io-tech kokeili Motorolan keskihintaista Moto G7 Plus -älypuhelinta.

Nykyisin Lenovon omistuksessa olevan Motorolan alempaan keskihintaluokkaan asemoitu Moto G -sarja on saanut vuosien aikana osakseen vaihtelevaa suosiota. Osassa aikaisempien vuosien malleista palaset ovat loksahtaneet varsin mallikkaasti paikalleen, mutta mukaan on mahtunut myös osittaisia ohilaukauksia.

Moto G5 -mallien ja varsinkin saman mallisarjan s-mallien töpeksimistä onneksi otettiin opiksi ja viime vuonna julkaistu Moto G6 -sarja olikin varsin kilpailukykyinen, eikä mallisarjaa ”nollattu” julkaisemalla erillistä ”paranneltua” s-mallia kuuden kuukauden päästä.

Helmikuun alkupuolella julkaistu seitsemännen sukupolven G-sarja toi markkinoille neljä malliversiota: G7 Playn, G7 Powerin, G7:n ja G7 Plussan.

Otimme io-techin testiin Moto G7 Plus -mallin, joka on malliston hinnakkain ja edistynein vaihtoehto. Malli saapui Suomessa jälleenmyyjien hyllyille helmi-maaliskuun taitteessa. Moto G7 Plussan suositushinnaksi on annettu 329 euroa, mutta halvimmillaan puhelinta saa jo 299 euron hintaluokassa.

Perehdymme tässä artikkelissa Moto G7 Plus -puhelimeen noin viikon käyttökokemuksien pohjalta lyhyemmän kokeiltua-juttutyypin muodossa.

 

Pakkaus ja oheistarvikkeet

Moto G7 Plus toimitetaan kompaktissa ja värikkäässä pahvipakkauksessa, jonka sisältä löytyy itse puhelimen lisäksi pikakäyttöohjeet, takuutiedot, korttikelkan irrotustyökalu, taipuisa muovinen suojakuori, 27 W:n TurboPower-pikalaturi sekä USB Type-C -latauskaapeli.

 

Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat

G7 Plus -mallin kanssa Motorola ei ole lähtenyt keksimään pyörää uudelleen vaan puhelimen samankaltaisuus viime vuoden Moto G6 Plus -malliin on selkeä. Takapuolelta laitteita on varsin vaikea erottaa toisista, vaikka muutama selkeä eroavaisuus puhelimista löytyy.

Moto G7 Plussan muotoilu on erittäin miellyttävää ja puhelimen reunojen pyöristykset ovat onnistuneet mallikkaasti. Materiaalivalinnoissa jatketaan varsin tutuilla valinnoilla ja laitteen etu- sekä takakansi ovat lasia, joita kiertää muovista valmistettu kehys. Rakenteessa on myös roiskevettä hylkivä nanopinnoite.

Fyysiset mitat (suluissa Moto G6 Plus):

  • Ulkomitat: 157 x 75,3 x 8 mm (160 x 75,5 x 8 mm)
  • Paino: 176 g (167 g)
  • Näytön- ja ulkomittojen suhde:  81,4 % (74,4 %)

Viime vuonna julkaistu Moto G6 Plus oli melko kookas puhelin näyttökokoon suhteutettuna. Tämän vuoden Moto G7 Plus on varustettu 6,2 tuuman näytöllä, jonka resoluutio on 1080 x 2270 pikseliä. 0,3 tuumaa kasvaneesta näytön läpimitasta huolimatta Motorola on saanut karsittua laitteen pituutta pois kolme milliä ja leveyttäkin on viilattu pois pari millin kymmenystä. Laitteen paino on kasvanut viime vuoteen verrattuna yhdeksän grammaa ja laite tuntuukin havaittavasti raskaammalta kuin Moto G6 Plus.

Moto G7 Plussan takakuori on pitkiltä sivuiltaan kaarevaksi muotoiltua Gorilla Glass -lasia. Viime vuoden hieman muovista tuntumaa on saatu häivytettyä ja laitteen rakenne tuntuu tukevalta ja käsituntuma on laadukas. Kuten lasipinnalle tyypillistä, kerää Moto G7 Plus varsin nopeasti sormenjälkiä itseensä.

