AMD ei ole aiemmin käyttänyt xx60-numerointia Threadripper-prosessoreissa, mikä voisi viitata aiempaa laajempaan valikoimaan eri malleja.

AMD aikoo julkaista marraskuussa uudet Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvat Ryzen Threadripper -prosessorit. Jo julkaistuista dioista tiedetään, että ainakin aluksi saataville on tulossa 24-ytiminen malli.

Tuttu Twitter-vuotaja Tum Apisak on nyt twiitannut kuvan, jonka mukaan 24-ytiminen prosessori tullaan tuntemaan nimellä Ryzen Threadripper 3960X. Toisen sukupolven 24-ytiminen malli tunnettiin mallinumerolla 2970WX. Kuvankaappaus on leikkaus Ashes of the Singularity -testin tulossivulta ja mielenkiintoisena yksityiskohtana siitä on mustattu näytönohjaimen kertova kohta. Koska sen olisi voinut leikata helposti pois kuvasta, on yksi mahdollisuus, että testi olisi ajettu vielä julkaisemattomalla näytönohjaimella, jota Tum Apisak ei halunnut vuotaa.

Pelkkä nimi ei kerro vielä prosessorin suorituskyvystä yhtään mitään, mutta siitä voidaan jo päätellä joitain asioita, olettaen että AMD pitää nimeämislogiikkansa ennallaan. Viime sukupolvessa 24-ytiminen nimettiin WX:ksi, koska se oli suunnattu lähinnä raskaisiin työasemiin, kun pelikoneisiin paremmin sopivat mallit on merkitty pelkällä X:llä. Nyt, kun uuden mallin nimeksi kerrotaa 3960X, voidaan jo päätellä sen olevan pelikäyttöön suunnattu. Aiemmin käyttämätön xx60-numerointi voi myös viitata, että Threadripper-malleja tulisi aiempaa enemmän. Ensimmäisessä sukupolvessa käytössä olivat xx00 (8 ydintä), xx20 (12 ydintä) ja xx50 (16 ydintä), kun toisessa sukupolvessa julkaistiin xx20 (12 ydintä), xx50 (16 ydintä), xx70 (24 ydintä) ja xx90 (32 ydintä).

Lähde: Tum Apisak @ Twitter

This site uses XenWord.
;