Yrityspuolen Windows 10 Server SAC- ja LTSC-asiakkailla sekä Windows 7 ESU -asiakkailla Internet Explorer pysyy tuettuna vielä kesäkuun 2022 jälkeenkin.

Microsoftin Internet Explorer on herättänyt vuosien varrella niin ihastusta kuin vihastustakin. Selain on siirtynyt jo taka-alalle Edgen myötä, mutta se löytyy edelleen Windowsiin vakiona asentuvien ohjelmien listalta.

Nyt Microsoft on ilmoittanut vuodesta 1995 mukana pysyneen selaimen päätyvän lopultakin pysyvälle eläkkeelle ainakin kuluttajien käsissä. Yhtiön ilmoituksen mukaan ensin 17. elokuuta kuluvana vuonna sen Microsoft 365 -tuotteet lakkaavat toimimasta Internet Explorerilla ja 15. kesäkuuta 2022 yhtiö lopettaa tuen itse työpöytäsovellukselle Windows 10 -käyttöjärjestelmässä. Windows 8.1:n selain tulee pysymään mukana käyttöjärjestelmän tuen loppuun eli 10. tammikuuta 2023 asti.

Vaikka tuki päättyykin Windows 10:n puolella, tulee Microsoft tukemaan Internet Explorer -selainta jatkossakin yrityspuolella. Useat yritykset käyttävät edelleen vanhentuneita nettisovelluksia tai sisäverkkosivuja, jotka vaativat Internet Explorerin toimiakseen. Microsoft suosittelee myös yrityksiä siirtymään Edge-selaimeen ja käyttämään vanhentuneita sivuja selaimen Internet Explorer -tilassa, mutta Long-Term Servicing Channel -asiakkailta aitokaan IE ei ole katoamassa ainakaan toistaiseksi. LTSC-asiakkaiden lisäksi Windows 10 Server SAC- ja Windows 7 Extended Security Updates -asiakkaat saavat jatkossakin tukea Internet Explorereilleen. Internet Explorer -tila tulee olemaan tuettu Edgessä ainakin vuoteen 2029 saakka.

Lähteet: Microsoft (1), (2), Uutiskuva: FreeLogo Design

This site uses XenWord.
;