Aiemmin Muropakettiin älypuhelintestejä kirjoittanut Juha Uotila liittyy io-techin vahvuuteen.

(Vasemmalla Juha Kokkonen, oikealla Juha Uotila)

Noin 1,5 vuotta sitten toimintansa virallisesti aloittanut io-tech.fi on kasvanut nopeasti yhdeksi Suomen isoimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheisista sivustoista. Nykyään sivustolla vierailee kuukaudessa reilu 200 000 uniikkia kävijää, vierailuja kertyy yli miljoona ja sivulatauksia lähes 8 miljoonaa. TechBBS on Suomen aktiivisimpia keskustelufoorumeita ja rekisteröityneitä käyttäjiä on jo yli 23 000.

Startup- ja harrastajahengessä perustetun sivuston kehitys jatkuu edelleen niin teknisesti kuin sisällöllisesti. Valtavaa uusien älypuhelinten julkaisutulvaa ja niiden testaamisruuhkan helpottamiseksi olemme rekrytoineet aiemmin mm. Muropakettiin älypuhelintestejä kirjoittaneen ja TechBBS:stä ”inf”-nimimerkillä tunnetun Juha Uotilan.

io-techissä on jo hetken aikaa ollut painetta saada lisää osaavaa apuvoimaa mobiilipuolen artikkelien pariin ja nyt keväällä tilanne muuttui akuutiksi ennennäkemättömän testilaitetulvan ja hyvää työtä kiireapuna älypuhelimia testanneen Pekko Lainialan jäätyä päivätöidensä vuoksi pois tiimistä”, mobiilipuolen asioista io-techissä ensisijaisesti vastaava Juha Kokkonen toteaa.

Uotila on omien sanojensa mukaan 35-vuotias tekniikkanörtti Helsingistä, jota matkapuhelimet ja -tekniikka kiinnostanut varmaan sieltä ensimmäisistä Mobira Citymaneista lähtien. Matkapuhelinpuolen kanssa Juha on ollut tekemisissä pitkään aluksi oman pienen blogin kautta ja sen jälkeen muutaman hyvän brittiläiskaverin kanssa ihan mobiiliblogia pyörittäessä. Varsinaiset toimittajahommat alkoivat reilu 3 vuotta sitten ja viimeiset pari vuotta on tullut kirjoiteltua mobiilipuolen artikkeleita useammalle sivustolle.

”Ei tarvinnut kovin pitkään miettiä, kun Sampsa ja Juha kysyivät kiinnostuksesta mobiilijuttujen kirjoittamiseen io-tech:n puolelle”, toteaa Uotila.

Henkilökohtaisella tasolla Juha Uotilaa mobiililaitteissa kiinnostaa puhtaan raudan ja komponenttien lisäksi myös softapuoli. Androidin ja custom-rommien kanssa hän on touhunnut menneinä vuosina paljon ja koostanut muun muassa silloiseen CyanogenModiin pohjautuvaa rommia. ”Näistä ’leikeistä’ varmasti osittain kumpuaa se kiinnostus myös käyttöjärjestelmän puolelle ja vielä hiukan myös sinne pintaa syvemmällekin on välillä kiva päästä”, Uotila pohtii. Myös tätä osaamista päästään toivottavasti näkemään io-techissä tulevaisuudessa.

Suomessa kokonaisvaltaiseen asiantuntevien mobiililaitetestien tekemiseen sopivaa osaavaa ja intohimoista väkeä on tarjolla varsin rajallisesti, joten on oltava iloinen, että meillä tärppäsi nopeasti. Uotila oli oikeastaan ensisijainen meitä kiinnostanut vaihtoehto ja olen erittäin tyytyväinen, että saimme kiinnitettyä haluamamme miehen io-techin tiiviiseen tekijäporukkaan. Tämän myötä pystyn itse keskittymään enemmän myös kotelo- ja cooleritesteihin sekä yrityksen pyörittämiseen liittyviin tehtäviin”, Kokkonen päättää.

Ensimmäisenä Uotilan arvosteltavana ovat LG:n G7 ThinQ- ja HMD Globalin Nokia 8 Sirocco -lippulaivapuhelimet.

This site uses XenWord.
;