Testijakson perusteella Galaxy Ring on Samsungilta ihan pätevä avaus älysormusten markkinoille, mutta varsinaisesti mitään merkittävää uutta ei ole tarjolla. Koko terveyden- ja liikunnanseurannan kentässä sen tarjoama ominaiskattaus on esimerkiksi älykelloihin verrattuna rajattu, samalla kun hinta on melko korkea.

Yhteenvetona Galaxy Ring sopii parhaiten päivittäisen terveyden seurantaan käyttäjille, jotka eivät pidä älykelloista ja lompakosta löytyy riittävästi löysää rahaa. Vaihtoehtoisesti se sopii myös täydentämään Galaxy Watch -älykellon käyttöä, jolloin dataa päästään mittaamaan eri tilanteisiin optimaalisimmin sopivilla tavoilla. Korkeahkoon lähes 500 euron suositushintaan Galaxy Ringiä on kuitenkin vaikea suoralta kädeltä suositella.

Plussaa:

  • Älysormusten mittapuulla sirohko koko
  • Akunkesto useita päiviä
  • Fiksu latauskotelo
  • Mahdollisuus käyttää yhdessä Galaxy Watch -älykellon kanssa

Miinusta:

  • Rajallinen hyödynnettävyys urheilukäytössä
  • Suuri lataushäviö latauskotelossa
  • Epäloogisuudet unen- ja stressinseurannassa (testaajan oma kokemus)
  • Ei voi käyttää käsidesin kanssa
  • Hinta

Huomioitavaa:

  • Ei kuukausimaksua, kuten Ouran sormuksissa
  • Paksuus saattaa häiritä tietynlaisessa käytössä
  • Ei toimi Applen puhelimien kanssa
  • Muutama ominaisuus toimii vain Samsungin puhelimilla

Puettavien laitteiden markkinaa ovat hallinneet tähän mennessä etunenässä langattomat kuulokkeet sekä älykellot. Muunlaisia toteutuksia, kuten sormuksia, on nähty vain yksittäisiä toteutuksia, merkittävimpänä suomalaislähtöisen Ouran tuotteet. Suuria valmistajia ei älysormusmarkkinoilla ei ole kuitenkaan tähän mennessä nähty.

Samsung antoi esimakua ensimmäisestä älysormuksestaan kuluvan vuoden helmikuussa MWC-messuilla esitellessään Galaxy Ringiä vitriinissä ja suljettujen ovien takana. Varsinainen julkaisu tapahtui vajaa puoli vuotta myöhemmin heinäkuun 10. päivä järjestetyssä Galaxy Unpacked -tilaisuudessa. Suomessa Ringiä jouduttiin odottamaan vielä tovi pidempään, sillä se julkaistiin täkäläisille markkinoille lokakuun lopulla ja myynti alkoi marraskuun puolivälissä.

Suomessa Galaxy Ringin suositushinta on 479 euroa kaikissa väreissä ja kokovaihtoehdoissa. Vertailun vuoksi tänä syksynä julkaistun Oura 4:n hinnat alkavat 399 eurosta, mutta kuukausimaksu (6 € / kk) nostaa lopullisia käyttökustannuksia, jotka ovat noin vuoden käytön jälkeen tasoissa.

Perehdymme tässä artikkelissa Galaxy Ringiin runsaan kahden viikon testijakson pohjalta. Verrokkina on käytetty Ouran kolmannen sukupolven Heritage-mallia.

 

Pakkaus ja oheistarvikkeet

Galaxy Ring toimitetaan mustassa kuutiomaisessa pahvirasiassa, jonka pinnassa on hillityt sormukseen viittaavat painatukset. Samsungin mukaan sillä on tavoiteltu vaikutelmaa korurasiasta. Pakkauksessa on sormuksen ja latauskotelon ohella USB-C-latauskaapeli, takuukortti ja pikakäyttöopas.

Jotta itselle sopiva sormuskoko selviää, on päästävä joko sovittamaan Ringiä myymälässä, tai tilattava itselleen kotiin Ring Sizing Kit, eli sovituspakkaus. Käytännössä Samsungin verkkokaupasta tilattaessa Samsung lähettää ensin sovituspakkauksen, jonka sisällä on kaikki koot muovisina sovitussormuksina, ja käyttäjä vahvistaa sen jälkeen valitsemansa koon Samsungille Galaxy Ringin toimitusta varten. Sovituspakkauksen voi halutessaan tilata myös erikseen 10 euron hintaan.

