Yhteistyössä Leadcoren kanssa suunniteltu Surge S1 tunnettiin aiemmin koodinimellä Pinecone.

Puhelinvalmistajat ovat viime vuosina aloittaneet kehittämään omia järjestelmäpiirejään tyypillisesti käytettyjen Qualcommin ja MediaTekin piirien rinnalle. Tällä hetkellä omia järjestelmäpiirejään kehittää ja käyttää neljä yritystä: Apple, Huawei ja Samsung sekä uutena tulokkaana Xiaomi. Myös LG ehti kehittää ja julkaista oman järjestelmäpiirinsä, mutta ilmeisesti yritys totesi sen kannattamattomaksi sillä vuonna 2014 esitellylle Nuclun-järjestelmäpiirille ei ole kuulunut jatkoa.

Kuten uutisoimme aiemmin, Xiaomi on kehittänyt Pinecone-koodinimellä tunnetun järjestelmäpiirinsä yhteistyössä kiinalaisen Leadcoren kanssa. Nyt järjestelmäpiiri on julkaistu ja sille on saatu myös lopullinen englanninkielinen nimi: Surge S1.

Xiaomin Surge S1 on varsin konservatiivinen järjestelmäpiiri. Sen sisältä löytyy neljä 2,2 GHz:n ja neljä 1,4 GHz:n ARM Cortex-A53 -prosessoriydintä ja saman yrityksen Mali-T860-grafiikkaohjain. Lisäksi järjestelmäpiiriin on mahdutettu 32-bittinen DSP, kaksi 14-bittistä ISP-yksikköä sekä VoLTE-standardia tukeva modeemi.

Suorituskyvyn osalta Surge S1:n merkittävimmät kilpailijat ovat Qualcommin Snapdragon 625 ja MediaTekin Helio P20. Xiaomin omien testien mukaan AnTuTussa Surge S1 saa tuloksekseen 64 817 pistettä, mikä ylittää sekä Snapdragon 625:n 60 948 pisteen että Helio P20:n 64 143 pisteen tulokset. Geekbenchin moniydintestissä Surge S1 saa 3399 pistettä, mikä riittää peittoamaan Snapdragon 625:n 2824 pistettä, mutta ei Helio P20:n 3872 pisteen tulosta.

Ensimmäinen Surge S1 -järjestelmäpiiriä käyttävä puhelin on 5,15-tuumaisella Full HD -näytöllä varustettu Xiaom Mi 5c. Järjestelmäpiirin tukena on 3 Gt muistia ja 64 Gt tallennustilaa. Puhelimen takakamera on varustettu 12 megapikselin kennolla, jonka pikselikoko on 1,25 µm. Puhelimesta kerrotaan tarkempia yksityiskohtia MIUI-sivustolla.

Lähteet: GizmoChina, AndroidPolice

This site uses XenWord.
;