Vuotaneet diat paljastavat, että Intel on aikeissa juottaa tulevissa 8-ytimisissä Coffee Lake S-prosessoreissaan lämmönlevittäjän kiinni piisiruun.

Videocardz-sivusto on julkaissut Inteliltä vuotaneita dioja, jotka vahvistavat aiemman huhun, jonka mukaan yhtiö olisi tuomassa pian julkaistavat 8-ytimiset Core i9-9900K- ja Core i7-9700K -prosessorit markkinoille piisiruun juotetulla lämmönlevittäjällä.

Intelin dokumentit paljastavat uutuusprosessoreiden tekniset tiedot ja uutuusominaisuudet. Juotetusta lämmönlevittäjästä käytetään termiä Solder Thermal Interface Material eli STIM. Sen ansiosta Intel on tuomassa Core i9-9900K -lippulaivamallin myyntiin yhden ytimen 5 GHz:n Turbo-kellotaajuudella. Aiempien vuotojen perusteella 9900K:n kaikkien kahdeksan ytimen kellotaajuus on 4,7 GHz. Muut ominaisuudet ovat 95 watin TDP-arvo, 16 megatavua L3-välimuistia ja DDR4-2666-muistituki.

STIM on listattu ylikellotusominaisuuksiin ja sen kerrotaan tuovan ylikellotusyhteisön toivoma parannus lämmönjohtavuuteen. Yhtiö on käyttänyt viime vuosina työpöytäprosessoreissaan piisirun ja lämmönlevittäjän välissä juottamisen sijaan lämpötahnaa, jonka tehokäyttäjät ovat todenneet lämmönjohtaisen kannalta varsin heikoksi ratkaisuksi. Kun lämmönlevittäjä on irroitettu ja vakiotahnan tilalle on vaihdettu nestemäistä metallia, ytimien rasituslämpötila on laskenut jopa 15-20 astetta.

Uusien LGA 1151 -kantaisten prosessoreiden rinnalle julkaistaan myös uusi Z390-piirisarja, jota suositellaan 8-ytimisten prosessoreiden kaveriksi, mutta myös nykyiset 300-sarjan emolevyt ovat yhteensopivia BIOS-päivityksellä.

Intelin odotetaan julkaisevan Coffee Lake-S -koodinimelliset 8. sukupolven Core-prosessorit uusilla 9000-sarjan mallinimillä lokakuussa.

Lähde: Videocardz

This site uses XenWord.
;