Valven Knuckles-ohjain lupaa tuoda entistä realistisemman otteen VR-peleihin, kun pelkän ohjaimen sijainnin ja asennon sijasta peli tietää myös käyttäjän sormien asennot.

HTC:n kanssa Vive-virtuaalilasien ja niiden VR-ohjainten sekä paikannusmajakoiden tiimoilla yhteistyötä tehnyt Valve on kaikessa hiljaisuudessa kehittänyt uuden VR-ohjaimen. Knuckles-ohjaimet eivät ole vielä vapaasti saatavilla, mutta niitä on ilmeisesti jo lähetetty kehittäjille.

Knuckles-ohjaimet vaikuttavat päällisin puolin varsin perinteisiltä VR-ohjaimilta. Kummallekin kädelle on oma ohjaimensa ja ne tukevat luonnollisesti liikkeentunnistusta ja ohjainten seurantaa. Knucklesissa on Valven ohjaimille tyypillinen kosketuslevy sekä tietenkin liipaisin ja joukko tarpeellisia painikkeita.

Ohjainten varsinainen erikoisuus ei näy sen pinnalle, mutta ainakin ajatuksen tasolla on erittäin tervetullut edistysaskel VR-ohjaimissa. Knucklesin kosketuslevy, painikkeet, liipaisin ja ohjaimen kahva on nimittäin varustettu yhteensä viidellä kapasitiivisella tunnistimella, jotka tunnistavat käyttäjän sormien asennot. Kosketuslevy ja painikkeet tunnistavat peukalon asennon, liipaisin etusormen ja kahvan kolme aluetta keskisormen, nimettömän ja pikkusormen asennot. Toistaiseksi julkaisusta materiaalista ei selviä miten tarkkaan ohjain tunnistaa sormien asennot, mutta varmuudella tunnistettavia asentoja on kuitenkin enemmän kuin vain kapasitiiviseen tunnistimeen koskeminen (1) tai koskematta oleminen (0).

Ohjainten tämän hetkinen versio on varustettu 500 mAh:n akulla, jota voidaan ladata micro-USB-liitännän kautta. Akun luvataan kestävän nykyisellään noin 3 tuntia käyttöä ja latauksen tyhjästä täyteen onnistuvan tunnissa.

Valve ei ole vielä ilmoittanut milloin Knuckles-ohjaimet saapuvat myyntiin tai miten ne tullaan hinnoittelemaan. Voit tutustua ohjaimiin tarkemmin niiden Steam-ryhmässä.

This site uses XenWord.
;