TSMC kertoo priorisoineensa tuotantoa asiakkaille, jotka sen tutkimusten perusteella kärsivät oikeasti piiripulasta.

Piiripulasta syytetään pääosin riittämätöntä valmistuskapasiteettia ja sen myötä eritoten markkinaykköstä TSMC:tä. Nyt yhtiön hallituksen puheenjohtaja Mark Liu on vierittänyt ainakin osan syystä asiakkaittensa puolelle.

Time-lehti on tehnyt artikkelin piiripulan keskiössä pyörivästä TSMC:stä ja haastatellut sen myötä muiden muassa Liuta. TSMC:n kerrotaan autovalmistajien valituksen jälkeen alkaneen tutkia, missä todelliset pullonkaulat piirien toimituksessa sijaitsevat. Autovalmistajat olivat Liuta lainaten yhtiön asiakkaiden asiakkaiden asiakkaita, joten yhtiö ei olisi edes voinut suoraan priorisoida valmistusta autovalmistajille.

Osassa tapauksissa pula oli aito, mutta joukosta löytyi myös yrityksiä, jotka panttasivat omia piirejään varastossa, vaikka niistä oli markkinoilla pulaa. Löydöstensä johdosta TSMC on priorisoinut tuotantoa yrityksille, joiden se on todennut kärsivän todella piiripulasta. Liu ei kuitenkaan määritellyt tarkemmin, missä kohtaa tuotantoketjua TSMC:stä eteenpäin piirejä panttaavat tahot ovat.

Lähde: TechPowerUp, Time

This site uses XenWord.
;