io-tech testasi noin 200 euron hintaisen Xiaomi Redmi Note 8T -älypuhelimen.

Xiaomi oli vielä pari vuotta sitten suomalaisille kuluttajille täysin tuntematon valmistaja, mutta vähitellen kiinalaisvalmistaja on tuonut yhä enemmän puhelimia saataville myös länsimaihin. Suomessakin Xiaomin puhelimet ovat olleet saatavilla laajemmin nyt jo toista vuotta ja yritys on onnistunut haastamaan useat vakiintuneemmat valmistajat erityisesti suorituskykyyn ja ominaisuuksiinsa nähden edullisilla puhelimillaan.

Nyt io-techin testiin saapunut Redmi Note 8T on Xiaomin tuorein kilpailija puhelinmarkkinoiden edullisemmassa keskihintaluokassa. Puhelin julkaistiin Eurooppaan marraskuun alussa kolmena speksivaihtoehtona: 3 gigatavun RAM-muistilla ja 32 gigatavun tallennustilalla varustetun mallin virallinen suositushinta Euroopassa on 179 €, testikappaleemme edustaman 4 Gt RAM-muistilla ja 64 Gt tallennustilalla varustetun mallin suositushinta on 199 € ja sarjan kalleimman 4 Gt RAM-muistilla ja 128 Gt tallennustilalla varustetun mallin suositushinta puolestaan on 249 €. Myös värivaihtoehtoja on tarjolla kolme kappaletta: vaalea Moonlight White, harmaa Moonshadow Grey ja sininen Starscape Blue, jota testikappaleemme edustaa.

Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan hintataso on tämän artikkelin kirjoitushetkellä alimmillaan hieman suositushintoja edullisempi. 3 & 32 Gt mallia saa edullisimmillaan reilun 170 €:n hintaan, 4 & 64 Gt mallia saa hieman vajaalla 180 €:lla ja 128 Gt mallista saa maksaa edullisimmillaan noin 215 €.

Tässä artikkelissa tutustumme Xiaomi Redmi Note 8T-puhelimeen noin viikon käyttökokemusten pohjalta täysimittaista testiarvostelua lyhyemmässä muodossa.

Pakkaus ja sen sisältö

Xiaomi Redmi Note 8T toimitetaan kompaktissa valkoisessa paketissa, jonka päältä löytyy värillinen kuva puhelimesta kaikissa värivaihtoehdoissaan, Xiaomin logo ja puhelimen mallinimi. Paketissa toimitetaan itse puhelimen lisäksi USB Type-C -kaapeli, 18 watin verkkovirta-adapteri, korttikelkan irrotustyökalu, läpinäkyvä pehmyt suojakuori sekä käyttöohjeet.

 

Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat

Redmi Note 8T on ulkonäöltään hyvin samankaltainen kuin Kiinassa jo loppukesästä asti myyty Redmi Note 8, jonka eurooppalainen versio puhelin käytännössä onkin. Tämän lisäksi puhelimesta löytyy vahvaa sukunäköä myös kalliimpaan sisarukseensa Redmi Note 8 Prohon, josta puhelimen erottaa ulkonäöllisesti lähinnä takakameroiden sijainti, värivaihtoehdot, kapeampi näytön alapuolinen ”leuka” ja pienempi näyttö.

Fyysiset mitat:

 • Ulkomitat: 161,1 x 75,4 x 8,6 mm
 • Paino: 200 grammaa
 • Näytön ja ulkomittojen suhde: 80,2 %

Ulkomitoiltaan 6,3-tuumainen Redmi Note 8T on hieman suurempi, kuin monet samaan näyttökokoon luottavat kilpailijansa. Esimerkiksi samaan noin 200 euron hintaluokkaan sijoittuva Nokia 6.2 on varustettu myös 6,3-tuumaisella näytöllä ja se on 1,2 mm lyhyempi, 0,3 mm kapeampi ja 0,3 mm ohuempi. Myöskin 6,3-tuumainen (21:9 kuvasuhde) Motorola One Action on puolestaan millimetrin lyhyempi, peräti 4,2 mm kapeampi ja 0,6 mm paksumpi. Redmi Note 8T on myös monia kilpailijoitaan 20-30 grammaa painavampi.

