Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Philipsin kanssa
Hyvä kuvanlaatu suurikokoisena on aina avain todella mahtavaan elokuva- tai televisioelämykseen. Mitä enemmän imeytyy mukaan katsomaansa, onpa kyseessä räiskyvä Hollywood-pätkä tai suosikkipeli pelikonsolissa, sitä hauskempi kokemus on.
Samalla elämystä voi kuitenkin viedä uusille tasoille ilman, että tarvitsee päivittää tai vaihtaa televisiota. Tässä on muutamia klassisia esimerkkejä.
Kolme pikavinkkiä TV-elämyksen parantamiseen kotona:
– Siirrä sohva lähemmäksi televisiota elokuva/TV-pelihetkeä varten
– Älä unohda ääntä! Käytä rohkeasti surround-ääntä tai reilunkokoista soundbaria
– Mieti valoa – himmennä valaistus tunnelmalliseksi ja testaa, miten valo parantaa elämystä
Kun puhutaan tunnelmavalaistuksesta, monet io-techin kävijöistä tuskin ovat onnistuneet missaamaan Philips-televisioita Ambilightilla. Kyseessä on tekniikka, joka poimii värejä ja valoja televisioruudussa näytetystä kuvasta ja toistaa ne ledivaloilla TV:n taustalla olevalle seinälle. Ominaisuudella voi tehostaa läsnäolon tuntua elokuvissa ja peleissä, joko hyvässä tai pahassa – materiaalista riippuen (kauhuelokuvat voivat olla pahoja), tai se voi olla myös todellinen kotibileiden yleisömagneetti.
Play HDMI Sync Boxin ja Philips Hue Gradient Lightstripin ansiosta Ambilightin taustalla oleva tekniikka on siirretty älykotiin ja kaikkiin televisioihin. Haluttessa koko olohuoneen tai koko talon voi saada hehkumaan valoa kilpaa suosikkielokuvien ja videopelien kanssa. Koko kodin valaistuksen kytkeminen Sync Boxiin on ehkä ennemmin makea tekniikkademo kuin oikeasti suosittu kotona käytettävä toiminto, mutta silti ei kannata aliarvioida fiilistä, joka syntyy, kun maailmancuppia seuratessa koko asunto on valaistu yhtä vihreäksi kuin pelikenttä!
Kuvalähteet, kuten mediasoittimet, TV-boksit ja -konsolit liitetään Sync Boxin HDMI-liitäntöihin ja sen jälkeen Sync Box kytketään television HDMI-tuloon.
Mitä tarvitaan TV:n liittämiseen Philips Hue Play HDMI Sync Boxiin?
- Philips Hue Play HDMI Sync Box
- Philips Hue Gradient Lightstrip -valonauha (Valitse oikea koko television koon mukaan)
- Philips Hue -silta
Muista, että myös muut kotona olevat Hue-lamput voidaan yhdistää HDMI Sync Boxiin.
Kerro omista Ambilight- ja Philips Hue Play HDMI Sync Box -kokemuksistasi kommenteissa.
Lue lisää älyvalaistuksesta aiemmin julkaistuista artikkeleistamme:
Ihan kiinnostava konsepti, mutta vaatinee, että hdmi signaali kulkee kirjaimellisesti boxin lävitse, eli tv-kuvan kanssa ei taida toimia? Ilmeisesti myös täysin riippuvainen tietyistä hdmi versioista.
Onneks on Philipsin TV jossa Ambilight niin ei tarvii ostaa mitään 250€ mötikkää + 180€ valonauhaa. Oma telkkari tosin sen verran vanha ettei tue Entertainment Area-tilaa, joten valot toimii viiveellä. Joka tapauksessa oon sitä mieltä, että liiat valot vaan haittaa elokuvakokemusta.
Philipsin pitää havahtua nykyään niin suosittuihin smart-teeveisiin, joiden appien välityksellä moni nykyään tv:tä katselee.
Kuten myös "vanhanaikaisesti" antenni- ja kaapelilähetyksiä.
Tälle on kilpailevia tuotteita, joista voisi ottaa mallia ja kehittää niitä eteenpäin. Toimivat millä tahansa ohjelmalähteellä.
Mitä ovat nämä kilpailijat?
Moni niistä mihin olen törmännyt vaatii, että data ajetaan jonkin boksin läpi.
En mainoksessa viitsinyt mainostaa muita valmistajia, mutta totta, boksi niissä on.
Toisessa päässä led-nauhat ja toisessa kamera.
Kyllä tässä kommenttiosiossa voi ihan vapaasti keskustella. Tuohan on tosiaan rajoite, että kuvaa voi liikuttaa vain HDMIn välityksellä, eikä telkkarista itsestään näytettävää matskua saa boksin ja valojen piiriin.
Juu tuo kamerakin tullut vastaan. Ihan kiva idea kyllä.
