Huawein tulevat P30-huippumallit esiintyvät pressikuvavuodossa kolmessa eri värissä.

Roland Quandt on julkaissut WinFuture-sivustollaan sarjan renderöintejä, joiden sanotaan olevan Huawein maaliskuun lopulla julkaistavien P30-huippumallien pressikuvia. Quandt on ollut vuodoissaan tyypillisesti varsin luotettava.

Etupuolella huomio kiinnittyy näytön yläreunan pienikokoiseen kameraloveen ja Pro-version näytön kaareviin reunoihin. Sormenjälkitunnistin on ilmeisesti sijoitettu Mate 20 Pron tapaan näytön alle, sillä sitä ei ole nähtävissä kuvissa. Näytön reunukset vaikuttaisivat olevan perusmallissa hieman kalliimpaa sisartaan leveämmät, aivan kuten Samsungin ja Applen huippumallien edullisimmassa vaihtoehdoissa (Galaxy S10e ja iPhone XR).

P30 Pron takaa löytyy yhteensä neljä kameraa, joista yksi on salaman viereen sijoitettu ToF-kamera. Valokuvauskamerat sijaitsevat omassa kehyksessään ja niiden yhteenlaskettu polttovälialue on tiettävästi 16-125 mm (kinovastaava). Tarjolla on pääkamera f1.6-aukkosuhteella, superlaajakulmakamera sekä viisinkertaisen zoomin tarjoava telekamera f3.4-aukkosuhteella. Lisäksi kamerat pystyvät tarjoamaan yhdessä 10-kertaisen hybridizoomin.

Perus-P30:ssa takakameroita on kolme ja Prohon verrattuna ToF-kamera on jätetty joukosta pois. Kolmen kameran kerrotaan kattavan 17-80 mm:n kinovastaava polttoväli, eli telekamera tarjoaa noin kolminkertaisen optisen zoomin pääkameraan verrattuna.

Huhujen mukaan laitteiden sisältä löytyy Kirin 980 -järjestelmäpiiri sekä mahdollisesti jostain variantista myös Balong 5000 5G-modeemi. P30:n näytön kooksi on huhuttu 6,1 tuumaa ja Pro-version 6,4-tuumaa. Näytöt perustuvat todennäköisesti OLED-tekniikkaan, joka mahdollistaa näytön alapuolisen sormenjälkitunnistimen toiminnan. Värivaihtoehtoja on luvassa renderöintien perusteella ainakin kolme – musta ja kaksi sinertävää liukuvärjättyä vaihtoehtoa.

Myös edullisin P30 Lite -malli on ollut hiljattain kuva- ja speksivuotojen kohteena. Kuvat ovat peräisin suojakuorivalmistajalta, joten niissä saattaa olla vielä virheitä yksityiskohtien osalta. Tietoja on vuotanut myös TENAA:n hyväksyntädokumenteista. Litessä pitäisi olla 6,15-tuumainen Full HD+ -näyttö sekä kolme takakameraa (20 + 16 + 2 megapikseliä). Lite-mallin muita ominaisuuksia huhutaan olevan Kirin 710 -järjestelmäpiiri ja 3240 mAh akku 18 watin pikalataustuella (USB Type-C).

Huawei julkaisee P30-mallistonsa maaliskuun 26. päivä Pariisissa.

Lähde: WinFuture

This site uses XenWord.
;