WinFuturen tietojen mukaan ainakin 15-tuumainen versio Surface Laptop 3:sta käyttäisi AMD:n Ryzen 3000 -sarjan APU-piirejä.

Microsoft ilmoitti viime kuun lopulla pitävänsä Surface-tapahtuman 2. päivä lokakuuta New Yorkissa. Nyt WinFuture on saanut vihiä, mitä uutta tapahtumassa on luvassa.

WinFuturen lähteiden mukaan Microsoft tulee julkaisemaan tapahtumassa ainakin 15-tuumaisen Surface Laptop 3:n. Sivuston lähteiden mukaan kyseessä tulee olemaan omalla tavallaan merkittävä julkaisu, sillä kannettavassa kerrotaan olevana perinteisen Intelin prosessorin sijasta AMD:n Ryzen 3000 -sarjan APU-piiri. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun Microsoft käyttää tietokoneissaan muita kuin Intelin x86-prosessoreita. Yhtiöllä on kuitenkin kokemusta työskentelystä myös AMD:n kanssa Xbox-konsolien kautta.

WinFuturen mukaan 15-tuumaisesta Surface Laptop 3:sta tullaan julkaisemaan ainakin kolme varianttia AMD:n APU-piirillä. Toistaiseksi ei ole varmaa, mitä piirejä Microsoft tarkalleen käyttäisi, mutta hyviä ehdokkaita ovat ainakin Ryzen 5 3550H- ja Ryzen 7 3750H. Picasso-arkkitehtuuriin eli Raven Ridgen 12 nanometrin versioon perustuvat sirut sisältävät neljä Zen+-ydintä ja Vega-grafiikkaohjaimen. H-merkinnällä varustetut Ryzen APU:t on konfiguroitu 35 watin TDP-arvolle.

Toistaiseksi ei ole tietoa tulevatko muut uuden sukupolven Surfacet luottamaan edelleen Intelin prosessoreihin, vai siirrytäänkö osassa tai kaikissa niistä AMD:n vaihtoehtoihin.

Lähde: WinFuture

This site uses XenWord.
;