Uusi testi tukee DirectX-rajapintaan syksyllä lisättyä VRS Tier 2 -tasoa, kun aiempi 3DMarkin VRS-ominaisuustesti tuki vain alkuperäistä Tier 1 -tasoa.

UL Benchmarks julkaisi elokuussa uuden Variable-Rate Shading -ominaisuustestin 3DMark-testiohjelmistoon. Variable-Rate Shading on tekniikka, jossa eri osat ruudusta varjostetaan eri tarkkuudella esimerkiksi etäisyyden tai kohteen ominaisuuksien perusteella.

Microsoft on julkaissut DirectX 12 -rajapintaan jälleen uusia ominaisuuksia ja niiden mukana Variable-Rate Shading -tukea laajennettiin uudelle Tier 2 -tasolle. UL Benchmarks on tämän myötä julkaissut myös uuden VRS-testin, joka mahdollistaa Tier 1- ja Tier 2 -ominaisuuksien testaamisen ja vertailun. Aiempi 3DMarkin VRS-testi tuki vain Tier 1 -tasoa.

Uusi VRS-testi on saatavilla heti ilmaisena päivityksenä 3DMark Advanced Edition- ja Professional Edition -versioille. Testin ajaminen vaatii vähintään Windows 10:n version 1903 ja VRS-ominaisuutta tukevan näytönohjaimen. Markkinoilla olevista tuotteista NVIDIAn Turing-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet tukevat Tier 1- ja 2 -tasoja ja Intelin Ice Lake -arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden Gen11-grafiikkaohjain Tier 1 -tasoa. AMD:n Radeon-näytönohjaimista ei rautapohjaista tukea VRS-ominaisuudelle löydy lainkaan.

Lähde: UL Benchmarks

This site uses XenWord.
;