AMD tulee kilpailemaan Intelin Xeon-prosessoreiden kanssa uusilla Epyc-prosessoreilla.

Toimitusjohtaja Lisa Su paljasti 2017 Financial Analyst Day -esityksessään, että uuteen Zen-arkkitehtuuriin pohjautuvat Naples-koodinimelliset prosessorit tullaan julkaisemaan markkinoille Epyc-brändinimellä. Epyc tulee korvaamaan vuonna 2003 käyttöönotetun Opteron-brändin AMD:n työasema- ja palvelinprosessoreissa.

Aikaisemmin Naples-koodinimellä tunnettu Epyc-prosessori on varustettu 32 ytimellä ja SMT-tuella se kykenee käsittelemään 64 säiettä. Isokokoisessa SP3-kantaisessa (LGA 4096) prosessorissa on yhdistetty lämmönlevittäjän alla neljä 8-ytimistä piisirua samalle hartsialustalle MCM- eli Multi-Chip Module -konfiguraatioon. Muistiohjain tukee kahdeksaa DDR4-muistikanavavaa ja PCI Express 3.0 -linjoja on käytössä 128 kappaletta.

Markkinoille on tulossa eri ydinkonfiguraatioilla (8, 16, 24) ja kellotaajuuksilla varustettuja Epyc-prosessoreita eri hintaluokkiin. Aiemmin tänä keväänä AMD lanseerasi Zen-arkkitehtuuriin perustuvat 4-, 6- ja 8-ytimiset työpöytäprosessorit myyntiin Ryzen-brändinimellä.

This site uses XenWord.
;