Ensimmäisten väitettyjen vuotojen mukaan DDR5- ja PCIe 5.0 -tuella varustetut Zen 4 -arkkitehtuuriin perustuva Genoa olisi maksimissaan 96-ytiminen prosessori.

AMD:n Zen 3 -arkkitehtuuriin perustuvat Milan-palvelinprosessorit eivät ole vielä edes virallisesti julkaistuja, mutta huhumyllyt käyvät jo kuumana tulevan Zen 4 -arkkitehtuurin ympärillä. Ensimmäiset huhut tulevat Aasiasta ja koskevat sekä itse Zen 4 -arkkitehtuuria että tulevia Genoa-palvelinprosessoreita.

ChipHellin käyttäjä zhangzhonghao on julkaisust keskustelupalastalla kuvan, joka vesileiman perusteella olisi osa Zen 4 -arkkitehtuuriin perustuvien Genoa-palvelinprosessoreiden esittelydioista. Dian mukaan Zen 4 -sukupolvi mahdollistaa yli 64 ydintä yhdessä prosessorikannassa. Prosessoreiden fyysisen osoiteavaruuden kerrotaan kasvavan 48-bittisestä 52-bittiseksi ja virtuaalisen osoiteavaruuden 48-bittisestä 57-bittiseksi Intelin tapaan. Ytimen kerrotaan lisäksi tukevan AVX3-512-laajennoksia, BFloat16-formaattia ja muita uusia laajennoksia.

ExecutableFix on puolestaan huhunnut Twitterin puolella Genoa-sukupolven Epyc-prosessoreiden olevan maksimissaan 96-ytimisiä ja niissä olisi 12-kanavainen DDR5-5200-muistiohjain ja 128 PCIe 5.0 -väylää. Prosessorin huhutaan rakentuvan yhdestä IO-sirusta ja kahdestatoista prosessorisirusta, joista kussakin olisi edelleen kahdeksan ydintä. Prosessorin TDP-arvo olisi oletuksena 320 ja maksimissaan 400 wattia ja se istuisi uuteen 6096 kontaktilla varustettuun LGA-tyyppiseen SP5-kantaan. Luotettavista vuodoistaan tuttu Patrick Schur tukee tätä kertomalla prosessorin paketoinnin kooksi neliötä lähentelevän 72 x 75,4 millimetriä.

Lähteet: VideoCardz, ChipHell

This site uses XenWord.
;