Lupaavan suorituskyvyn vastapainona aikaiset testitulokset ovat näyttäneet myös haasteita suorituskyvyn ylläpitämisessä.

Koreasta tulleiden aikaisten testiraporttien perusteella AMD:n RNDA2-pohjainen grafiikkapiiri Samsungin tulevissa Exynos-järjestelmäpiireissä on jopa 30 prosenttia tehokkaampi kuin Galaxy S21 Ultran sisällä sykkivästä Exynos 2100:sta löytyvä Mali-G78.

Toki Mali-grafiikkapiireissäkin ollaan tulevaisuudessa näkemässä jälleen kehitystä uusissa huippumalleissa, mutta seuraavan sukupolven Mali-G710:n lupaa vain 20 prosenttia edeltäjäänsä parempaa suorituskykyä. Näin ollen tulevan RDNA2-piirin pitäisi onnistua päihittämään kilpaileva Mali vielä kohtalaisen selvällä erolla. Lisäksi AMD:n grafiikkapiirin on luvattu tuovan mobiililaitteille tietokoneista ja pelikonsoleista tuttuja teknologioita kuten säteenseuranta ja Variable-Rate Shading.

Valitettavasti testeissä on tullut vastaan myös ongelmia, sillä piirin on havaittu throtlaavan, eli laskevan kellotaajuuksiaan pidemmissä suorituksissa. Toisella testivedolla piirin suorituskyky oli laskenut 20 prosentilla ja kolmannella jo 30 prosentilla alkuperäiseen tulokseen nähden.

Uuden RDNA2-grafiikkapiirin odotetaan löytyvän Samsungin tulevasta Exynos 2200 -lippulaivapiiristä.

Lähde: GSMArena

Uutiskuva: AMD

This site uses XenWord.
;