AMD:n mukaan se on aikataulussaan myös tulevien Ryzen-prosessoreiden kanssa, mutta ei tarkentanut tullaanko ne julkaisemaan toisen vai kolmannen vuosineljänneksen aikana.

AMD piti oman osavuosikatsauksensa ensimmäisen vuosineljänneksen tiimoilta eilen. Odotetusti osavuosikatsauksen yhteydessä saatiin tarkempia tietoja yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmista.

AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su varmisti osavuosikatsauksen konferenssipuhelimessa yhtiön valmistautuvan julkaisemaan Navi-arkkitehtuuriin perustuvat uudet näytönohjaimet vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Kolmanteen vuosineljännekseen osuu muun muassa 7.7., jota on povattu mahdolliseksi julkaisupäiväksi osalle AMD:n tulevista tuotteista 7 nanometrin valmistusprosessin kunniaksi. Saman neljänneksen aikana pidetään kuitenkin myös GamesCom-tapahtuma, jota voitaneen pitää todennäköisempänä julkaisuajankohtana. GamesCom pidetään 21. – 24. elokuuta.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana tullaan julkaisemaan myös uuden sukupolven Rome-koodinimelliset Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvat Epyc-prosessorit. Sun mukaan yhtiö on saavuttanut useita tavoitteitaan OEM-valmistajien ja pilvipalveluiden kanssa ja on aikataulussaan aloittaakseen prosessoreiden toimitukset toisen vuosineljänneksen aikana jo ennen varsinaista julkaisua.

Konferenssipuhelussa ei paljastettu valitettavasti Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvan Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden julkaisuaikataulua. Prosessoreiden mainittiin kuitenkin olevan edelleen aikataulussaan. Julkisesti aikatauluksi on mainittu aiemmin vuoden puolivälin tienoo. Aikatauluun sopisivat sekä aiemminkin mainittu 7.7, että toisen vuosineljänneksen puolelle ehtivä 28. toukokuuta – 1. kesäkuuta pidettävä Computex. Lisa Su tulee pitämään Computex-tapahtuman virallisen keynote-esityksen, jossa on luvassa rutkasti asiaa tulevista Ryzen-prosessoreista, mutta niiden varsinaista julkaisua tapahtumassa ei ole vielä varmistettu.

Lähde: AMD @ SeekingAlpha

This site uses XenWord.
;