Testikappaleemme Indigo-värivaihtoehto on takakuoren osalta erittäin tumman sininen – nopeasti vilkaistuna väriä voisi kuvitella mustaksi. Kuten jo mainitsimme, laite istuu mukavasti käteen mukavasti pyöristettyjen reunojen ansiosta, mutta käsituntuma on varsin tyypillinen lasiselle puhelimelle – kuivissa käsissä liukas ja hikisissä pitävä.

Takakuoren yläosaa hallitsee laitteen pääkamera. Puhelimen kamerat on edellisten sukupolvien mallien tyylisesti asennettu omaan, takakuoren pinnasta koholle nousevaan ympyränmuotoiseen kehykseen. Kamerakyhmyn alapuolelta löytyy Motorolan logo, jonka yhteyteen on vihdoin tuotu myös sormenjälkitunnistin.

Puhelimen oikeaan kylkeen sijoitetut metalliset painikkeet ovat tuntumaltaan miellyttävät ja niissä on selkeä painallusvaste. Virtapainikkeen pinta on karhennettu ja se erottuu selkeästi hieman ylempänä olevasta äänenvoimakkuuden säätimestä.

Moto G7 Plussan alapäädyn sisältö on varsin tyypillinen. Tarjolla on 3,5 mm:n ääniliitäntä ja USB Type-C -liitäntä sekä laitteen toinen stereokaiutin. Näytön alapuolelle jätetty kaistale on suht pienikokoinen ja siihen on sijoitettu laitteen valmistajan logo. Navigoinnin osalta vakiona on käytössä Googlen Android 9:ssa lanseeraamat eleohjaukset, jotka ovat hyvin lähellä muokkaamattoman Androidin vastaavia. Navigoinnin voi myös vaihtaa perinteisiin nuolinäppäimiin.

Puhelimen yläpäädystä löytyy korttikelkka sekä yksi laitteen mikrofoneista. Korttikelkka sisältää erilliset kaksi nano-SIM-korttipaikkaa sekä positiivisena lisänä vielä erillisen MicroSD-korttipaikan, joka on varsin mukava ominaisuus, kun toista SIM-korttipaikkaa ei tarvitse uhrata muistikortille.

Näytön yläreunasta keskeltä löytyy myös näyttölovi, joka on toteutettu vesipisaran muotoisena. Vesipisaralovi on kooltaan kohtuullisen kookas, kun sitä vertaa markkinoilta löytyviin kilpailijoiden toteutuksiin ja tarkoitukseen olisi varmasti riittänyt hieman pienempikin pisara. Loveen on sijoitettu puhelimen 12 megapikselin etukamera sekä muut tyypilliset sensorit. Pisaraloven yläpuolelle, aivan laitteen näytön ja reunuksen väliin, on sijoitettu laitteen toinen kaiutin (joka sisältää myös kuulokkeen).

Moto G7 Plussan sisuskalut ovat omassa hintaluokassaan varsin tyypillistä tavaraa. Puhelimen suorituskyvystä vastaa Qualcommin Snapdragon 636 -piiri, jonka parina on neljä gigatavua keskusmuistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tallennustilaa voidaan vielä kasvattaa erillisellä muistikortilla (max. 512 Gt).

14 nanometrin prosessilla valmistettava Snapdragon 636 on varsin tuttu ilmestys tämän hintaluokan puhelimissa, mutta osasta kilpailijoista löytyy grafiikkapuolella ylemmässä teholuokassa liikkuvaa Snapdragon 660 -piiriä. Snapdragon 636 on hintaluokassaan riittävä ja se pystyy hoitelemaan päivittäiset tehtävät ilman kummempia hikoiluja, mutta tiukassa hintakilpailussa kilpailijoiden Snapdragon 660 -piirilliset puhelimet nousevat huomattavasti houkuttelevammiksi vaihtoehdoiksi.

Mobiiliverkkoyhteyksien osalta käytössä on LTE Cat.13/5 -yhteydet (400 / 75 Mbit/s), eli X12-modeemin täyttä 600 Mbit/s latausnopeutta ei ole hyödynnetty. WiFi:n osalta tuettuna on a/b/g/n/ac-standardit ja 2,4 sekä 5 GHz:n taajuudet ja Bluetooth on myös päivitetty uuteen 5.0-versioon. Puhelimen sisällä oleva kiinteä akku on kooltaan harmillisen pienehkö 3000 mAh:ia, joka tukee tässä hintaluokassa poikkeuksellisen tehokasta 27 watin pikalatausta.

