OnePlus esitteli marraskuun puolivälissä PAC-MAN Edition –erikoisversion Nord 2:sta. Kyseessä on ensimmäinen Nord-mallistosta tehty erikoisversio – jo OnePlus 3T:stä lähtien perinteeksi muodostuneet erikoismallit ovat aiemmin olleet yrityksen huippumalleista.

Nord 2 x PAC-MAN Editionin myynti alkoi Suomessa marraskuun 16. päivä 529 euron hintaan. Kyseessä on Nord 2:n 12 & 256 Gt muistivariantti. Laite on saatavilla rajattuna eränä vain OnePlussan oman verkkokaupan kautta.

Nord 2 x PAC-MAN Editionin tuotepakkaus on kooltaan selvästi tavallisen Nord 2:n pakettia suurempi. Väritys on vaalea harmaa ja pinnassa on hologrammiefektillä toteutettu labyrinttikuviointi sekä PAC-MAN-logo. Paketin päällä on pahviset suojakuoret, joiden sisäpinnassa on värikäs kuviointi. Hauskana yksityiskohtana suojakuoret on ”piilotettu” pakkauksen pohjaosaan.

Pakkauksen sisällä on seuraavaa:

  • Nord 2 x PAC-MAN -puhelin
  • pikaohje- ja turvallisuustietolappuset sekä OnePlussan tervehdyslappu
  • OnePlus-tarroja
  • USB-A -> USB-C -kaapeli
  • 65 watin verkkovirtalähde
  • PAC-MAN-kuvitettu taipuisa muovikuori

Lisäksi puhelimen ostaja saa kaupan päälle erillisessä paketissa toimitettavan, Lego-henkisistä palikoista koottavan PAC-MAN-puhelintelineen.

Ulkoisesti PAC-MAN Edition eroaa tavallisesta Nord 2:sta takakuoren kuvituksen sekä sinisen alert slider -kytkimen muodossa. Tavallisessa valaistuksessa takakuori on hopeanhohtoinen ja siinä on kiiltäviä pisteitä, PAC-MAN-hahmo sekä OnePlus x PAC-MAN -teksti. Ensimmäistä kertaa pakkauksesta otettaessa takakuoren kuviointi vaikutti jopa hieman tylsältä – tähän teemaan olisi sopinut hieman värikkäämpi ja leikittelevämpi toteutus. Varsinainen yllätys tapahtuu kuitenkin pimeässä, sillä takakuoren alle on sijoitettu fosforikerros, joka hohtaa pimeässä ja paljastaa labyrinttikuvioinnin. Kokemustemme mukaan fosforikuviointi vaatii kirkasta valoa ”latautuakseen” kunnolla. Muutoin kuvio on pimeässä varsin himmeä. Ajatus on joka tapauksessa hauska ja ”paikkaa” laitteen muuten turhankin hillittyä ulkoasua. Teknisesti laite on identtinen tavallisen Nord 2:n kanssa.

Ohjelmistopuolelle OnePlus on toteuttanut aiheeseen sopivan käyttöliittymäteeman, muutaman PAC-MAN-aiheisen taustakuvan sekä soittoääniä, PAC-MAN-henkisiä käyttöliittymäanimointeja, sekä ”kasibittisellä” pikseligrafiikalla toteutettu sovelluskuvakkeet. Pohjana pyörii tuttu Android 11 -pohjainen Oxygen OS 11.3.

Heti puhelimen käynnistäessä käyttäjää tervehditään PAC-MAN-henkisillä alkuanimaatioilla. Lisää pieniä animointiyksityiskohtia löytyy mm. sormenjälkitunnistimen käytön yhteydessä sekä ilmoitusvalikon kuvakevälilehtiä selatessa.

Piilotoimintoja (ns. easter eggs) voi avata mm. pikalataamalla puhelinta yhteensä 256 minuuttia tai näppäilemällä laskimeen (vaatii puhelimen kielivalinnaksi englannin) PAC-MAN-pelin maksimituloksen. Piilotoimintoja avaamalla käyttäjä saa lisää taustakuvia sekä galleriasovelluksessa käytettäviä ”tarroja”. Kamerasovelluksesta löytyy uusi suodatinvaihtoehto retroteemalla ja pienillä PAC-MAN-kuvakkeilla. Löytyypä puhelimesta myös esiasennettuna PAC-MAN 256 -peli, joka on tosin ”modernisoitu” pyyhkäisyelein ohjattava versio klassikosta.

 

Yhteenveto

OnePlus on toteuttanut puhelimistaan erikoisversioita jo useamman vuoden ajan ja ne ovat hauska lisä valmistajan tarjontaan. Teemana legendaarinen PAC-MAN on hauska, vaikka se ei varmasti osukaan kaikkien makuhermoon. Ulkonäöllisesti erikoismallista olisi voinut toteuttaa räväkämmänkin, joskin pimeässä hohtava takakuori paikkaa puutetta hieman. Ohjelmistopuolella PAC-MAN-lisät sekä pienet easter egg -tyyppiset yllätykset ovat konseptiin sopiva lisä. Erikoismallin 30 euron lisähintaa ei voi pitää erityisen pahana, kun otetaan huomioon PAC-MAN-lisät. Toki edullisemmasta Nord 2 -muistivariantista ei erikoismallia ole saatavilla.