AMD on julkaissut X399-alustalle aiemmin kaksi Ryzen Threadripper -prosessoria: 12-ytimisen 1920X:n ja 16-ytimisen 1950X:n. Parivaljakko saa kuun lopussa rinnalleen vielä edullisemman 8-ytimisen 1900X:n.

AMD:n ensimmäiset Ryzen Threadripper-prosessorit tulivat ennakkotilattaviksi viime kuun lopulla ja kuun vaihteessa yhtiö täydensi tarjontaa vielä yhdellä uudella mallilla. Threadripper -prosessorit ja X399-emolevyt ovat yhtiön vastaus Intelin X299 -HEDT-alustalle.

Ensimmäiset AMD:n julkaisemat Threadripper-prosessorit olivat 12-ytiminen 1920X ja 16-ytiminen 1950X. Kuun vaihteessa ne saivat rinnalleen vielä 8-ytimisen 1900X:n. Prosessorin peruskellotaajuus on korkeampi kuin yhdelläkään Ryzen-mallilla, peräti 3,8 GHz. Boost-kellotaajuus noudattaa puolestaan tuttua kaavaa ja on samat 4 GHz kuin muillakin Threadrippereillä ja nopeimmilla Ryzeneillä.

Ryzen Threadripper 1900X perustuu isoveljiensä tapaan kahteen Zeppelin-siruun, mutta siihen on tehty myös muutoksia. Yhtiö ei paljastanut suoraan prosessorin L3-välimuistikonfiguraatiota, mutta vertailu Intelin Core i9-7820X -prosessoriin kertoo, että AMD on kytkenyt puolet L3-muistista pois käytöstä, eli sitä on käytettävissä yhteensä 16 Mt. Prosessori tukee neljää DDR4-muistikanavaa ja 64 PCI Express -linjaa, joista neljä on varattu piirisarjalle.

Ryzen Threadripper -prosessoreiden TDP-arvo on 180 wattia ja selvästi perinteisiä prosessoreita suuremman fyysisen kokonsa vuoksi se ei ole yhteensopiva suurimman osan markkinoilta löytyvien jäähdyttimien kanssa. AMD:n virallisen diapaketin mukaan Threadripper-yhteensopivia jäähdyttimiä on markkinoilla tällä hetkellä yhteensä 25. Jäähdyttimistä 20 on erilaisia valmisnestekiertoja Arcticilta, Corsairilta, EKWB:lta, NZXT:ltä, Thermaltakelta, Cryorigilta ja EVGA:lta ja loput viisi perinteisiä tornicoolereita Arcticilta, Noctualta ja Coolermasterilta.

X399-piirisarjaan perustuvia emolevyjä on tulossa saataville heti alkuun ainakin ASRockilta, Asukselta, Gigabyteltä ja MSI:ltä. Poikkeuksellisen prosessorikannan vuoksi MSI on julkaissut YouTubessa videon prosessorin ja sen jäähdyttimen asennuksesta oikeaoppisesti.

AMD on hinnoitellut Ryzen Threadripper 1900X -prosessorin verottomana 549 dollariin ja se tulee saataville kuluvan kuun lopussa. Threadripper 1920X ja 1950X tulevat saataville jo 10. päivä tätä kuuta ja ne on hinnoiteltu niin ikään verottomina 799 ja 999 dollariin.

This site uses XenWord.
;