Tekniset tiedot:

  • Qualcomm Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri
  • 4 GT LPDDR4X-RAM-muistia
  • 64 Gt eMMC 5.1 -tallennustilaa, MicroSD-korttipaikka (max. 512 Gt)
  • LTE Cat.13/5 -yhteydet (400 / 75 Mbit/s), Dual SIM
  • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, BT 5.0, GPS, Glonass, NFC
  • Sormenjälkilukija, kuulokeliitäntä, stereokaiuttimet
  • 3000 mAh akku, 27 W pikalataus
  • P2i nanopinnoite

Moto G7 Plus sisältämä IPS LCD -näyttö on läpimitaltaan 6,2 tuumaa ja resoluutiona on 1080 x 2270 pikseliä. Näytön kuvasuhteena on 19:9. Itse näyttöä kiertää keskimääräistä kookkaammat mustat reunukset, jotka luovat niiltä osin hieman vanhahtavan mielikuvan. Näytön alle jäänyt kaistale on onneksi saatu pidettyä varsin kapeana.

Näytön tekniset ominaisuudet:

  • 6,2” LTPS LCD -näyttö
  • 1080 x 2270 pikseliä, 403 PPI, 19:9
  • Gorilla Glass 3
  • Silmäystävällinen tila, Moto Display -ilmoitusnäyttö

Kirkkauden osalta Moto G7 Plussan näytöstä ei löydy hirveästi valitettavaa. Laitteen maksimikirkkaus tuntuisi tarjoavan käytettävyyttä myös kirkkaimmillakin keleillä ja automaattitilaa käytettäessä puhelin pystyy nostamaan kirkkautta vielä hetkellisesti lisää. Värientoiston osalta tosin jää hieman toivomisen varaa. Puhelin tarjoaa asetuksien kautta kolme eri väritilaa (Natural, Boosted, Saturated) ja vakiona päällä on värejä ylisaturoiva tila. Näyttöä vaivaa myös pienoinen sinertävyys ja ongelma on nähtävissä varsinkin valkoista materiaalia toistettavissa.

 

Kamera

Moto G7 Plussan yhtenä pääkehityskohteena on ollut kamera ja kuvausominaisuudet ovatkin Moto G7 Plussan yksi myyntivaltteja. Puhelimen takakamera sijaitsee varsin tutunnäköisessä pyöreänmuotoisessa saarekkeessa, laitteen takakuoren yläosan keskellä. Moto G6 Plus malliin verrattuna saareke on matalampi eikä nouse niin paljon takalasin yläpuolelle.

Kameran tekniset tiedot:

  • 16 megapikselin pääsensori (Sony IMX 519), 1,22 µm pikselikoko, PDAF, f1.7, OIS
  • 5 megapikselin syvyyssensori
  • Dual CCT LED-salama
  • 4K 30 FPS videokuvaus, EIS

Moto G7 Plus on omassa hintaluokassaan harvoja puhelimia, jonka kamera on varustettu optisella kuvanvakaajalla. 16 megapikselin pääkamera hyödyntää kohtalaisen kokoisia 1,22 mikrometrin pikseleitä sekä melko valovoimaista f1.7-aukkosuhteen objektiivia.

Motorolan kamerasovellus on hyvällä tavalla yksinkertainen ja käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja erittäin selkeä. Kuvaustilat on sijoitettu suljinpainikkeen viereen ja näkyvillä on aina peruskuvaustila, videokuvaustila sekä kuvaustilavalikon painike. Lisäksi rivin neljänneksi ilmestyy tarvittaessa viimeksi käytetyn erikoiskuvaustilan pikakuvake. Kuvaustilavalikko on nyt aiempaa selkeämpi ja käyttäjän on helppo valita viidestä erikoisvalokuvaustilasta sekä neljästä videokuvaustilasta. Valikoima on aiempaa laajempi ja käyttäjä voi nyt esimerkiksi striimata videota suoraan YouTubeen.

