Microsoft ehti tukemaan heinäkuussa 2009 julkaistua suosittua käyttöjärjestelmäänsä reilut 10 vuotta.

Ennakkoilmoitusten mukaisesti Microsoftin suositun Windows 7 -käyttöjärjestelmän tuki päättyi tänään. Käyttöjärjestelmä julkaistiin reilut 10 vuotta sitten 22. heinäkuuta 2009.

Windows 7 -tuen päättyminen merkitsee käytännössä tietoturvapäivitysten loppumista kuluttajilta, jotka eivät päivitä käyttöjärjestelmäänsä tuettuun versioon. Lisäksi Microsoft lopettaa teknisen tuen käyttöjärjestelmän vikatilanteissa. Edelleen tuettuja käyttöjärjestelmiä ovat Windows 8.1- ja Windows 10. Windows 8.1 on tällä hetkellä pidennetyllä tukijaksollaan, mikä päättyy 10. tammikuuta 2023.

Vaikka Windows 7 -käyttöjärjestelmä tulee toimimaan myös päivitysten lakattua, se muuttuu samalla jatkuvasti kasvavaksi tietoturvariskiksi. Lisäksi osa käyttöjärjestelmän toiminnoista lakkaavat toimimasta, kun niihin liittyvät palvelut päättyvät niin ikään tämän kuun kuluessa. Esimerkkejä lakkaavista toiminnoista ovat Windows Media Centerin ohjelmaopas sekä Internet Backgammon- ja Internet Checkers -pelit. Microsoft Security Essentials tulee saamaan vielä uusia allekirjoituspäivityksiä, mutta itse alustaa ei tulla enää päivittämään.

Microsoft suosittelee käyttäjiä päivittämään Windows 7 -käyttöjärjestelmänsä Windows 10 -versioon. Windows 10 on yhtiön mukaan viimeinen Windows-versio ja uusien käyttöjärjestelmien julkaisun sijasta Microsoft päivittää sitä noin puolivuosittaisissa sykleissä isommilla päivityksillä normaalien korjauspäivitysten lisäksi. Vaikka Windows 7:n tuki päättyy, se ei estä käyttäjiä asentamasta käyttöjärjestelmää tulevaisuudessakin.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;