Xiaomin puhelimessa käyttämät materiaalit erottuvat noin kahdensadan euron hintaluokassa edukseen. Sekä puhelimen näyttöä suojaava lasi kuin myös takakuori on valmistettu Corningin Gorilla Glass 5:stä. Lasi voi olla muovia herkempi pudotuskestävyydeltään, mutta toisaalta laatutuntumaltaan kyseinen materiaali on huomattavasti parempaa. Lasinen kuori ei myöskään kerää ylimääräistä roskaa ja pölyä yhtä vahvasti kuin helpommin sähköistyvä muovi ja naarmuuntuminenkin on epätodennäköisempää. Takalasi on käytännössä tasainen, mutta sen reunoissa on pyöristykset kylkiä kohti, minkä seurauksena puhelin tuntuu kädessä hyvin yhtenevältä kokonaisuudelta. Tasapaksun kantikas muotoilu voi kuitenkin tehdä 6,3 tuuman näytöllä varustetusta puhelimesta haastavan käsiteltävän yhdellä kädellä.

Etu- ja takalasien väliin jäävä puhelimen kehys on muovia, mikä on tässä hintaluokassa melko yleistä. Pudotuksissa muovi sitoo iskuja metallia paremmin, mutta toisaalta sen pinta saattaa kulua metallia nopeammin. Käsituntumaltaan Redmi Note 8T jää tästä huolimatta erittäin positiiviseksi kokemukseksi, eikä sitä saa natisemaan tai vääntyilemään rasituksenkaan alla. Huomionarvoisena yksityiskohtana Xiaomi lupaa laitteelle roiskeenkestävyyttä nanopinnoitteen avulla toteutettuna, mutta virallista IP-luokitusta puhelimella ei ole.

Puhelimen alapäädystä löytyy mikrofonin sisältävä reikäpari, USB Type-C -portti, viisi reikää, joiden takaa löytyy puhelimen monokaiutin ja 3,5 mm:n kuulokeliitäntä. Kuulokeliitäntä on äänenlaadultaan subjektiivisen testin perusteella varsin hyvä. Ulostuloteho jää kuitenkin hieman vajaaksi ja suhteellisen vaikeasti ajettavia 120 ohmin AKG K612 Pro -kuulokkeita käytettäessä äänenvoimakkuus on käytännössä asetettava täydelle teholle.

Yläpäädystä löytyy toisen mikrofonin reiän lisäksi harvinaisempi ominaisuus – Redmi Note 8T:stä löytyy nimittäin infrapunalähetin, jota tietty käyttäjäkunta varmasti arvostaa. Kyseinen lähetin mahdollistaa muun muassa puhelimen käyttämisen kaukosäätimenä.

Näytön tekniset ominaisuudet:

 • 6,3″ IPS LCD -näyttö
 • 19,5:9-kuvasuhde, 1080 x 2340 pikseliä, 409 PPI

Redmi Note 8T:n näyttö on noin kahdensadan euron hintaluokka huomioiden varsin laadukas. Valkotasapaino on vakioasetuksilla kallellaan kylmään, mutta asetuksista säätämällä puhelimen näytöstä on saatavissa väritoistoltaan erinomainen. Näytön maksimikirkkaus on varsin hyvä, mutta se saavutetaan vain kirkkauden automaattisäädöllä. Kontrastiltaan ja väritoistoltaan puolestaan Nokia 6.2 tarjoaa hintaluokassa erittäin kovan vastuksen HDR:ää tukevan näyttönsä myötä.

Suhteellisen korkean kuvasuhteen ohella näytön kokoon nähden puhelimen varsin pitkää olemusta selittämään löytyy näytön alalaidasta suhteellisen kookas ”leuka”. Kyseiseen leukaan on lisätty puhelimen mallisarjan redmi-logo, mikä voi jakaa mielipiteitä tyylikkyytensä suhteen. Puhelimen pitkiltä sivuilta näytön reunukset ovat paksuudeltaan nykypäivän normien mukaiset.