Plussaa:
– Tekee mitä lupaa. Kun purkki on konffattu kuntoon, sen saa jätettyä elämään omaa elämäänsä ja aktivoituu automaatisesti toistolaitteiden käytön mukaisesti ja valoefektit ovat sitä mitä luvataankin.
– Android appi on selkeä ja helppokäyttöinen
Miinusta:
– Järkyttävä hinta purkilla + ledinauhalla
– Tosiaan vaatii että purkki on kuvasignaalin välissä, joten TV:n omia sovelluksia käytettäessä purkista ei ole iloa.
– Pitkähkö toistoketju aiheuttaa pitkiä odotuksia kuvamoodeja vaihdettaessa. Eli kun toistolaite haluaa vaihtaa kuvamoodia, purkin ja television pitää kätellä myös uudelleen ja tuo kestää.
– Bugit. Virtajohtoa saa tuulettaa liian usein. Eli kun purkki päättää seota, niin pahimmillaan kuvasignaali ei kulje läpi lainkaan.
– Liitännät ovat HDMI 2.0b, joten kun 2.1 yleistyy esim. uusien konsolien myötä ja 2.1:n uusia ominaisuuksia haluaa käyttää, niin purkista tulee este.
Tietenkää valojen toiminta ei ole aivan samalla tasolla, mutta toimii kaikella materiaalilla.
Niin ja eikö hdmi arcilla saa vaikka lg:n oledin älysovelluksista valoihin toimintaa tommoselle hue boksille?
Joo itse en kyllä näihin valojuttuihin ole lähtenyt. Enkä kerran kk tulee katsottua niin antaumuksella leffaa mihin voisi tuoda jotain lisää tämä valoshow. Tosin telkkari telineessä seinässä kiinni ja kuviotapettia takana niin en tiä kuinka hyvin siihen edes tämä soveltus. Hintaa on kyllä melkoisesti.
Eikös ARC ole vain äänen paluukanava, vai olenko ymmärtänyt väärin?
No juu tuskin tämä olis hyvä ratkaisu kuviolliselle/muun kuin valkean väriselle seinälle. Ja muutenkin vähän kömpelö vehje kun kuvan pitää tulla telkkariin ulkoisen lähteen kautta jotta valot edes toimii. Muistaakseni Philipsin uudemmat (ja ainakin paremman pään mallit) Ambilight -telkkareista osaa sopeuttaa valot ainakin muun kuin valkoisen värisille seinille. Seinässä oleviin kuvioihin tosin nekään tuskin osaa ottaa mitään kantaa.
Jep, ARC = Audio Return Channel.
Philips telkkarin kohdalla saa valita onko telkkari seinällä vain jalan päällä (Ambilight asetuksissa siis). Noi ledit ovat ainakin telkkarin kohdalla niin asemoituja, että valaisevat suoraan sivullekin oikein hyvin.
Tämäpä juuri. En näe mitään järkeä sijoittaa tuollaista summaa pelkkien valojen tähden ja jos purkkikin vielä kapaa välillä virtajohdon tuuletusta. Mielummin kokonaan uutta TV:tä jossa ominaisuus muutenkin toimii huomattavasti paremmin.
Samaa hdmi kierrätystä tutkin Sampan q70r ja hw90r välillä ja totesin ettei taida onnistua.
Annoin Hue nauhat eteenpäin ja jätin boksin ostamatta.
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
https://www.govee.com/products/85/dreamcolor-led-tv-backlights
data-unfurl="true" data-result-id="142862" data-url="https://store.govee.com/products/immersion-tv-backlights" data-host="store.govee.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Govee Immersion Wi-Fi TV Backlights
data-onerror="hide-parent"/>
store.govee.com
Meillä on toi ylempi, vanhempi versio. Amazon.de toimitti.
Huonompaa:
-viive, jonka saattaa huomata: kamera->ohjausboksi->valot
-taitaa mitata värit 5:stä pisteestä
-sanoisin, että max 65" telkalle. 75":lle hieman lyhyet nauhat.
-käynnistys ja sammutus appilla (Alexa ei ole käytössä)
Yleisestiottaen ihan käyttökelpoinen systeemi ja aina toiminut käytettäessä.
Kameran pisteet kalibroitava appilla ennen käyttöönottoa.
Jostain syystä mainoskuvissa kameran runko näyttää olevan pystyasennossa, vaikka se tulee vaakaan, joilloin ei erotu noin paljoa kuin kuvissa.
No juu itsellä tällähetkellä tällänen systeemi:
Boxit: Telia-tv, steam link
Kuva: Tv ja tykki
Ääni: vahvari+ kajarit.
Näitä kun on laittanut ristiin rastiin hdmi jakajilla niin en kyllä yhtään tuommoista valoboxia enään kaipaa. Tosin kaiken muun voisi karsia pois paitsi tv ja telia-tv. Muita ei tule käytettyä enään kun tv:n koko on jo ihan riittävä.
Todella tärkeä nosto…
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä