Uusi DisplayHDR 1.2 -päivitys keskittyy ennen kaikkea väriavaruuksiin liittyviin vaatimuksiin ja sen myötä värintoiston tarkkuutteen.

Useita näyttöstandardeja hallinnoiva Video Electronics Standards Association eli tuttujen kesken VESA on julkaissut uuden version High-Performance Monitor and Display Compliance Test Specification -paketista eli tutummin DisplayHDR:stä. Uusi versio sisältää joukon uusia testejä ja entistä tiukempia vaatimuksia niiden läpäisyyn.

VESAn uusi DisplayHDR 1.2 -versio lisää testikokonaisuuteen yhteensä koko joukon uusia testejä ja aiempaa tiukempia vaatimuksia, jotka keskittyvät ennen kaikkea väriavaruuksiin ja sen myötä värintoiston tarkkuuteen. Löydät koko vaatimuslistan alla olevasta taulukosta. Taulukossa uudet ja muuttuneet vaatimukset on korostettu liilalla.

Poimintoina esimerkiksi DCI-P3-väriavaruutta ei tarvinnut aiemmin tukea DisplayHDR 400:lla lainkaan ja muille paitsi DisplayHDR 1400:lle riitti 90 %:n kattavuus, kun nyt 1.2-versiossa myös DisplayHDR 400 -näyttöjen tulee kattaa vähintään 90 % DCI-P3:sta ja kaikkien muiden vähintään 95 %. BT.709-väriavaruudesta riitti aiemmin DisplayHDR 400:lle 95 %, kun jatkossa kaikilta vaaditaan vähintään 99 % kattavuus. 8-bittinen paneelin 2-bittisellä ditheröinnillä vaadittiin lisäksi ennen vasta DisplayHDR 500:sta ylöspäin, kun jatkossa se vaaditaan myös DisplayHDR 400:lta.

Täysin uusia testiosioita on mukana viisi: kattavat väritarkkuustestit, staattiset kontrastitestit, mustan tasoa HDR:n ja SDR:n välillä vertaileva testi, ns. ”black crush” -testi, eli erittäin matalien kirkkauksien tarkkuuden mittaus sekä uusi tekstitysten kirkkauteen liittyvä testi. Voit tutustua koko testipatteristoon tarkemmin VESA:n sivuilla. Valmistajat voivat aloittaa sertifioinnin 1.2-standardilla välittömästi, mutta myös 1.1-sertifikaatteja jaetaan vielä vuoden verran näyttöihin ja kaksi kannettaviin, jotta sitä silmällä pitäen suunnitellut, kehityksessä vielä olevat laitteet eivät jää paitsi sertifikaatista.

Lähde: VESA

This site uses XenWord.
;