Lisa Sun mukaan Ryzen 3000 -sarjan Boost-ongelmat ovat pääosin jo korjattu ja yhtiön optimoivan alustaansa myös jatkossa.

AMD:n tuore osavuosikatsaus oli yrityksen kannalta mairitteleva. Yhtiö teki parhaan tuloksensa sitten vuoden 2005 ja sen kate nousi 43 %:iin, mikä on korkeimmillaan sitten vuoden 2012.

Osavuosikatsauksen yhteydessä pidettiin tuttuun tapaan myös konferenssipuhelu, jossa sijoittajien edustajat pääsivät kyselemään yhtiön johtajilta erilaisia kysymyksiä. Kenties mielenkiintoisimmat olivat toimitusjohtaja Lisa Sulle esitetyt kysymykset Ryzen 3000 -sarjan Boost-kellotaajuuksista sekä yhtiön prosessoreiden jatkokehityksestä.

RBC:n Mitch Steves kysyi Sulta tarkempia tietoja mitä oikeastaan Ryzen 3000 -prosessoreiden kohdalla tapahtui ja onko ongelmat nyt korjattu. Sun mukaan yhtiö on jo korjannut ongelmat suurimmalti osin yhteistyökumppaneidensa kanssa ja painotti, että yhtiö näkee asian pikemminkin alustan optimointina kuin varsinaisena suurena päivityksenä tai vastaavana. Su lisäsi myös, että he tulevat optimoimaan ja parantamaan alustaa myös tulevaisuudessa.

UBS:n Timothy Arcuri puolestaan tiedusteli Sulta tarkempia tietoja kuinka suuri osuus yhtiön IPC-edusta tulee prosessista ja kuinka paljon arkkitehtuurista. Su ei vastannut varsinaisesti kysymykseen suoraan, vaan totesi yhtiön tehneen tietyt valinnat, joihin lukeutuu myös käytetty prosessi, ja kokonaisuudessaan ne valinnat olivat hyviä. Hän kuitenkin lisäsi, että jatkoa ajatellen yhtiö ei tule luottamaan prosessiparannuksiin pääasiallisena suorituskyvyn lähteenä, vaan pikemminkin parhaiden prosessien käytön olevan pakollinen paha. Sun mukaan yhtiö uskoo nimenomaan arkkitehtuurin olevan avainasemassa tulevien tuotteiden suorituskyvyn parantamisessa.

Lähde: AMD Q3 Earnings Call Transcript @ Seeking Alpha

This site uses XenWord.
;