 

Rakenne ja tekniset ominaisuudet

  • Mitat:
    • Leveys: 7,0 mm
    • Paksuus: 2,6 mm
    • Läpimitta: 21 – 27,4 mm (koosta riippuen)
  • Kokovaihtoehdot: 5 – 13
  • Massa: 2,3 – 3,0 grammaa
  • Materiaalit: Luokan 5 titaanikuori, muovipolymeerisisäpinta
  • Suojaus: IP68, ATM 10 (ISO 22810:2010)

Galaxy Ring näyttää ulkoisesti varsin hillityltä rinkulalta – oikeastaan vain sisäpuolelta pilkottavat sensorikohoumat paljastavat sen tavallisesta ”tyhmästä” sormuksesta poikkeavaksi. Sormuksen pinta ei ole aivan tasainen, vaan se on muotoiltu aavistuksen koveraksi. Sormuksen pinnassa on pieni viirun muotoinen kohouma, jonka on tarkoitus asettua kämmenen puolelle ja siten sensorit asettuvat optimaalisesti oikeaan kohtaan.

Ringin pintamateriaali on luokan 5 titaaniseosta, joka on saatavissa kolmessa eri värissä – satiinipintainen Titanium silver, kiiltävä Titanium gold ja testikappaleemme Titanium black. Testikappaleemme mustaksi pinnoitettu värivaihtoehto ei osoittautunut testijaksolla erityisen kulutuskestäväksi, sillä jo parin kuntosalikäynnin jälkeen mustassa pinnoitteessa näkyi painonnostotangon aiheuttamia titaaninvärisiä naarmuja. Musta pinta on tasainen pinnoite, eli pinta on satiinimatta, eikä siinä näy minkäänlaista kuviointia.

Älysormusten kategoriassa, ja etenkin pahimpaan kilpailijaan verrattuna, koko on melko siro. Toki ulkomitat ovat yleisellä sormusten tasolla hieman järeämmän ja kulmikkaamman sormuksen luokkaa, mutta mitat ja paino ovat hieman pienemmät kuin uusimmassa 4. sukupolven Ourassa. Painon puolesta Galaxy Ring on yhtä huomaamaton kuin tavanomainen sormus. 2,6 mm:n paksuus saattaa häiritä joitain käyttäjiä, sillä ainakin itseäni sormus painoi joissain tilanteissa hieman viereisiä sormia.

Kokovaihtoehtoja on tarjolla yhteensä yhdeksän (5-13), joista kaikissa leveys ja paksuus ovat samoja ja ainoastaan läpimitta muuttuu. Tämän myötä pienempien kokojen yleisilme on jyhkeämpi mittasuhteista johtuen. Allekirjoittanut kokee omaavansa hyvin keskikokoiset miehen kädet, joten olin yllättynyt, kun omaksi kookseni määrittyi toiseksi suurin 12, joka istuu itselläni mukavasti itselläni etusormeen, keskisormeen ja nimettömään. Tämän perusteella voisi päätellä, ettei etenkään suurikätisille miehille löydy välttämättä tarpeeksi isoa kokoa.

Sormuksen rakenne on ATM 10 -vedenkestävä ja IP68-suojattu, eli sen kanssa voi sekä uida että pestä käsiä. Saippuan käyttö sormuksen kanssa on sallittu ja jopa suotavaa puhtaana pysymisen kannalta, mutta käsidesiä ei sormuksen kanssa suositella käytettäväksi, sillä rakenne ei pidä alkoholista. Maininnan arvoisena seikkana Ouran sormusta on sallittua käyttää käsidesin kanssa.

