World of Tanks luo BVH-puut nopeasti Intelin Embree-kirjastojen avulla ja sen jälkeen laskee säteiden osumat näytönohjaimen avulla ilman erillistä kiihdytystä.

Säteenseuranta on tehnyt tuloaan peleihin viime vuoden keväästä lähtien, kun Microsoft esitteli DXR-teknologian ja lisäpontta saatiin saman vuoden syksynä, kun NVIDIA julkaisi RTX-sarjan näytönohjaimet. Teknologia ei ole kuitenkaan lyönyt itseään vielä läpi muun muassa suorituskykyongelmien ja rajallisen näytönohjaintuen vuoksi, vaikka tilanne onkin vuodessa parantunut selvästi.

Vaikka säteenseuranta lienee kaikkien mielestä hyvä kehityssuunta sekä peleille että niiden renderöintiin käytettävän raudan kehityksessä, kaikki eivät näe DXR:ää tai vastaavia kiihdytysrajapintoja välttämättömänä pahana. Tästä saatiin esimakua, kun Crytek esitteli Neon Noir -demon, jossa säteenseuranta toteutettiin näytönohjaimella myös ilman kiihdytystukea.

Nyt muun muassa World of Tanks -pelistä tuttu Wargaming on lähtenyt mukaan samaan junaan Crytekin kanssa esittelemällä uuden World of Tanks EnCore RT -demon. EnCore RT -demon tarkoitus on esitellä pelin tulevaa pelimoottoripäivitystä, joka lisää siihen säteenseurantatuen. Peli tulee hyödyntämään säteenseurantaa varjojen renderöinnissä ja teknologia toimii kaikilla vähintään DirectX 11 -rajapintaa tukevilla näytönohjaimilla.

DXR-rajapinnan tai Vulkan-laajennosten sijasta peli toteuttaa säteenseurannan Intelin Embree-kirjaston avulla. Embree on Intelin moniytimisille prosessoreille suunniteltu säteenseurantakirjasto, jonka kehutaan olevan erittäin nopea luomaan BVH-puut (Bounding Volume Hierarchy) prosesorilla. World of Tanksin tapauksessa 30 tankin BVH-puun luomiseen kerrotaan menevän 1,5 millisekuntia, mutta videolla ei valitettavasti kerrota mikä prosessori oli kyseessä. Tämän jälkeen näytönohjain laskee BVH-rakenteiden perusteella osumat, kun valonlähteenä käytetään aurinkoa käyttäen yhtä sädettä pikseliä kohden. Ainakin aluksi varjot lasketaan vain itse tankkien osalta.

World of Tanks EnCore RT -demo on ladatavissa yhtiön verkkosivuilta.

Lähteet: World of Tanks (1), (2)

This site uses XenWord.
;