Moto G6 Plussan kameraohjelmistosta löytyneet kuvausta helpottavat työkalut löytyvät myös G7 Plussan ohjelmistosta samoilta paikoilta. Valokuvaustilassa valotuksen kompensoinnin säätö on nyt aiempaa helpompaa suljinpainikkeen viereen ilmestyvän riittävän kookkaan asteikon avulla ja myös zoomaus onnistuu kätevästi yhdellä sormella näkymää pystysuunnassa liu’uttamalla. Kuvausnäkymän oikeaan alanurkkaan on lisätty oma erillinen pikapainike Google Lens –toiminnolle, josta ei kuitenkaan ole kokemuksiemme mukaan ainakaan toistaiseksi erityisen paljon iloa.

Ylle on liitetty testipuhelimen kameralla otettuja muokkaamattomia kuvia erilaisista käytännön tilanteista ja valaistusolosuhteista. Kuvat saa avattua alkuperäiseen kokoonsa klikkaamalla suurennettua kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja avaamalla kuva sen jälkeen uuteen välilehteen.

Optisella kuvanvakaajalla varustettu 16 megapikselin pääsensori lupailee ainakin paperilla hyvänlaatuisia kuvia tässä hintaluokassa. Viime vuonna Moto G6 Plussan kanssa pyyhkeitä annoimme varsinkin hämärässä otettujen kuvien puuroutumisesta ja heikosta laadusta.

Hyvässä valossa Moto G7 Plus tarjoaa 300 euron hintaluokkaan erittäin mukiinmeneviä otoksia. Kuvissa on mukavasti yksityiskohtia ja väritoisto on hieman ylikorostunutta. Huomasimme kuitenkin, että valotuksen osalta kameran kuvat jäävät hieman tummemmiksi kuin kuvaustilanne oikeasti oli. Kuvissa on myös havaittavissa pienimuotoista yliterävöintiä, mutta sen verran vähissä määrin, ettei terävöintiä normaalitarkastelulla oikeastaan huomaa. Kuvissa on myös havaittavissa pieni määrä kohinaa, etenkin taivaan kohdilla sekä tummemmissa osissa, mutta kohina ei missään tilanteessa noussut häiritseväksi.

Hämäräkuvauksessa on tapahtunut muutoksia parempaan, josta saadaan osittain kiittää mukaan tuotua optista kuvanvakaajaa. Kuvien värientoisto säilyy hieman ylikorostettuna ja puhelin pystyy säilyttämään myös yksityiskohtia varsin hyvin. Kirkkaat kohteet, kuten valot, tosin palavat varsin helposti täysin puhki. Heikoimmissa valaisuolosuhteissa kameran suljinaika venyi testijaksolla pisimmillään 1/10 sekuntiin ja herkkyys ISO 3450 -arvoon.

Huomasimme hämärämmissä kuvausolosuhteissa Moto G7 Plussan kamerasovelluksessa pienoisen ongelman. Vaikutti siltä, että ensimmäisellä tarkennuksella kamera olisi valottanut kuvan huomattavasti tummemmaksi ja kun kamerasovelluksessa tarkennuskohta valittiin ruutua napauttamalla uudestaan tuli otetusta kuvasta huomattavasti paremmin valotettu.

Otimme myös muutaman verrokkikuvan viime vuoden Moto G6 Plus -mallilla ja vertailimme kuvanlaatua G7 Plussalla samassa tilanteessa otettuun kuvaan. Pintapuolisesti katseltaessa suurin ero puhelinten kameroiden välillä hyvässä valaistuksessa tulee värientoistossa, jossa Moto G7 Plus tuottaa huomattavasti todellisemman värimaailman. Pikselitasolla tarkasteltaessa Moto G7 Plussan kuvat ovat hieman tarkempia ja yksityiskohdat säilyvät paremmin. Sama tilanne toistuu myös hämärällä otetuissa kuvissa, joissa G7 Plussan kuvat ovat paremmin valotettuja sekä yksityiskohdat ovat säilyneet huomattavasti paremmin.

 

Käyttöjärjestelmä, suorituskyky ja akunkesto

Ohjelmistopuolella Motorola jatkaa edellisvuosien mallien tapaan melko muokkaamattoman Android-version käyttämistä. Käyttöliittymän ulkoasu on käytännössä identtinen vakio-Androidin kanssa, mutta mukaan on lisätty muutamia lisäasetuksia sekä yrityksen oma Moto-sovellus.