Sisäpuolelta Galaxy Ring on kiiltäväpintaista muovia, joka on sensorien kohdalta läpinäkyvää. Sensoreiden apuna on kaksi vihreää ja yksi punainen LED-valo, joita käytetään myös akkuvarauksen ilmoittamiseen, kun sormus otetaan pois sormesta. Vihreiden valojen vilkkuessa akkua on yli 15 % ja punaisen alle 15 %. Sensorien kohdalla on myös pienet pyöristetyt kohoumat mittatarkkuuden parantamiseksi. Oura pääsi juuri julkaistussa neljännen sukupolven sormuksessaan näistä kohoumista eroon, mutta ainakaan itse en kokenut niitä testijaksolla millään muotoa epämiellyttäviksi, tai edes käytössä havaittaviksi. Pimeässä käyttöä (nukkuessa) ajatellen sensorien valaistuksen voi kyllä havaita sormuksen ja sormen välistä, mutta se ei ole siinä määrin kirkas, että ainakaan itse olisin pitänyt sitä millään muotoa häiritsevänä.

Tekniset tiedot:

  • 8 Mt muistia
  • Akku:
    • 18 mAh – 23,5 mAh (koot 5-13)
    • ilmoitettu latausnopeus: 0-40 % 30 min; 0-100 % 80 min
  • Bluetooth 5.4 (BLE)
  • Kiihtyvyysanturi, optinen biosignaalisensori, iholämpötilasensori

Galaxy Ringin sisälle on pakattu pieneen tilaan modernia tekniikkaa. Mukana on laitteen tarvitsemat sensorit sykkeen, lämpötilan ja kiihtyvyyden mittaamiseen, piirilevyt, Bluetooth-antenni, akku sekä latauskäämit. Ringin sisältä löytyy myös NFC-tagi, mutta NFC:tä ei valitettavasti ole mahdollista käyttää esimerkiksi maksamiseen, joka olisi erittäin näppärä ominaisuus pienikokoisessa sormuksessa. Sormuksessa ei myöskään ole värinäominaisuutta, joka voisi olla joissain tilanteissa varsin näppärä lisä.

  • Mitat: 48,9 x 48,9 x 24,5 mm
  • Massa: 61,3 grammaa
  • Materiaalit: polykarbonaatti, ruostumaton teräs (sarana)
  • Akku: 361 mAh
  • Virransyöttö: USB-C-liitäntä, langaton Qi-lataus

Galaxy Ringin säilytys- ja latauspaikkana toimii muovinen kristallinkirkas latauskotelo, joka muistuttaa kooltaan varsin paljon nappikuulokkeiden koteloa. Kotelo rakenteeltaan varsin jämäkkä ja sormus näkyy läpi kannesta. Sisäpuolella on valkoinen alusta sekä kohouma, jonka ympärille sormus asetetaan. Valkoisessa alustassa on pehmeästi valaistuva valokehä, jonka ilmaisee akun varaustason joko sormuksesta, kun se on asetettuna koteloon, tai itse kotelosta, kun sormus on sormessa. Päällä olevaa nappia käytetään akun varauksen tarkistamiseen sekä pidemmällä painalluksella pariliitostilan aktivoimiseen.

Latauskotelon akkukapasiteetiksi ilmoitetaan 361 mAh, jolla sormuksen luvataan latautuvan noin 1,5-kertaisesti tyhjästä täyteen. Terävämmät saattavat heti hoksata, että sormuksen sisäisen akun ja latauskotelon akun välinen kapasiteettiero on huomattavasti suurempi kuin 1,5-kertainen. Lataushäviöt sormusta ladatessa ovat siis melkoiset, vaikkakaan sormus ei kuumene ladattaessa mainittavasti. Lataaminen tapahtuu langattomasti sormukseen integroitujen latauskäämien kautta. Koteloon saa lisää virtaa joko USB-C-kaapelilla tai tavallisella langattomalla Qi-laturilla.

Latauskotelo on Samsungilta fiksu toteutus, sillä pahin kilpailija Oura tarjoaa edelleen vain pöytälataustelineen, jossa sormuksen kuljettaminen mukana on hankalampaa.

 

Ohjelmisto

Ohjelmistopuolen toteutus on pitkälti tuttua kauraa Samsungin muista puettavista laitteista, eli erityisesti älykelloista. Sormuksen yhteydestä puhelimeen huolehtii Galaxy Wearable -sovellus ja terveys- sekä liikuntietojen tarkastelu tapahtuu puolestaan Samsung Health -sovelluksen kautta. Ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä Health lataa noin 100 megatavun kokoisen Ring-pluginin. Healthin käyttö vaatii Samsung-tilin luomisen. Sormus on yhteensopiva vain Android-puhelimien kanssa, eli iPhone-käyttäjät eivät valitettavasti pääse nauttimaan Galaxy Ringistä. Käyttäjäraporttien mukaan sormusta ei jostain syystä voi yhdistää myöskään Android-taulutietokoneisiin.

