Tesoron uusi Gram SE Spectrum -näppäimistö on roiskevedenkestävä ja hyödyntää optisia näppäinkytkimiä.

Pelituotevalmistaja Tesoro on laajentanut näppäimistövalikoimaansa uudella Gram SE Spectrum -mallilla, jossa hyödynnetään markkinoilla hiljalleen yleistyvää optista näppäinkytkintekniikkaa. Metallirunkoisella näppäimistöllä on myös IP56-tason suojaus, eli se sietää pölyä ja voimakkaita vesisuihkuja.

Näppäimistössä käytetään Tesoron itsensä kehittämää optista näppäinkytkintä, joka tunnistaa näppäinpanalluksen infrapunavalon avulla. Vaikka näppäinpainallus rekisteröidään optisesti, on painallustuntuma toteutettu edelleen jouseen ja metallikontakteihin perustuvalla mekanismilla. Optisen kytkimen sensorille luvataan 100 000 tunnin käyttöikä, itse mekanismille 50 miljoonan painalluksen elinikä. Kytkinten kerrotaan myös olevan vedenkestäviä ja tarvittaessa irrotettavissa.

Sekä makroja että valaistusefektejä voi ohjelmoida näppäinkohtaisesti suoraan näppäimistöltä käsin ja niistä huolehtivat 32-bittinen ARM Cortex -suoritin sekä 512 kilotavun sisäinen muisti. Käyttäjällä on mahdollisuus valita NKRO- ja 6KRO-tilojen väliltä. Valaistus on toteutettu RGB-ledein, jotka mahdollistavat 16,8 miljoonaa eri värisävyä. Gram SE Spectrumin ulkomitoiksi kerrotaan 447 x 136 x 33 mm ja painoksi 1,19 kg.

Tesoro Gram SE Spectrumin suositushinta on 119 dollaria ja se tulee saataville kahtena eri värivaihtoehtona – mustana ja valkoisena.

Lähde: Tesoro

This site uses XenWord.
;