Näytön yläpuolella sijaitsee puhelimen 13 megapikselin etukamera pisaramallisessa lovessa. Kameran aukkosuhde on f2.0 ja se kykenee tuottamaan varsin laadukkaita kuvia. Vakioasetuksilla kuvissa on kuitenkin yllättävän vahva ”kauneusfiltteri”, joka pyrkii silottelemaan ihon ryppyjä ja virheitä. Kamerasovelluksesta tämän saa pois päältä, mutta harmillisesti esimerkiksi Telegramin videoviesteihin kaunennusfiltteri jää päälle, eikä sitä pysty laittamaan pois.

Kameran lisäksi ylhäältä löytyy myös kuulokeritilä, jonka takaa ei kuitenkaan ritilän suuresta koosta huolimatta harmillisesti löydy toista kaiutinta stereotoistoa varten.

Huomion arvoisena yksityiskohtana puhelimen vasemman kyljen ylälaidasta löytyvä korttikelkka tukee muistikortteja myös kahden SIM-kortin ohessa, minkä myötä tallennustilan kasvattaminen on mahdollista myös useampaa SIM-korttia käytettäessä.

Takaa Redmi Note 8T:n erottuvin yksityiskohta on vasemmassa yläkulmassa pystysuuntaisessa kamerakehyksessä sijaitsevat neljä takakameraa. Niiden lisäksi takaa löytyy vain Redmi-logo ja sormenjälkilukija, jonka toiminta osoittautui testijakson aikana varsin nopeaksi ja varmaksi. Laadukkaan tuntuman antava lasinen takakuori on negatiivisena puolena kuitenkin huomattavan liukas ja puhelin liukuukin epätasaiselle pinnalle asetettuna todella helposti itsekseen lattialle.

Raudaltaan Xiaomi noudattaa tuttua kaavaa tarjoten puhelimen hintaluokkaan nähden erinomaista suorituskykyä. Järjestelmäpiirinä Redmi Note 8T:ssä toimii Snapdragon 665, joka on kahdensadan euron hinta huomioon ottaen erittäin suorituskykyinen ratkaisu. Tässä hintaluokassa vanhempi ja erityisesti graafiselta suorituskyvyltään heikompi Snapdragon 636 on huomattavasti yleisempi vaihtoehto ja edullisin 665:tä käyttävä kilpailija Suomessa löytyykin vasta yli 250 € hintaluokasta Motorola Moto G8 Plussan muodossa.

Järjestelmäpiirin kaveriksi Xiaomista löytyy mallista riippuen 3 tai 4 Gt keskusmuistia ja 32, 64 tai 128 Gt tallennustilaa. 3 Gt keskusmuistilla ja 32 Gt tallennustilalla varustettua mallia on hankala suositella, sillä kirjoitushetkellä alle 10 € hintaerolla oli saatavilla myös testikappaleemme mukainen 4 Gt keskusmuistilla ja 64 Gt tallennustilalla varustettu malli.

Redmi Note 8T:n akulla on kokoa 4000 mAh, joka alkaa vakiintua hyväksi määräksi tämän kokoluokan puhelimissa. Sen parina Xiaomi tukee myös 18 watin pikalatausta, joka on 200 €:n hintaluokassa erinomainen ominaisuus muiden valmistajien jopa poistaessa pikalataustukiaan edullisemman pään malleistaan. Cat.12-nopeuksia tukeva LTE ei ole ehkä markkinoiden parasta, mutta tässä hintaluokassa ehdottomasti kelpo suoritus. Sensijaan vain 4.2-versiota tukeva Bluetooth alkaa olemaan auttamatta vanhentunutta teknologiaa.

Tekniset ominaisuudet:

 • Qualcomm Snapdragon 665 (4 x 2,0 Ghz Kryo 260 Gold, 4x 1,8 Ghz Kryo 260 Silver, Adreno 610 GPU
 • 3 tai 4 Gt RAM
 • 32 Gt, 64 Gt tai 128 Gt tallennustilaa (64 Gt mallissa vapaana noin 49 Gt), muistikorttipaikka (max 256 Gt)
 • LTE Cat.12 -yhteydet (600 / 50 Mbit/s), 4CA, Dual SIM
 • Wi-Fi 802.11a/b/n/ac 2,4 & 5 Ghz, Bluetooth 4.2, GPS, GLONASS, BDS, NFC
 • Infrapunalähetin
 • 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
 • 4000 mAh akku, USB Type-C (USB 2.0), 18 watin lataus

