Coffee Lake on Intelin kuluttajaluokassa kolmas Skylake-pohjainen ja neljäs 14 nanometrin prosessilla valmistettava arkkitehtuuri.

Intel valmistelee parhaillaan kuusiytimisiä Coffee Lake -prosessoreita julkaisuvalmiiksi. Ensimmäiset Coffee Laket saapuvat markkinoille näillä näkymin elo-syyskuussa 8. sukupolven Core-prosessoreina.

Olemme uutisoineet aiemmin Coffee Laken esiintyneen SiSoft Sandra -tulostietokannassa jo useampaankin otteeseen. Uusin vuoto tulee niin ikään tutulta taholta julkaisemattomien tuotteiden saralla, eli Geekbench-tulostietokannasta.

Hardwareluxx-sivusto löysi Geekbenchin tietokannasta 3,2 GHz:n peruskellotaajuudella toimineen Coffee Laken testitulokset. Ohjelma tunnistaa prosessorin Kaby Lakena, mikä ei sinänsä ole yllättävää ottaen huomioon SiSoft Sandra -tuloksissaki näkyneen Kaby Lake -nimen. Tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti siltä, että Coffee Lake eroaa Kaby Lakesta vain ydinmääriltään huolimatta siitä, että se tulee huhujen mukaan vaatimaan sekä uuden piirisarjan että uuden prosessorikannan. Testissä käytetty MSI:n emolevy tunnistuu nimellä MS-1T31, mitä ei ainakaan toistaiseksi ole osattu yhdistää mihinkään julkaistuun emolevymalliin.

Kuusiytiminen Coffee Lake saa Geekbench 4.1.0 -testissä yhdellä ytimellä tuloksekseen 4619 pistettä ja kaikkien ydinten testissä 20828. Toistaiseksi ei ole tiedossa oliko prosessorissa käytössä Turbo-kellotaajuuksia lainkaan ja jos oli, mitkä ne olivat. Myös myyntiin saapuvien prosessoreiden peruskellotaajuudet ovat edelleen arvailujen varassa, sillä merkittävä osa Engineering Sample -prosessoreista toimii myyntiversioita pienemmillä kellotaajuuksilla. Riippumatta kellotaajuuksista vielä julkaisemattomien prosessoreiden testituloksista ei kannata vetää johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen.

This site uses XenWord.
;