Opastamme videolla yksityiskohtaisesti vaihe vaiheelta käytännön esimerkein, miten nykypäivän GeForce-näytönohjain ylikellotetaan ja näytönohjaimen tietoja tarkkaillaan.

Video on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä MSI:n kanssa.

Opasvideolla käydään läpi GeForce-näytönohjaimien tehonkulutus- ja lämpötilarajoitukset, ylikellotetaan grafiikkapiiri ja näyttömuistit, testataan suorituskyky ylikellotettuna ja lopuksi kerrotaan, kuinka seurata näytönohjaimen ja prosessorin tietoja näytöllä.

Videolla käytetään MSI:n GeForce RTX 2080 Super Ventus OC -näytönohjainta, Infinite X Plus -tietokonetta ja MSI:n Afterburner-ohjelmaa, mutta ohjeet soveltuvat pääpiirteittäin kaikille nykyisille GeForce RTX- ja GTX-näytönohjaimille.

Testeissä näytönohjain ylikellottui TU104-grafiikkapiirin osalta 1930 MHz:n Boost-taajuudelle, jolloin todellinen kellotaajuus oli 3D-rasituksessa oli noin 2055 MHz. GDDR6-muistit venyivät vakaasti ilman grafiikkavirheitä +1200 MHz eli 17,9 Gbps nopeudelle.

Grafiikkapiirin lämpötila nousi ylikellotettuna parilla asteella 64 asteesta 66 asteeseen ja kokoonpanon tehonkulutus vajaasta 360 watista reiluun 370 wattiin. Tuulettimien kierrosnopeus nousi 38 %:sta 41 %:iin (1400 -> 1550 RPM), mutta melutasoon ylikellottamisella ei ollut juurikaan vaikutusta.

MSI Afterburnerilla onnistuu kaikkien valmistajien näytönohjaimien ylikellottaminen ja jokaiselta näytönohjainvalmistajalta löytyy myös oma ylikellotusohjelmansa, joihin ohjeita voi soveltaa.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä ja tilaa io-techin YouTube-kanava. Yli 39 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa ja Suomessa 300 suurimman suomenkielisen kanavan joukkoon.

Katso video Youtubessa

This site uses XenWord.
;