Big Islandiksi kutsutun laskentapiirin suorituskyvystä tiedetään tässä vaiheessa teoreettinen FP16-suorituskyky, mikä osuu AMD:n ja NVIDIAn laskentapiirien välimaastoon.

Kiinan pyrkimykset omavaraisuuteen teknologiassa ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi varmasti kaikille alaa seuraaville. Nyt kiinalainen Shanghai Tianshu Zhixin Semiconductor on ilmoittanut saaneensa valmiiksi ensimmäisen GPGPU-laskentapiirinsä datakeskuksiin.

Tianshu Zhixinin Big Islandiksi nimeämä GPGPU rakentuu peräti 24 miljardista transistorista ja se valmistetaan 7 nanometrin valmistusprosessilla. Tom’s Hardwaren tietojen mukaan piirin valmistaja ei ole julkista tietoa, mutta prosessista annetut tiedot täsmäävät TSMC:n prosessiin. Piirin ns. tape-out eli sen valmistuksessa käytettävien valmiiden maskien valmistuminen on tapahtunut viime vuoden toukokuussa. Piiristä julkaistun renderöinnin mukaan sen tukena on neljä pinoa HBM-muistia.

Big Islandin suorituskykylukemat ovat toistaiseksi vielä osittain hämärän peitossa. Tianshu Zhixinin mukaan piiri saavuttaisi FP16-tarkkuudella 147 TFLOPSin suorituskyvyn, kun sen suorimmat kilpailijat AMD:n Radeon Instinct MI100 saavuttaa 184,6 TFLOPSia ja NVIDIAn A100 77,97 TFLOPSia samalla tarkkuudella. Big Island tukee FP16-tarkkuuden lisäksi myös kaikkia muita yleisiä laskentatarkkuuksia, mukaan lukien verrattain uusi tulokas BF16 eli BFloat16.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;