Valven Index-virtuaalilasien valttikortteja ovat mm. taaksepäinyhteensopivuus SteamVR 1.0 -yhteensopivien majakoiden kanssa sekä uudet peräti 87 erilaista sensoria hyödyntävät Index-peliohjaimet.

Valven tiedettiin vuotojen perusteella valmistelleen jo pitkään täysin omia VR-lasejaan ja maaliskuun lopulla yhtiö varmisti lopulta asian myös itse. Maaliskuussa laseista ei saatu juuri mitään tietoja, mutta nyt yhtiö on julkistanut Index-virtuaalilasit virallisesti.

Valve Index -virtuaalilasit on varustettu kahdella 1440×1600-resoluution RGB-alipikseliasettelua käyttävällä LCD-näytöllä. Virtuaalilasit tukevat 80, 90, 120 ja 144 hertsin virkistystaajuuksia ja taustavalaistuksen kerrotaan pimenevän erittäin nopeasti: 144 hertsin virkistystaajuudella sen pysyvyydeksi kerrotaan vain 0,33 millisekuntia.

Virtuaalilasien näkökenttä vaihtelee hieman, mutta oikein säädettynä näkökentän pitäisi Valven mukaan olla noin 130 astetta leveä. Näkökenttää on mahdollista säätää linssien etäisyyttä muuttamalla. Silmien etäisyyttä on mahdollista säätää 58 – 70 millimetrin välille toisistaan.

Itse VR-lasien lisäksi Indexiin kuuluu sisäänrakennetut kaiuttimet, jotka voi halutessaan korvata omilla kuulokkeilla 3,5 mm:n liittimen avulla. Laseihin on sisäänrakennettu myös kaksi mikrofonia sekä kaksi 960 x 960 -pikselin kameraa. Lasit kytketään tietokoneeseen USB 3.0- ja DisplayPort 1.2 -kaapeleilla, jonka lisäksi ne vaativat virtakaapelin. Laseista lähtee kuitenkin vain yksi 5 metrin johto, joka jaetaan USB-, DisplayPort- ja virtakaapeleiksi metrin mittaisella haaroittimella.

Valve Index -ohjaimissa on kussakin 87 erilaista sensoria, jotka mahdollistavat käsien ja sormien asentojen ja liikkeiden seuraamisen sekä paineen tunnistuksen. Sensoreiden avulla esimerkiksi tavaroiden heittämisen luvataan tuntuvan luonnolliselta, kun ohjaimet tunnistavat paitsi liikkeen nopeuden ja suunnat, myös käden puristusvoiman ja milloin käyttäjä päästää pallosta irti. Ohjain kiinnitetään käteen kämmenselän yli kulkevalla hihnalla.

Ohjaimet ovat peilikuvat toisistaan ja varustettu samoilla painikkeilla ja ominaisuuksilla: A- ja B-toimintopainikkeet, järjestelmäpainike, tattiohjain, liipaisin ja Track-painike. Track-painike on varustettu paineentunnistuksella ja kapasitiivisilla sensoreilla ja se toimii samalla kosketushiirenä. Painike on varustettu lisäksi haptisella palautteella.

Ohjainten 1100 mAh:n akut ladataan USB Type-C -liitännällä ja niiden luvataan kestävän yli 7 tuntia käyttöä.

Kolmas uutuus on Valve Index 2.0 -majakat. Uudet majakat tarjoavat 7 metrin kantaman 160 x 115 asteen seurannalla ja maksimissaan neljä majakkaa voitaan yhdistää toisiinsa 10 x 10 metrin pelitilan luomiseksi. Majakat skannaavat ympäristöä 100 kertaa sekunnissa. Majakat ovat yhteensopivia HTC Viven majakoiden virtalähtiden kanssa, mutta niiden mukana tulee myös omat 12 voltin virtalähteet.

Uudet Valve Index -virtuaalilasit lisälaitteineen käyttävät SteamVR 2.0 -sensoreita, mutta ne ovat yhteensopivia myös SteamVR 1.0 -sensoreiden ja majakoiden kanssa, jolloin käyttäjä voi hyödyntää esimerkiksi HTC Viven majakoita.

Valve Index -virtuaalilasien ennakkotilaukset aloitetaan tänään ja toimitusten luvataan alkavan 28. kesäkuuta. Pelkkien virtuaalilasien hinta on Steamin kaupassa 539 euroa, ohjainparin 299 euroa ja yhden majakan 159 euroa. Virtuaalilasit ja ohjaimet yhdessä kustantavat 799 euroa ja VR-lasit, ohjaimet ja kaksi majakkaa 1079 euroa.

Lähde: Valve

This site uses XenWord.
;