Televisioelämyksen tehostamiseen on muitakin tapoja, joissa ei tarvita uutta telkkaria.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Philipsin kanssa

Hyvä kuvanlaatu suurikokoisena on aina avain todella mahtavaan elokuva- tai televisioelämykseen. Mitä enemmän imeytyy mukaan katsomaansa, onpa kyseessä räiskyvä Hollywood-pätkä tai suosikkipeli pelikonsolissa, sitä hauskempi kokemus on.

Samalla elämystä voi kuitenkin viedä uusille tasoille ilman, että tarvitsee päivittää tai vaihtaa televisiota. Tässä on muutamia klassisia esimerkkejä.

Kolme pikavinkkiä TV-elämyksen parantamiseen kotona:

– Siirrä sohva lähemmäksi televisiota elokuva/TV-pelihetkeä varten

– Älä unohda ääntä! Käytä rohkeasti surround-ääntä tai reilunkokoista soundbaria

– Mieti valoa – himmennä valaistus tunnelmalliseksi ja testaa, miten valo parantaa elämystä

Kun puhutaan tunnelmavalaistuksesta, monet io-techin kävijöistä tuskin ovat onnistuneet missaamaan Philips-televisioita Ambilightilla. Kyseessä on tekniikka, joka poimii värejä ja valoja televisioruudussa näytetystä kuvasta ja toistaa ne ledivaloilla TV:n taustalla olevalle seinälle. Ominaisuudella voi tehostaa läsnäolon tuntua elokuvissa ja peleissä, joko hyvässä tai pahassa – materiaalista riippuen (kauhuelokuvat voivat olla pahoja), tai se voi olla myös todellinen kotibileiden yleisömagneetti.

Play HDMI Sync Boxin ja Philips Hue Gradient Lightstripin ansiosta Ambilightin taustalla oleva tekniikka on siirretty älykotiin ja kaikkiin televisioihin. Haluttessa koko olohuoneen tai koko talon voi saada hehkumaan valoa kilpaa suosikkielokuvien ja videopelien kanssa. Koko kodin valaistuksen kytkeminen Sync Boxiin on ehkä ennemmin makea tekniikkademo kuin oikeasti suosittu kotona käytettävä toiminto, mutta silti ei kannata aliarvioida fiilistä, joka syntyy, kun maailmancuppia seuratessa koko asunto on valaistu yhtä vihreäksi kuin pelikenttä!

Kuvalähteet, kuten mediasoittimet, TV-boksit ja -konsolit liitetään Sync Boxin HDMI-liitäntöihin ja sen jälkeen Sync Box kytketään television HDMI-tuloon.

Mitä tarvitaan TV:n liittämiseen Philips Hue Play HDMI Sync Boxiin?

Muista, että myös muut kotona olevat Hue-lamput voidaan yhdistää HDMI Sync Boxiin.

Kerro omista Ambilight- ja Philips Hue Play HDMI Sync Box -kokemuksistasi kommenteissa.

Lue lisää älyvalaistuksesta aiemmin julkaistuista artikkeleistamme:

This site uses XenWord.