Kamera

Xiaomi Redmi Note 8T:n kamerat sijaitsevat takakuoren vasemmassa ylälaidassa pystysuuntaisessa kamerakehyksessä. Kokonaisuus nousee huomattavasti takalasin pinnasta ja aiheuttaakin huojuntaa puhelinta pöydällä käytettäessä. Kameroista ylimpänä sijaitsee 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja sen alapuolella 48 megapikselin pääkamera. Näiden lisäksi alapuolelta löytyy vielä kaksi 2 megapikselin kameraa, joista toinen on puhelimen makrokamera ja toinen syvyystietojen mittaamiseen tarkoitettu lisäkamera, jolla ei voi kuvata. Salama sijaitsee kehyksen ulkopuolella ultralaajakulmakameran oikealla puolella. Hauskana yksityiskohtana ultralaajakulmakameraa kiertää hopeinen kehys, joka erottaa sen selvästi muista kamerakehyksen linsseistä.

Kameran tekniset tiedot:

 • 48 megapikselin pääkamera (1/2” sensori, 0,8 um pikselikoko), f1.8
 • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera (1/4” sensori, 1,12 um pikselikoko), f2.2
 • 2 megapikselin makrokamera (1/5” sensori, 1,75 um piukselikoko), f2.4
 • 2 megapikselin lisäkamera syvyystietojen mittaamiseen (1/5” sensori, 1,75 um piukselikoko), f2.4
 • 13 megapikselin etukamera, (1/3,1” sensori, 1,12 um pikselikoko) f2.0
 • PDAF-automaattitarkennus
 • LED-salama
 • Videokuvaus: 4k 30 FPS, 1080p 120 FPS ja 720p 240 FPS.

Puhelimen pääkamerana toimiva 48 megapikselin sensori on useista muistakin keskihintaluokan puhelimista tuttu ja se käyttää Quad Bayer -suodatinta luoden vakioasetuksilla 12 megapikselin kuvia. Kuitenkin kameralla on mahdollista ottaa myös täyden tarkkuuden 48 megapikselin kuvia. Nykytrendien mukainen ultralaajakulmakamera on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä, mikä ei ole markkinoiden parhaimmistoa, mutta varsin yleinen lukema tässä hintaluokassa. Hintaluokassa yleiseen tapaan myös Xiaomin ultralaajakulmakamera on varustettu kiinteällä tarkennuksella, minkä seurauksena optimietäisyyksien ulkopuolella kuvien voi havaita olevan hieman epätarkkoja. Redmi Note 8T:stä löytyy myös muun muassa Honor 20 -sarjassakin esiintynyt makrokamera 2 megapikselin tarkkuudella ja sen aukkosuhde on varsin heikko f2.4.

Videokuvausta Redmi Note 8T tukee 4K-resoluutiolla 30 FPS:n nopeudella, mutta elektroninen kuvanvakain on käytettävissä vain 1080p-resoluutiolla kuvatessa. Lisäksi puhelin tukee hidastusvideoiden kuvaamista maksimissaan 240 FPS nopeudella. Ultralaajakulmakameran videokuvauksen resoluutio on rajoitettu 1080p-tarkkuudelle 60 FPS nopeudella ja makrokamera puolestaan kykenee 720p-resoluutioon 30 FPS nopeudella.

Redmi Note 8T:n kamerasovellus on tuttu aiemmistakin Xiaomin puhelimista, eikä eroa esimerkiksi Mi-sarjan puhelimiin käytännössä ole. Kamerasovellus itsessään on hyvin samankaltainen kuin muun muassa Huawei-konsernin puhelimissa ja sovellus on helposti lähestyttävä. Kuvaustilojen välillä voidaan liikkua pyyhkäisemällä suoraan kuvausruudusta ja kuvausruudun vasemmasta laidasta löytyvät kaikki kuvaustilan asetukset. Kuitenkin pienenä epäloogisuutena myös makrokuvaustila on sijoitettu painikkeeksi kuvaustilan vasempaan laitaan, mikä poikkeaa täysin kamerasovelluksen muusta toimintalogiikasta.

