Xiaomin Tampereen yksiköstä saatiin ensimmäiset viitteet jo kesällä, kun yhtiö rekisteröi Xiaomi Finland Oy -yrityksen.

Nokian lopetettua puhelinvalmistuksen Suomeen syntynyttä tyhjiötä ovat täyttäneet muiden muassa kiinalaisvalmistajien kehitysyksiköt. Nyt joukkoon saadaan yksi lisää, kun Xiaomi kertoi uudesta Tampereelle avattavasta kehitysyksiköstään.

Xiaomin Tampereelle avattava tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö tulee keskittymään älypuhelimissa käytettäviin kamerateknologioihin. Lehdistötiedotteessa kerrotaan yksikön tulevan keskittymään muun muassa erilaisiin kamera-algoritmeihin, koneoppimiseen sekä kuvan, videon ja signaalinkäsittelyyn.

Tampereen yksiköstä tulee yhtiön suurin kameroihin keskittynyt kehitysyksikkö Kiinan ulkopuolella. Yksikössä työskentelee tällä hetkellä noin 20 henkilöä, mutta yhtiö aikoo avata pian rekrytoinnin etenkin kamera-algoritmien osalta ja tulee kasvattamaan henkilöstöään.

Aivan puskista tapaus ei tullut, sillä yhtiö rekisteröi kesällä Xiaomi Finland Oy -nimisen yrityksen Tampereelle. Jo tuolloin annettujen kommenttien perusteella tiedettiin sen tulevan keskittymään kamerateknologioihin.

Lähde: STT

This site uses XenWord.
;