Uuden sertifioinnin on tarkoitus jouduttaa Wi-Fi 7:n laajaa käyttöönottoa langattomissa laitteissa.

Wi-Fi-tavaramerkin omistava maailmanlaajuinen järjestö Wi-Fi Alliance on noin viikko sitten julkaissut uuden Wi-Fi Certified 7 -sertifikaatin, joka kertoo käyttäjälle laitteen olevan langattomilta verkko-ominaisuuksiltaan tuoreimman IEEE 802.11be -standardin mukainen, kun taas Wi-Fi 6 ja 6E noudattavat versiota 802.11ax. Wi-Fi 7 muun muassa parantaa tiedonsiirtonopeuksia ja pienentää viiveitä verrattuna Wi-Fi 6E:hen, joka sekin esiteltiin maailmalle vasta muutama vuosi sitten Wi-Fi 6:n laajennoksena. Parannuksia on tehty myös ruuhkaisten verkkojen vakauteen.

Wi-Fi Alliancen tiedotteen mukaan vuosi 2024 tuo jopa 233 miljoonaa uutta langattomia verkkoja hyödyntävää laitetta markkinoille ja vuoteen 2028 mennessä luvun odotetaan kasvavan yli kahteen miljardiin. Ensimmäisiä Wi-Fi 7 -laitteita ovat muun muassa älypuhelimet, PC:t ja tabletit sekä erilaiset langattomat tukiasemat. Myös lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden AR- ja VR-laitteet hyötyvät Wi-Fi 7:n tuomista parannuksista.

Edistyneisiin uusiin ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi 320 MHz:n Wi-Fi-kanavat 6 GHz:n taajuuden verkoissa, MLO (Multi-Link Operation), joka mahdollistaa laitteen samanaikaisen yhdistämisen verkon eri taajuuksiin, ja 4K QAM (quadrature amplitude modulation), joka parantaa radiotaajuuksilla tapahtuvaa tiedonsiirtoa Wi-Fi 6:n 1K QAM:iin verrattuna. Liuta alan suuria toimijoita – kuten Intel, MediaTek ja Qualcomm – ovat jo osoittaneet tukensa Wi-Fi 7:lle ja ryhtyneet hyödyntämään sitä uusissa laitteissaan.

Lähde: Wi-Fi Alliance

MLO-uutiskuva: TP-Link

This site uses XenWord.
;