AMD:n tulevista Ryzen Threadripper -prosessorimallistosta on nähty netissä aiemmin väärennetty taulukko. Vuotanut Geekbench-testitulos paljasti 16-ytimisen mallin oikean nimen ja tiedot.

AMD esitteli Computex 2017 -messuilla Ryzen Threadripper -prosessoria liveyleisön edessä, mutta prosessoreiden yksityiskohdat jäivät edelleen hämärään. Netissä on liikkunut aiemmin väitetty taulukko Ryzen Threadripper -mallistosta, mutta sen tiedetään olevan väärennös.

Nyt Ryzen Threadripper -prosessoreista on saatu ensimmäiset yksityiskohdat julki, kiitos vuotaneen Geekbench 4.1.0 -testituloksen. Testitulos on jo poistettu PrimateLabsin tietokannasta, mutta muun muassa ChipHellin käyttäjä futchi ehti ottaa kuvankaappauksen sivusta ajoissa. Kuvankaappaus paljastaa yhden 16-ytimisen variantin nimeksi Ryzen Threadripper 1950X.

Vuotaneessa testituloksessa 16-ytiminen, 3,4 GHz:n peruskellotaajuudella toimiva Ryzen Threadripper saa yhden ytimen testeissä tuloksekseen 4167 ja moniydintestissä 24539 pistettä. Testitietokannasta edelleen löytyvät Threadripper 1950X -tulokset vaihtelevat yhdellä ytimellä 3917 – 4216 pisteen ja kaikilla ytimillä 24120 – 24816 pisteen välillä. Tuloksista ei kannata tässä vaiheessa vetää pitkälle vieviä johtopäätöksiä, sillä ne ovat käytännössä samaa tasoa 8-ytimisten Ryzen-prosessoreiden kanssa, mikä viittaa yhteensopivuusongelmiin testiohjelman nykyisen version ja Threadripperin välillä.

Nettiin vuotaneiden Engineering Sample -tietojen perusteella prosessorin Boost-kellotaajuuden pitäisi olla 3,7 GHz ja kuvankaappauksen ottaneen futchin mukaan XFR-kellotaajuus olisi 3,8 GHz. Geekbench ei näytä selviävän prosessorin tunnistamisesta täysin kunnialla, sillä sen mukaan prosessorissa olisi peräti 128 Mt L3-välimuistia, vaikka todellisuudessa sitä on 32 Mt.

VideoCardz on kerännyt talteen eri lähteistä löytämiään tietoja AMD:n tulevista prosessoreista. Useimmat tiedot ovat yksinkertaisia Engineering Sample -mallien nimikoodeja, mutta mukaan on löydetty myös Alienwaren kokoonpanosta löytynyt 12-ytiminen Threadripper. 12-ytimisen mallin nimeksi kerrotaan Ryzen Threadripper 1920, mikä sopii sinänsä hyvin 16-ytimisen 1950X:n pariksi.

Ryzen Threadripper -prosessorit saapuvat markkinoille Alienwaren kokoonpanojen mukana 27. heinäkuuta. Prosessoreiden jälleenmyynnin alkamisesta ei ole toistaiseksi saatavilla tietoa, mutta joidenkin huhujen mukaan se tapahtuisi elokuun alkupuolella. Io-tech kertoo lisää Ryzen Threadripperin aikatauluista heti, kun saamme asiasta varmaa tietoa.

Päivitys:

Vaikka uutisessa mainittu tulos on jo poistettu, löytyy PrimateLabsin tietokannasta edelleen useita muita Ryzen Threadripper 1950X -tuloksia. Uutiseen lisätty muiden testiajojen tuloksia.

This site uses XenWord.
;