Kamerasovellus myös tarjoaa painikkeen zoomaustilojen vaihtamiseen. Mielenkiintoisena yksityiskohtana painike löytyy myös 2x-vaihtoehdolle, vaikka puhelimesta ei löydy telekameraa. Käytännössä painike tarjoaa siis vain pikavalinnan kaksinkertaiselle digitaaliselle zoomille.

Hyvässä valaistuksessa Redmi Note 8T:n pääkamera tuottaa varsin käyttökelpoista jälkeä. Kuvissa on hyvin dynamiikkaa ja värintoisto on miellyttävää. Paljon kasveja tai puustoa sisältävissä kuvissa kameran terävöitys voi toisinaan osoittautua hieman turhan vahvaksi tuottaen hieman vaikeaselkoista jälkeä. Testijakson aikana kuvausolosuhteet eivät osoittautuneet aivan optimaalisiksi ja lumisateisen päivän myötä päiväkuvien valaistus ei ollut erityisen hyvä. Tästä huolimatta kuvissa ei esiinny liiallisesti kohinaa, mikä on hyvä saavutus tämän hintaluokan kameralta.

Hämärässä kuvatessa kameran dynamiikan rajat tulevat vastaan selvästi ja kaupunkiympäristön kirkkaat valot palavat väistämättä puhki. Kuvat ovat kuitenkin pääpiirteiltään varsin miellyttäviä. Väritoisto pysyy tasokkaana ja yksityiskohtiakin löytyy vielä varsin hyvin. Hämärässä kuvissa alkaa esiintyä jo selvää kohinaa, mutta se pysyy yksivärisenä, eikä varsinkaan pieneltä näytöltä tarkasteltuna pääse häiritsemään.

Redmi Note 8T:n kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakameran kuvanlaatu osoittautui hieman pettymykseksi. Värintoistoltaan ultralaajakuvakamera tuottaa pääkameraa vaisumpaa jälkeä, minkä lisäksi kameran heikohko valovoimaisuus näkyy jo päivänvalossa kuvia ottaessa – kuvista tulee helposti hyvin tummia ja jo päivällä kohinaa alkaa esiintymään suhteellisen paljon.

Hämärässä ultralaajakulmakameraa ei voi suositella käytettäväksi, sillä kameran valonkeräyskyky loppuu auttamatta kesken ja kuvista tulee helposti todella rakeisia ja pimeitä. Myös dynamiikka loppuu pääkameraa pahemmin ja kirkkaat valot palavat hämärässä kuvatessa täysin puhki.

Kokeilimme testijakson aikana myös puhelimesta löytyvää 2 megapikselin makrokameraa. Makrokamera mahdollistaa huomattavasti pääkameraa lyhyemmän tarkennusetäisyyden, minkä myötä sillä on mahdollista ottaa kuva erittäin läheltä esimerkiksi pienistä kohteista. Käytännössä kamera ei kuitenkaan osoittautunut testijaksolla erityisen vakuuttavaksi. Kamera tarkentaa hyvin lähelle, mikä mahdollistaa mielenkiintoisten kuvien ottamisen, mutta värintoisto jää vaisuksi ja kuvista tulee hyvin pehmeitä varsinkin suurelta näytöltä tarkasteltuna.

Redmi Note 8T tukee myös nykyisin hyvin yleistä yö-tilaa, joka pyrkii luomaan valoisamman ja dynamiikaltaan paremman kuvan ottamalla tilanteesta useita kuvia ja kokoamalla niistä lopullisen otoksen. Yökuvatila toimii kuitenkin vain puhelimen pääkameralla. Ottamiemme testikuvien perusteella kyseinen tila kykenee tuottamaan kohtalaisen hyvää jälkeä. Kuvista ei tule juuri perustilaa valoisampia, mutta kuvaustila parantaa dynamiikkaa hyvin tuoden puhki palaneita kohtia takaisin. Kuvissa esiintyy kuitenkin hintaluokan puhelimille tuttuun tapaan paljon terävöitystä, mikä varsinkin suurelta näytöltä tarkasteltuna voi tehdä pieniä yksityiskohtia sisältävistä kuvista vaikeaselkoisia. Puhelimen omalta näytöltä tarkasteltuna tätä on kuitenkin vaikea havaita.