Galaxy Ring toimii ongelmitta myös muiden valmistajien kuin Samsungin Android-puhelimilla, mutta muutama toiminto jää uupumaan. Ilman Samsungin puhelinta käytössä ei ole nipistyseleitä (hälytyksen sammutus, puhelimen kameran etälaukaisin), Find my Ring -toimintoa, Easy Pairing -yhdistämistä (puhelin tunnistaa paritettavan sormuksen automaattisesti lähistöltä). Health-sovelluksesta jää uupumaan Galaxy AI -terveystietoanalyysi ja vinkit.

Toisin kuin Ouran sormuksissa, Galaxy Ringin käytöstä ei tarvitse nykyisellään maksaa kuukausimaksua.

Galaxy Wearable -sovellusta käytetään lähinnä sormuksen yhdistämiseen ja asetusten asettamiseen ensimmäisellä käyttökerralla. Sovelluksesta näkee myös sormuksen lataustason, voi etsiä sormusta vilkuttamalla sensorivaloja sekä päivittää sormuksen ohjelmiston. Sieltä löytyy myös pikavalinnat energiapisteisiin, unitietoihin ja syketietoihin, jotka vievät Samsung Health -sovelluksen puolelle. Käytännössä Wearable-sovellusta ei tarvitse juuri käyttää käyttöönoton jälkeen.

Sormuksen keräämän datan tarkastelussa toimii siis Samsungin Health-terveyssovellus. Jos on käyttänyt aiemmin Samsungin älykelloja, on käyttöliittymä ennalta tuttu. Sovelluksen käyttöliittymä on jaettu neljään eri välilehteen. Koti-välilehdellä on mukautettava näkymä kaikesta puettavan laitteen keräämästä datasta aihepiireittäin. Käyttäjä voi muokata näkymän sisältöä ja järjestystä makunsa mukaan. Yhdessä-välilehdellä voi toteuttaa kuntoiluhaasteita muiden käyttäjien ja ystävien kanssa. Kunto-välilehdellä on ohjattuja harjoitusohjelmia eri painotuksilla. Omalla sivulla on puolestaan käyttäjän tiedot, asetukset ja henkilökohtaiset saavutukset.

Health-sovelluksen keskeisin ja tärkein näkymä on Koti-välilehti, jonka ulkoasu on varsin selkeä ja melko pelkistetty. Osa käyttäjistä, itseni mukaan lukien, saattaisi kaivata hieman tiivistetympää näkymää, missä sisältöä olisi näytillä kerralla hieman enemmän, ilman tarvetta näkymän selaamiselle. Oletusarvoisesti ylimpänä kotinäkymän keskiössä on Energiapisteet-laatikko, joka koostaa sormuksen keräämien tietojen perusteella käyttäjän päivän energiatason ja tarjoaa siihen liittyviä vinkkejä. Tarkempiin uni- ja syketietoihin pääsee puolestaan käsiksi omista alakohdistaan.

 

Käyttökokemukset ja akunkesto

Galaxy Ringin toiminnassa ei havaittu runsaan parin viikon testijakson aikana minkäänlaisia ongelmia tai puutteita, vaan se toimi juuri kuten saattoi odottaa.

Samsung suosittelee avoimesti Ringin sopivan erityisen hyvin käytettäväksi yrityksen Galaxy Watch -älykellojen parina. Tämä ei ole sinällään ihme, sillä yritys toki haluaa kaupata lisää tuotteitaan, mutta taustalla on myös logiikkaa. Sormus nimittäin on parhaimmillaan hieman eri asioissa kuin kello, ja päinvastoin, joten ne täydentävät toisiaan, koska niiden tuottama seurantadata päätyy samaan paikkaan Health-sovelluksen analysoitavaksi ja näytettäväksi. Samsungin edustajan mukaan järjestelmä käyttää ensisijaisesti kellon dataa, jos se on saatavilla, ja täydentää sitä tarpeen mukaan sormuksella.

