Fall Creators Update on Windows 10:n neljäs merkittävä päivitys ja se julkaistaan 17. lokakuuta.

Microsoft on kertonut jälleen blogissaan Windows 10 Fall Creators Updaten uudistuksista. Tällä kertaa aiheena on käyttäjien yksityisyyden suoja.

Windows 10 Fall Creators Update tulee parantamaan järjestelmän käyttökokemuksia monilla eri tavoin ja epäilemättä parantuva yksityisyyden suoja on tervetullut muutos monille. Microsoft tulee muun muassa lisäämään käyttöliittymään lyhyet selitykset kustakin yksityisyysasetuksesta sekä helpon tavan tutustua niiden toimintaan tarkemmin.

Käyttöjärjestelmän asennukseen on lisätty päivitetty tietosuojalauseke, joka kertoo Fall Creators Updaten tuomista muutoksista yksityisyysasetuksiin aiempaa seikkaperäisemmin. Tietosuojalausekkeessa tullaan kertomaan myös tarkemmin mitä dataa Microsoft käyttäjien tietokoneilta kerää ja mihin sitä käytetään. Kerätyn datan käytöstä luvataan kertoa myös muissa yhteyksissä aiempaa tarkempia tietoja.

Toinen merkittävä muutos on tarkempi kontrolli siihen, mitä tietokoneen osia ja ominaisuuksia kukin ohjelma voi käyttää. Aiemmin Windows tyytyi kysymään lähinnä saako ohjelma käyttää paikannustietoja, mutta Fall Creators Updaten myötä ohjelmien on kysyttävä luvat myös esimerkiksi kameran, mikrofonin ja kontaktien käyttöön – käytännössä kyse on siis mobiilikäyttöjärjestelmistä tutusta käytännöstä.

Windows 10 Fall Creators Update julkaistaan 17. lokakuuta.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;