 

Käyttöjärjestelmä, suorituskyky ja akunkesto

Redmi Note 8T on varustettu Android 9 Pie -käyttöjärjestelmällä, jonka päällä on Xiaomin oma MIUI-käyttöliittymä. Testijaksomme aikana puhelin päivittyi MIUI 11-versioon, jonka näkyvimmät muutokset paketissa mukana tulleeseen 10-versioon ovat lähinnä muutamissa graafisissa käyttöliittymäelementeissä. Saman päivityksen yhteydessä myös Androidin tietoturvapäivitykset päivittyivät marraskuun tasolle, minkä myötä puhelin on ainakin suhteellisen ajantasainen. Android 10:n puuttuminen on kuitenkin suuri miinus, eikä sen saapumisajankohdasta ole vielä tietoa, sillä Xiaomi ei ole antanut puhelimelle minkäänlaista päivityslupausta. Tämä on hintaluokasta löytyvät Android One -puhelimet huomioon ottaen iso puute.

MIUI 11 käyttöliittymä itsessään jakaa varmasti mielipiteitä, sillä kaikki sovellukset asentuvat siinä Applen iOS-käyttöjärjestelmästä tutulla tavalla aloitusnäytöille, eikä MIUI:sta löydy vaihtoehtoa palata takaisin Androidin perinteiseen erilliseen sovellusvalikkoon. Tämän lisäksi asetusvalikko on järjestykseltään puhtaasta Androidista poikkeava, mikä vaatii totuttelua, jos vakioandroidin järjestykseen on tottunut. Puhelin sisältää myös huomattavan paljon valmiiksi asennettuja sovelluksia. Xiaomin omien perussovellusten kuten selaimen ja laskimen lisäksi puhelimesta löytyy muun muassa Mi Community -sovellus, jolla pääsee Xiaomin foorumille ja neljä esiasennettua peliä. Osan sovelluksista ja kaikki pelit voi kuitenkin halutessaan itse poistaa.

Vakioasetuksilla MIUI-käyttöliittymä käyttää Androidin ohjauspainikkeita normaalista poikkeavassa järjestyksessä, jossa paluupainike on oikeassa laidassa, mutta tämä on vaihdettavissa asetuksista joko perinteiseen järjestykseen tai kokonaan elepohjaiseen tyyliin. MIUI:sta löytyvä tummatila osoittautui myös varsin onnistuneesti, mikä miellyttänee kyseisestä tilasta pitäviä käyttäjiä. Testijakson aikana puhelinta käytettiin niin tummassa tilassa kuin myös perusasetuksilla, minkä seurauksena osa näyttökuvista on tummassa tilassa otettuja.

Suorituskyvyltään Redmi Note 8T tarjoaa hintaluokkansa parasta tasoa. Käyttöliittymän sisällä liikkuminen ja päivittäinen käyttö ovat puhelimella sulavaa, eikä minkäänlaista häntimistä ole havaittavissa. Snapdragon 665 on myös pelaamiseen varsin toimiva järjestelmäpiiri ja esimerkiksi tuoreehko Call of Duty Mobile asettuu vakiona medium-kuvanlaatuasetuksille, mutta suostuu toimimaan jopa very high -tasolla ilman suurempia ongelmia.

Akunkesto vaikutti lyhyehkön testijakson aikana varsin hyvältä. Puhelin kesti monipuolisella käytöllä helposti kaksi kokonaista päivää yhdellä latauksella. 18 watin pikalataus osoittautui myös toimivaksi ja puhelin latautuikin tyhjästä täyteen valmistajan lupauksien mukaisesti kahdessa tunnissa.

Testijakson aikana Applen suosittujen Airpods-kuulokkeiden kanssa havaittiin maininnan arvoisia ongelmia. Airpods-kuulokkeet ovat yleisestikin hieman hankalakäyttöiset joidenkin Android-puhelinten kanssa ja voivat maksimiäänenvoimakkuudellakin jäädä soimaan liian hiljaa. Tämä voidaan korjata kehittäjäasetusten oikeudet avaamalla ja sieltä valinta ”Poista absoluuttinen äänenvoimakkuus käytöstä” päälle laittamalla. Redmi Note 8T oli kuitenkin ensimmäinen testissämme käyneistä puhelimista, joissa havaitsimme, että edes kyseisen valinnan ruksaaminen ei auta hiljaiseen äänenvoimakkuuteen. Puhelin kuitenkin kykenee ajamaan Airpodeja suhteellisen hyvällä voimakkuudella, mutta äänekkäässä ympäristössä voimakkuus voi helposti jäädä liian pieneksi ja esimerkiksi iPhoneen kytkettynä kuulokkeista saa irti huomattavasti enemmän ääntä. Ongelma on kuitenkin jossain muodossa esillä myös muissa Android-puhelimissa, joten ongelman suuruuteen on suhtauduttava oman harkinnan varassa.