Käyttöjärjestelmäversiona Moto G7 Plus käyttää tuoreinta Android 9.0 Pieta. Testijakson lopulla laitteelle saapui ohjelmistopäivitys, joka toi mukanaan tammikuun tietoturvapäivitykset. Moto G7 -mallisto löytyy Googlen Android Enterprise Recommended -listalta, joka tarkoittaa sitä, että puhelimelle on tarjolla tietoturvapäivityksiä 90 päivän välein kolmen vuoden ajan sekä vähintään seuraava suuri Android-versiopäivitys (Android Q).

Moto G7 Plussan sovellusvalikoima koostuu pääosin Googlen vakiosovelluksista, mutta Motorola on lisännyt sekaan muutaman oman sovelluksensa (Moto, FM-radio, Dolby Audio ja Moto Help). Mukana on myös Facebook-sovellus, jonka voi halutessaan poistaa kokonaan.

Motorolan näkyvimpiä lisäyksiä on sen aiemmista malleista tuttu Moto-sovellus, johon on tuotu pikkuhiljaa lisää ominaisuuksia. Sovelluksen sisältö on jaoteltu kolmeen eri osioon: Moto Actions, Moto Display ja Moto Voice.

Moto Actions tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden erilaisten eletoimintojen asettamiseen, kuten mahdollisuuden käyttää Android 9:n mukana tullutta eleisiin pohjautuvaa navigaatiota. Moto Display on taas valmistajan versio Always On Display -ominaisuudesta, jonka avulla voidaan säätää mitä ilmoituksia pimeänä olevalla näytöllä näytetään tai asettaa näyttö aktivoitumaan puhelinta nostamalla.

Suorituskyvyn osalta Qualcommin Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri hoitaa hommansa melko hyvin. Testijakson aikana emme huomanneet laitteen käytössä hidasteluita ja puhdas-Android -käyttöjärjestelmä toimi sulavasti. Suurimmat haastajat Moto G7 Plus saa samassa hintaluokassa löytyvistä Snapdragon 660 -piirillä varustetuista kilpailijoista, kuten Xiaomin Android One -käyttöjärjestelmään pohjautuvasta Mi A2:sta tai jo hieman vanhemmasta HMD Globalin Nokia 7 Plussasta, sekä Kirin 970 -piirillisestä Huawei Nova 3:sta. Suorituskyvyltään nämä kilpailijat yltävät ylemmälle tasolle suorituskykyisemmän grafiikkapiirin ja Nova 3:n tapauksessa selvästi nopeamman prosessoritoteutuksen avulla.

Akkukeston osalta Moto G7 Plus ei lupaillut mitään kovin erikoista – täydellä latauksella luvataan päivä toiminta-aikaa. Kiinteä 3000 mAh:n akku vaikuttikin riittävän juuri ja juuri normaaliin yhden päivän käyttöön ja puhelin onkin paras latailla viimeistään yön yli. Moto G7 Plussan hieman heikkoa akkukestoa korjaamaan mukana tulee varsin tehokas 27 watin TurboPower-pikalaturi. Pikaisten lataustestien perusteella 30 minuutin latauksella tyhjä akku latautuu noin 76 %:iin, joka on varsin hyvä tulos. Heikohkoa akkukestoa onkin helppo paikkailla tarvittaessa kesken päivää, olettaen että muistaa ottaa Moton pikalaturin aina mukaansa. Ulkomaalaisten sivustojen perusteella Motorolan pikalaturi käyttää standardoitua USB Power Delivery -tekniikkaa, joten sillä voi helposti ladata myös muita standardia tukevia laitteita.

 

Yhteenveto

Moto G7 Plus ei ulkoisesti ole kokenut mullistavia muutoksia viime vuoden G6 Plus -malliin verrattuna ja noin viikon kestäneen testijakson jäljiltä kokonaisfiilikset jäävät positiivisen puolelle. Perusasiat Moto G7 Plus hoitaa mallikkaasti eikä laitteen toiminnassa havaittu kummempia ongelmia.

Fyysisesti laite on viime vuoteen verrattuna hieman kompaktimpi, vaikka mistään pienestä puhelimesta ei olekaan kyse. Parannuksia on tehty niin laitteen pituuteen kuin myös näytön- ja ulkomittojen suhteeseen, joka on nyt noussut viime vuoden heikosta 74 %:sta 81 %:iin. Materiaaleina käytetään edelleen lasia, joka jakaa varmasti mielipiteitä. Muovinen runko on tukeva, vaikka ei olekaan alumiinia.

