AMD:n tuore osavuosikatsaus oli yrityksen kannalta mairitteleva. Yhtiö teki parhaan tuloksensa sitten vuoden 2005 ja sen kate nousi 43 %:iin, mikä on korkeimmillaan sitten vuoden 2012.
Osavuosikatsauksen yhteydessä pidettiin tuttuun tapaan myös konferenssipuhelu, jossa sijoittajien edustajat pääsivät kyselemään yhtiön johtajilta erilaisia kysymyksiä. Kenties mielenkiintoisimmat olivat toimitusjohtaja Lisa Sulle esitetyt kysymykset Ryzen 3000 -sarjan Boost-kellotaajuuksista sekä yhtiön prosessoreiden jatkokehityksestä.
RBC:n Mitch Steves kysyi Sulta tarkempia tietoja mitä oikeastaan Ryzen 3000 -prosessoreiden kohdalla tapahtui ja onko ongelmat nyt korjattu. Sun mukaan yhtiö on jo korjannut ongelmat suurimmalti osin yhteistyökumppaneidensa kanssa ja painotti, että yhtiö näkee asian pikemminkin alustan optimointina kuin varsinaisena suurena päivityksenä tai vastaavana. Su lisäsi myös, että he tulevat optimoimaan ja parantamaan alustaa myös tulevaisuudessa.
UBS:n Timothy Arcuri puolestaan tiedusteli Sulta tarkempia tietoja kuinka suuri osuus yhtiön IPC-edusta tulee prosessista ja kuinka paljon arkkitehtuurista. Su ei vastannut varsinaisesti kysymykseen suoraan, vaan totesi yhtiön tehneen tietyt valinnat, joihin lukeutuu myös käytetty prosessi, ja kokonaisuudessaan ne valinnat olivat hyviä. Hän kuitenkin lisäsi, että jatkoa ajatellen yhtiö ei tule luottamaan prosessiparannuksiin pääasiallisena suorituskyvyn lähteenä, vaan pikemminkin parhaiden prosessien käytön olevan pakollinen paha. Sun mukaan yhtiö uskoo nimenomaan arkkitehtuurin olevan avainasemassa tulevien tuotteiden suorituskyvyn parantamisessa.
TLDR: Ei sanonut oikeastaan yhtään mitään. Perus ei ympäripyöreitä lausuntoja joita noissa katsauksissa annetaan aina.
Vähän samaa mietin. Tosin ihan ajankäytöllisesti tuossa varmaan on järkevin antaa selkeitä ja lyhyitä vastauksia. Myöskin liian tarkkaan käsittelyyn meneminen saattaisi antaa kuvan turhasta selittelystä.
Nyt vain mittaustulosten odottelua, jotta nähdään onko ”vika” oikeasti korjattu.
Myöskin 3950X julkaisua odotellessa. 8)
Miten prosessi vaikuttaa IPC:en?
Samaa mietin, mutta ehkä se voi jotenkin rajoittaa prosessorin suunnittelua.:think: Kuitenkin pääasiassahan se vaikuttaa lopputuotteen fyysiseen kokoon, energiatehokkuuteen ja kellotaajuuksiin ymmärtääkseni.
Se pitää ymmärtää, ettei sijoittaja välttämättä ymmärrä ihan oikeasti mitä nuo tarkoittaa, piti kuitenkin uutisessa käyttää tuota koska hän nimenomaan IPC:stä kysyi
Zen APU –> Zen+ prosujen välillä "prosessin parantaminen ja muut viilaukset" tuotti L2 cachessa tiputuksen 12 kellojaksosta 11 kellojaksoon. Ehkä paremmalla prosessilla saa joitain viiveitä viilattua alas?
Mitenköhän monta osaketta täyty omistaa että pääsee osaksi tuohon puheluun. Ei varmaan mitään ihan piensijoittasjia haluta sinne häiritsemään.
Tällä L2-viiveellä ei tosin zenin tapauksessa ollut käsittääkseni mitään tekemistä valmistusprosessin kanssa;
L2-viive oli pudotettu alas jo ensimmäisen sukupolven threadripperissä (joka julkaistiin kesällä 207)
Ilmeisesti AMD ei ollut varma, toimiiko tuo L2-välimuisti tuolla pienemmällä viiveellä, tai sitten ekassa steppingissä oli joku rautabugi jonka pystyi kiertämään pidemmällä L2-viiveellä, ja se korjattiin toimimaan pienemmällä viiveellä zenin toisessa steppingissä(joka tuli n. kesällä 2017).
Ilmeisesti "ryzen"-nimellä myytävät toisenkin steppingin tuotteet oli kuitenkin säädetty pidemmälle viiveelle.
Mutta valmistusprosessi tosiaan vaikuttaa huomattavasti siihen, millainen mikroarkkitehtuurista kannattaa/b] suunnitella.
Ei kun tuon epäluotetettavan lähteen mukaan 1. sukupolven Threadripperissä ja Ryzen APUissa oli otettu löysät pois 17 kellojaksoa –> 12 kellojaksoa, ja sitten 12 –> 11 väitetysti menee Zen–>Zen+ "paremman prosessin ja viilausten piikkiin".
Ehkä ei voi yleistää, muistin vaan tämän jutun ja otin sen siksi esille.
Tässä odotellaan 3950X ja noiden uusien Intelin kivien testejä vesi kielellä. Milloin on viimeksi ollut näin että oikein hera valuu jo valmiiksi:)
luulisi nyt alalle rahansa sijoittavan tutkivan edes tuon verran, varsinkin kun kysyy asiaa.
Muotoilen uusiksi, tuo oli huonosti muotoiltu. Sijoittavia edustavien pankkien/liikkeiden/mitänäitänyton edustajat noissa puheluissa eivät välttämättä ymmärrä syvällisesti prosessoreiden/grafiikkapiirien/younameit toimintaa ja voivat helposti sekoittaa esimerkiksi suorituskyvyn ja IPC:n keskenään, ne ovat menneet sekaisin muiltakin tahoilta useasti, myös sellaisilta joiden "pitäisi tietää".
Juu noinhan tuota IPC:tä on sekoitettu. Ruvennu itseä ärsyttämään, mutta ei pitäisi näin kulmat kurtussa olla. Koetan rentoutua 😎