Yhteenveto

Redmi Note 8T jatkaa Xiaomin perinnettä tarjota todella kovaa suorituskykyä vastineena rahalle. Noin kahdensadan euron hintaluokassa puhelin tarjoaa suorituskyvyltään luokkansa parasta tehoa ja Snapdragon 665 mahdollistaa myös mobiilipelien pelaamisen varsin hyvin. Lisäksi puhelimen rakenne on hintaluokkansa parhaimmistoa laatutuntumaltaan. Myös akunkesto osoittautui lyhyen testijakson havaintojen perusteella täyttämään odotukset. Raskaahkollakin käytöllä kahden päivän akunkesto on hyvä tulos ja tuki 18 watin pikalataukselle mahdollistaa akun lataamisen tarvittaessa suhteellisen nopeasti.

Jopa kolmen kuvauskelpoisen kameran yhdistelmä kuulostaa paperilla erittäin hyvältä ja monipuoliselta lisältä puhelimelle, mutta käytännössä pääkameran tukena olevat ultralaajakulmakamera ja makrokamera osoittautuivat kuitenkin pienoisiksi pettymyksiksi. Kummankaan kuvanlaatu ei ole erityisen hyvää, vaikka niiden premissi lupaava onkin. Pääkamera onnistuu kuitenkin osoittautumaan positiiviseksi yllätykseksi ja se kykenee tuottamaan hintaluokassaan varsin hyvää kuvanjälkeä jopa hämärässä kuvatessa.

MIUI-käyttöliittymä voi toimia myös puhdasta Androidia kaipaaville luotaantyöntävänä ominaisuutena, mutta kokonaisuudessaan kyseinen käyttöliittymä osoittautui suhteellisen toimivaksi. Yksi miinus tulee kuitenkin suuresta esiasennettujen sovellusten määrästä. Osaa sovelluksista ei ole myöskään mahdollista poistaa. Toinen suuri miinus on päivitystuen epävarmuus. Xiaomi ei ole luvannut puhelimelle erityisempää päivityslupausta ja vaikka joulukuun aikana puhelin saikin yhden suuren käyttöjärjestelmäpäivityksen päivittäessään MIUI 11-versioon, ei se saanut mukana Android 10 päivitystä, vaan ainoastaan marraskuun tietoturvapäivitykset Androidille.

Kokonaisuudessaan Xiaomi Redmi Note 8T on erittäin tasapainoinen puhelin hintaluokassaan. Puhelin onkin noin 200 €:n hintaluokassa erinomainen vaihtoehto suorituskykyistä ja ominaisuuksiltaan tasapainoista puhelinta etsivälle käyttäjälle. Xiaomin oma MIUI-käyttöliittymä ja päivitysten epävarmuus ovat kuitenkin tekijöitä, jotka kannattaa pitää harkinnassa mukana.

Plussaa

 • Yleistuntumaltaan tukeva ja laadukas rakenne
 • Snapdragon 665 -järjestelmäpiirin suorituskyky ja sulava käyttökokemus
 • 3,5 mm kuulokeliitäntä
 • Muistikortin käyttömahdollisuus kahden SIM-kortin kanssa
 • Pääkameran kuvanlaatu hintaluokassaan
 • 18 watin pikalataus
 • Hyvä akunkesto
 • Hinta kokonaisuuteen nähden

Miinusta

 • Suurehkot ulkomitat näytön kokoon nähden
 • Valmistajan omien sovellusten suurehko määrä
 • Epävarma päivitystuki
 • Ultralaajakulmakameran kuvanlaatu
 • Etukameran kauneusfiltteri varauksin
 • Yhteyshaasteet Applen Airpodien kanssa varauksin

 

This site uses XenWord.
;