää Assembly-tapahtumaa enemmistöosuudellaan.

”Telian mukaantulo tukee loistavasti Assemblyn kasvutarinaa. Nyt meillä on mahdollisuudet kasvattaa ja kehittää tapahtumaa, sekä lähteä kansainvälistymään. Assemblyllä on ollut merkittävä rooli Suomen peliteollisuuden ja kotimaisen esportsin kehityksessä, ja nyt voidaan lähteä toteuttamaan suunnitelmia laajemmin. Jatkossa Assemblyn kautta tulee avautumaan myös enemmän uramahdollisuuksia digikulttuurista kiinnostuneille”, kiittelee Assemblyn toimitusjohtaja Pekka Aakko.

Taloustietojen mukaan Assembly Organizing Oy:n liikevaihto on kasvanut viiden viime vuoden aikana noin 400 000 eurosta 786 000 euroon ja yhtiö on tehnyt käytännössä nollatulosta. Pääjärjestäjistä Pekka Aakko jatkaa Assemblyn johtamista, kun taas Jussi Laakkonen jättää Assemblyn.

”Tavoitteenamme on auttaa Assemblya kasvamaan ja samalla vahvistaa pelaamiseen liittyvää liiketoimintaamme ja digitaalista kulttuuria laajemminkin. Haluamme olla luomassa suomalaisia menestystarinoita ja auttaa ihmisiä ymmärtämään, että digiviihde ja pelaaminen ovat osa monen elämää. Suomella on edellytykset olla myös yksi esportsin kärkimaista”, summaa Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen.

Assembly-tapahtuma on järjestetty vuodesta 1992 lähtien muun muassa Hartwall Areenalla ja Messukeskuksessa. Alunperin kyseessä oli puhtaasti demoskene-kulttuurin keskeinen vuosittainen tapahtuma, mutta jo vuosia tapahtuma on yhdistänyt myös pelaajia ja useita muita tietokonealakulttuureja. Tapahtuma järjestetään nykyään kaksi kertaa vuodessa ja siellä vierailee noin 5000 kävijää. Kesän Assembly järjestetään 2.–5. elokuuta Messukeskuksessa.

Lähde: Telia

(Kuva: Aleksi Kinnunen / ASSEMBLY Organizing)

This site uses XenWord.
;