Vaikka Galaxy Ring on älysormusten mittapuulla melko siro, koin itse sen käytön häiritseväksi suurempaa voimankäyttöä vaatineissa käsillä tehtävissä askareissa, kuten pihatöitä, remonttitöitä ja autonkorjausta tehdessä. Niiden aikana sormus tulikin otettua usein pois sormesta ja sen myötä kyseisten askareiden aikainen aktiivisuus mittaamatta.

Tiivistettynä Galaxy Ring ei ole testikokemuksien perusteella yksistään kovinkaan sopiva laite urheilusuoritusten tallentamiseen, eikä Samsung sitä sellaisena toisaalta varsinaisesti mainosta. Jos urheilusuorituksia haluaa tallentaa, on ainakin hyvä tiedostaa, ettei sormuksessa ole GPS:ää, vaan paikkatieto pitää taltioida puhelimen avulla, ja lisäksi sykkeen seuranta on tarjolla vain rajatusti.

Toisin sanoen sykkeen tallennus on käytössä vain 11 treenitilassa, joista kaikki ovat erilaisia variaatioita kävelystä, juoksemisesta ja pyöräilystä. Galaxy Ringiä ei siis kannata suunnitella treenien tallennuslaitteeksi näiden ulkopuolella. Lisäksi testijaksolla tuli vastaan tilanteita, joissa sykemittaus ei jostain syystä ollut käytettävissä edes kyseisiä tuettuja treenitiloja aloitettaessa. Sormus osaa tunnistaa kävelyn ja juoksun automaattisesti ja käynnistää harjoituksen tallennuksen itsestään, jos kyseinen asetus on aktivoituna. Muutoin treenit pitää käynnistää manuaalisesti puhelimesta käsin. Lisäksi myös sisäliikunnassa, kuten juoksumatolla juostessa, puhelimen on oltava sormuksen lähettyvillä, jos syketietoja tahtoo tallentaa treenin oheen, sillä sormus ei selvästi tallenna niitä omaan muistiinsa, jos puhelin kaikkoaa lähettyviltä.

Keskeisenä testijaksolla tehtynä huomiona itse koin Ringin häiritsevän paksuksi myös urheillessa kuntosalilla sekä salibandyä pelatessa ja sormuksen pinnoite itseasiassa naarmuuntui myös helpohkosti painonnostotankoa vasten. Ring ei toisaalta myöskään toimi kovinkaan hyvin kyseisten liikunta-aktiviteettien yhteydessä, sillä se ei tallenna sykettä niiden aikana, joten jätin sen muutaman kokeilukerran jälkeen pois sormesta urheilun ajaksi.

Polarin Vantage M -urheilukelloon verrattuna Ringin kävelyn, juoksun ja pyöräilyn aikana tallentamat syke ja kaloritiedot olivat sinällään kokonaiskuvassa varsin hyvin linjassa mm. maksimin ja keskiarvojen osalta, mutta syketietoja jälkikäteen tarkastellessa vaikuttaisi siltä, että tarjolla oleva data on hieman suurpiirteistä, joten sormuksen voitaneenkin todeta sopivan lähinnä tuettujen urheilumuotojen yleistason sykkeiden mittaamiseen, mutta ei vaativampaan tarkkuutta vaativaan käyttöön.

Ringin keräämät aktiivisuus-, syke- ja lämpötilatiedot koostetaan Samsung Health -sovellukseen yleiseksi Energiapisteet-lukemaksi, jonka tarkoituksena on koostaa liikkumis-, syke- ja unitiedot helposti sisäistettäväksi tiivistelmäksi. Haluttaessa osakokonaisuuksia, kuten aktiivisuustietoja, sykettä ja unitietoja on mahdollista tarkastella myös tarkemmin, joskin ainakin itse jäin vielä paikoin kaipaamaan hieman yksityiskohtaisempia tietojen tarkastelumahdollisuuksia mm. kuvaajien osalta.

Testijaksolla pienoiseksi haasteeksi hyvinvoinnin kokonaiskuvan muodostamisessa osoittautui se, ettei sormuksella voinut tallentaa valtaosaa yleisimmin harrastamistani urheilumuodoista, eikä niitä tallennettu myöskään muilla Samsungin laitteilla, joten sormuksen tallentama kokonaiskuva istumatyötä tekevän käyttäjän liikkumisaktiivisuudesta jäi tästä syystä hyvin puutteelliseksi. Lisäksi Samsungin ja Ringin algoritmit vaikuttivat olevan varsin ankaria aktiivisuuden mittaamisen suhteen, kun verrokkina on useimmat muut io-techissä testatut aktiivisuutta seuraavat laitteet.

