Videolla käydään läpi näytön resoluution ja virkistystaajuuden suhdetta näytönohjaimen suorituskykyyn.

Kaupallinen yhteistyö AOC:n kanssa

Uudet GeForce RTX 30- ja Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimet pyörittävät uusimpia pelejä 1440p-resoluutiolla yli 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella parhailla tai lähes parhailla kuvanlaatuasetuksilla. Samaan aikaan Steamin Hardware Surveyn mukaan suosituin näyttöresoluutio on ja on jo pitkään ollut Full HD, joka on edelleen käytössä jopa 67 prosentilla käyttäjistä. 1440p-resoluutio on käytössä alle 10 prosentilla ja 4k-resoluutio ainoastaan 2,4 prosentilla käyttäjistä.

AOC-jalusta

Kun näytönohjain päivitetään uuteen ja parempaan niin huomiota kannattaa kiinnittää myös käytössä olevaan vanhaan näyttöön. Pelikokemuksen, kuvanlaadun ja suorituskyvyn kannalta näytössä on kaksi tärkeää ominaisuutta, jotka ovat näytön resoluutio ja virkistystaajuus. Näytön resoluutio tai tarkkuus tarkoittaa sitä, kuinka monta pikseliä näytönohjain piirtää näyttöruudulle ja mitä enemmän niitä piirretään. Mitä enemmän pikseleitä, sitä paremmalta ja tarkemmalta kuva näyttää, mutta samalla myös sitä enemmän näytönohjaimelta vaaditaan suorituskykyä.

Näytön virkistystaajuus tarkoittaa sitä, kuinka monta näytönohjaimen piirtämää kuvaa päivitetään näytön ruudulle sekunnissa. Mitä enemmän yksittäisiä kuvia näytönohjaimen toimesta piiretään ja näytön toimesta esitetään ruudulla, sitä sulavammalta liikkuva kuva näyttää ja tuntuu.

Vuoden 2021 1440p-resoluution pelinäytöstä videolla on esimerkkinä AOC:n AG273QXP-näyttö, jonka ominaisuuskattaus on 27-tuumainen tasainen nano-IPS-paneeli, 170 hertsin virkistystaajuus, Freesync Premium Pro- ja G-Sync-yhteensopivuus, 1 millisekunnin gray to gray -vasteaika ja DisplayHDR 400 -kirkkaus. Hintaa AOC:n näytöllä näillä ominaisuuksilla vajaa 500 euroa, kun 1440p-näyttöjen hintataso Suomessa on nykyisin alkaen 250 eurosta ylöspäin.

Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video Youtubessa

This site uses XenWord.
;