Rautapuolen osalta sisuskalut ovat tässä hintaluokassa kohtalaisen hyvät, vaikka parempaakin on kilpailijoissa nähty. Prosessoriksi valittu edeltäjää tehokkaampi Snapdragon 636 ja sen Cortex-A73-pohjaiset suorituskyky-ytimet sekä uudempi Adreno 509 -grafiikkapiiri tarjoavat riittävästi suorituskykyä. Esimerkiksi suorituskykyisempi Snapdragon 660 -piiri olisi kuitenkin parantanut Moto G7 Plussan asemaa 300 euron hintaluokassa. Neljän gigatavun keskusmuisti ja 64 gigatavun sisäinen tallennustila ovat tässä hintaluokassa vielä hyvä perusmäärä, tosin osalla kilpailijoista keskusmuistia alkaa olemaan jo kuusi gigatavua. Tallennustilaa voidaan lisäksi kasvattavaa vielä erillisellä muistikortilla, jonka käyttämiseksi ei tarvitse luopua kahden nano-SIM-kortin käyttämisestä.

Kameraosastolla on tapahtunut ehkä suurin parannus viime vuoteen verrattuna ja Moto G7 Plus tuottaakin 300 euron hintaluokassa hyvänlaatuista jälkeä. Ison plussan voi antaa optisen kuvanvakaajan tuomisesta pääkameraan. Hämärämmissä kuvausolosuhteissa kameraohjelmistossa havaittu outous kuvien valotuksen kanssa saadaan toivottavasti korjattua ohjelmistopäivityksellä.

Itse ohjelmiston osalta Moto G7 Plussan lähtökohdat ovat kunnossa. Puhelin käyttää varsin puhdasta Android-käyttöjärjestelmää, joka tällä kertaa on myös uusin 9.0 versio. Ohjelmistoa ei myöskään ole kuorrutettu ylimääräisillä kolmannen osapuolen sovelluksilla ja valmistajan oma Moto-sovellus tuo mukanaan varsin käyttökelpoisia ominaisuuksia. Android Enterprise Recommended -hyväksynnän myötä myös päivitykset pitäisi olla turvattuna lähitulevaisuuteen ainakin kohtalaisella tasolla.

Jos viime vuoden Moto G6 Plus puhelinta emme pystyneet varauksetta suosittelemaan, niin tilanne on tältä osin mennyt parempaan suuntaan. 300 euron hintaluokassa Moto G7 Plus tarjoaa tukevan rakenteen sekä hyvän kameran optisella kuvanvakaimella. Myös stereokaiuttimet, suhteellisen puhdas Android ja tehokas pikalataus ovat ominaisuuksia, joita ei monestakaan kilpailijasta löydy. Pientä miinusta voi antaa jo puolitoista vuotta vanhasta järjestelmäpiiristä sekä pienehköstä akusta.

300 euron hintaluokka on tällä hetkellä Suomessa varsin kilpailtu ja Moto G7 Plus joutuukin kamppailemaan kuluttajien rahoista monien sitä huomattavasti tehokkaampien puhelimien, kuten esimerkiksi Samsungin Galaxy A -sarjalaisten, Huawei Nova 3:n, Honor Playn, Nokia 7.1:n ja Nokia 7 Plussan kanssa.

Plussaa

  • Hyvä näytön ja ulkomittojen välinen suhde
  • Näytön kirkkaus riittää kirkkaammillakin keleillä
  • Optinen kuvanvakain kamerassa
  • Kameran laatu
  • FM-radio
  • Tehokas 27 W pikalaturi mukana
  • Korttikelkkaan sopii samanaikaisesti kaksi SIM-korttia ja muistikortti
  • Lähes muokkaamaton Android & Enterprise Recommended -hyväksyntä

 

Miinusta

  • Kamerasovelluksen toiminta hämärällä
  • Kaksoiskameran hyöty jää olemattomaksi
  • Lasinen takakuori herkkä sormenjäljille ja rikkoontuu herkästi
  • Akkukesto
This site uses XenWord.
;