Sykkeen mittauksessa sormus käyttää 10 minuutin intervalleja, eli mittaus ei ole jatkuvaa, kuten älykelloissa. Niiden avulla sykkeestä muodostetaan tuntikohtaiset vaihteluvälipalkit sekä päiväkohtaiset keskiarvot.

Sykkeen perusteella muodostettavan stressiarvon suhteen Galaxy Ring tarjoili koko testijakson poikkeuksellisen ailahtelevia arvoja, joiden perusteella oli hankala päätellä oikeastaan yhtään mitään. Useimmiten sormuksen mittaamat stressiarvot seilasivat edestakaisin maksimin ja minimin välillä, eikä niillä vaikuttanut olevan juuri mitään korrelaatiota tosielämän tapahtumien kanssa.

Unenseurannassa älysormus on ainakin teoriatasolla laitteena parhaimmillaan, sillä pienikokoisena se häiritsee useimpia käyttäjiä huomattavasti kelloa vähemmän ja pieniä verisuonia sisältävät sormet sopivat myös mittauspaikaksi hyvin. Esimerkiksi pahin kilpailija Oura on saanut kehuja unenseurannan tarkkuudestaan.

Galaxy Ring osaa seurata univaiheita, unirytmiä, yöllistä liikkumista, ihon lämpötilaa, sykettä ja sykevälivaihtelua sekä veren happipitoisuutta unen aikana. Health-sovellus osaa tarjota myös perustason ”univalmennusta” nukkumistapojen korjaamiseksi mitatun datan pohjalta erilaisten teemojen ja seurattavien pääkohtien kautta. Jopa hieman huvittavana yksityiskohtana sovellus luo käyttäjälle ”unieläimen” nukkumistottumusten perusteella.

Yleisesti ottaen unenseurannan perustoiminnassa ei esiintynyt testijaksolla mainittavia ongelmia ja sormus tunnisti nukkumisajankohdat varsin hyvin ja tarkasti. Sormus myös tunnistaa hyvin yön aikana tapahtuvat pidemmätkin hereilläolojaksot ja osaa silti niputtaa myöhemmin jatkuvan unen osaksi yhtä kokonaisuutta. Tämä tuli todettua kattavasti pienen lapsen yöruokinnan yhteydessä. Ring tunnisti myös varsin hyvin alkoholin ja myöhäisen ruokailun vaikutukset unen laatuun, aivan kuten nykyaikaisen unta seuraavan puettavan laitteen kuuluukin.

Testaajakohtaisina havaintoina Healthin muodostamat uniraportit olivat yhteenvedoltaan usein melko lempeitä ja monesti itse koettu uni oli laadultaan raporttia heikompaa. Omia havaintojani tukivat myös verrokkina käytetyt muut laitteet, joiden raportit olivat yleensä enemmän tai vähemmän pessimistisempiä. Hyvänä käytännön esimerkkinä laite seuraa nukkumaanmenoaikaa, mutta suositeltu ikkuna (klo 23-02, kun tavoitteena on mennä nukkumaan klo 24) on niin laaja, että kyseisestä osa-alueesta saa lähes aina ”Erinomaiset” pisteet.

Erityisenä omakohtaisena huomiona Galaxy Ringin tallentamissa unitiedoissa korostui testaajalla suosituksia alhaisempi syvän unen määrä, vaikka vastaavaa ei saatu mitattua millään muulla samanaikaisesti käytetyllä verrokkilaitteella (Oura 3, Polar Vantage M, Pixel Watch 3). Ringin mittaama syvän unen määrä oli toistuvasti 50-100 % vähäisempi kuin muilla laitteilla.

Unenaikaisella lämpötilamittauksella on myös mahdollista ennustaa seuraavaa kuukautis- ja ovulaatiosykliä, mutta tätä ominaisuutta ei päästy testijaksolla testaamaan.

