Videolla tutustutaan eri kokoisiin näppäimistöihin ja käydään läpi mitä etua tai mitä mahdollisia rajotteita näppäimistön koosta voi olla.

Kaupallinen yhteistyö Corsairin kanssa

Esimerkkeinä eri kokoisista näppäimistöistä käytössä on Corsairin tämän kevään uutuusmallit eli täyskokoinen K100 RGB -lippulaivamalli, jonka hinta noin 250 euroa, tenkeyless K70 RGB TKL Champion Series, jonka hinta noin 150 euroa ja 60% kokoinen K65 RGB Mini, jonka hinta noin 130 euroa.

Nykypäivänä näppäimistöä ostaessa on runsaasti valinnanvaraa, eri valmistajilla on tarjolla useita erilaisia malleja, eri kokoisia malleja ja vielä eri kytkimellä varustettuja malleja. Näppäimistö on tärkeä osa tietokonetta ja käytössä koko ajan käytössä, joten on tärkeää että se näppäimistö on hyvä ja käyttöönsä sopiva.

Yleisin näppäimistökoko on täyskokoinen eli siitä löytyy kirjaimet, ylhäällä funktio- eli toimintonäppäimet, nuolet ja muut siirtymisnäppäimet sekä oikealla on numpad eli numeronäppäimet.  Jos tietokoneella tehdään runsaasti taulukkolaskentaa tai maksetaan laskuja niin tämä numeronäppäimistö on siihen käyttöön ehdoton. Ainoa haittapuoli on sitten iso koko, joka voi olla ongelmallinen pelatessa, jos pöytätilaa on vähän tai kädet haluaa lähemmäs toisiaan.

Jos numeronäppäimistölle ei koe olevan tarvetta ja haluaa kompaktimman näppäimistön niin hyvä kompromissa on TKL eli tenkeyless-näppäimistö, josta on tiputettu numeronäppäimistö kokonaan pois. Samat numerot ja merkit löytyvät edelleen numeroriviltä. Ilman numeronäppäimistöä säästetään sivuttaissuunnassa pöytätilaa ja saadaan käsiä lähemmäs noin 10-15 senttiä.

Kolmas vaihtoehto on pieni 60 % kokoinen näppäimistö, josta on karsittu pois nuolet ja siirtymänäppäimet sekä ylärivistä toimintonäppäimet. Kaikkiin puuttuviin näppäimiin pääsee käsiksi erillisen funktio-näppäimen avulla, mutta se vaatii ainakin aluksi opettelua ja keskittymistä ja joidenkin näppäinten tapauksessa kahden käden käyttöä. Parhaiten nämä 60% kokoiset näppäimistöt sopii pelikäyttöön ja monille on tärkeää minimalistinen ulkonäkö.

Jos tykkäsit videosta, niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video YouTubessa

This site uses XenWord.
;