Galaxy Ring vietti io-techin ympärivuorokautisessa käyttötestissä runsaan parin viikon ajan, jonka aikana sitä ladattiin nelisen kertaa, joskaan akun varaustaso ei ollut lataushetkellä aina lähelläkään tyhjää. Käytännössä testissä ollut koon 12 sormus pärjäsi yhdellä latauksella noin 5-6 vuorokautta, eli sormuksen lataamisesta ei tarvitse huolehtia lähellekään päivittäin. Tulokset ovat myös linjassa sen kanssa, että Samsung lupaa suurimmalle 13-koon Ringille viikon akunkeston. Maininnan arvoisena seikkana sormuksen akunkesto saattaa pidentyä, jos sitä käytetään yhdessä Samsungin kellon kanssa.

Samsung lupaa puolen tunnin latauksella 40 % varaustason ja täyden latauksen 80 minuutissa – testikokemustemme perusteella lukemat pitävät paikkansa.

 

Yhteenveto

Testijakson perusteella Galaxy Ring on Samsungilta ihan pätevä avaus älysormusten markkinoille, mutta varsinaisesti mitään merkittävää uutta ei ole tarjolla. Koko terveyden- ja liikunnanseurannan kentässä sen tarjoama ominaiskattaus on esimerkiksi älykelloihin verrattuna rajattu, samalla kun hinta on melko korkea.

Edistynyttä tekniikkaa pieneen tilaan pakkaavan Galaxy Ringin vahvuudet löytyvät ehdottomasti päivittäisen terveyden ja hyvinvoinnin seurannasta, melko pienestä ja huomaamattomasta koosta, fiksusta latauskotelosta sekä hyvästä akunkestosta.

Sormuksen keräämän datan esitystapa on hieman makuasia, mutta itse jäin kaipaamaan vielä hieman monipuolisempaa ja yksityiskohtaisempaa toteutusta. Urheilusuoritusten seurantaan Galaxy Ring sopii vain hyvin rajatusti lähinnä kävelyyn, juoksuun ja pyöräilyyn liittyen, ja silloinkin puhelimen avustamana. Tarkempaan treenien seurantaan tarvitaan muita apuvälineitä. Itselläni tämä aiheutti puutteita sormuksen datan pohjalta muodostettuun kokonaiskuvaan ja omassa käytössäni parina olisikin ehdottomasti pitänyt olla Galaxy Watch -älykello. Myös uniraporttien sisällössä oli allekirjoittaneella pieniä ristiriitoja omien havaintojen ja muiden verrokkimittausten kanssa.

Galaxy Ringin vahvuuksia Ouraan nähden ovat kuukausimaksun puuttuminen, latauskotelo sekä mahdollisuus yhteiskäyttöön Samsungin älykellojen kanssa. Uusimman sukupolven Oura vaikuttaisi puolestaan olevan hieman vahvempi terveysdatan analysoinnissa ja käyttäjälle esittämisessä.

Yhteenvetona Galaxy Ring sopii parhaiten päivittäisen terveyden seurantaan käyttäjille, jotka eivät pidä älykelloista ja lompakosta löytyy riittävästi löysää rahaa. Vaihtoehtoisesti se sopii myös täydentämään Galaxy Watch -älykellon käyttöä, jolloin dataa päästään mittaamaan eri tilanteisiin optimaalisimmin sopivilla tavoilla. Korkeahkoon lähes 500 euron suositushintaan Galaxy Ringiä on kuitenkin vaikea suoralta kädeltä suositella.

Plussaa:

  • Älysormusten mittapuulla sirohko koko
  • Akunkesto useita päiviä
  • Fiksu latauskotelo
  • Mahdollisuus käyttää yhdessä Galaxy Watch -älykellon kanssa

Miinusta:

  • Rajallinen hyödynnettävyys urheilukäytössä
  • Suuri lataushäviö latauskotelossa
  • Epäloogisuudet unen- ja stressinseurannassa (testaajan oma kokemus)
  • Ei voi käyttää käsidesin kanssa
  • Hinta

Huomioitavaa:

  • Ei kuukausimaksua, kuten Ouran sormuksissa
  • Paksuus saattaa häiritä tietynlaisessa käytössä
  • Ei toimi Applen puhelimien kanssa
  • Muutama ominaisuus toimii vain Samsungin puhelimilla