Computex-messujen yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa esiteltiin Ryzen Threadripper -prosessoria ja kerrottiin lisää tietoa ominaisuuksista.

AMD paljasti pari viikkoa sitten järjestetyssä Financial Analyst Day -tapahtumassaan, että se aikoo julkaista kesällä uuden HEDT-alustan ja 16-ytimisen Ryzen Threadripper -tehoprosessorin, joka on suunnattu kilpailemaan Intelin uusien Core X -sarjan tehoprosessoreiden kanssa.

Tänään Computexissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa kerrottiin, että markkinoille on tulossa useampi Ryzen Threadripper -malli eli 16-ytimisen rinnalle tulee todennäköisesti myös 12-ytiminen malli. Kaikissa Ryzen Threadripper -prosessoreissa on käytössä 64 PCI Express -linjaa ja nelikanavainen DDR4-muistiohjain. Käytettävissä on 60 PCIe-linjaa ja loput neljä ovat yhteydessä X399-piirisarjaan.

Emolevyvalmistajat ovat esitelleet Computex-messuilla omia X399-emolevyjään, joista löytyy massiivinen 4094-pinninen TR4-prosessorikanta ja nelikanavaisen muistiohjaimen ansiosta kahdeksan DDR4-muistipaikkaa.

Tarkempaa julkaisuajankohtaa tai hintatasoa ei vielä kerrottu. Ryzen Threadripper -prosessorit kuitenkin lanseerataan markkinoille tämän kesän aikana. Lehdistötilaisuudessa oli esillä LGA- eli Land Grid Array -koteloitu TR4-kantainen Ryzen Threadripper -prosessori. Lisää kuvia prosessorista löytyy saksalaisen Hardwareluxxin sivuilta.

Pari viikkoa sitten esitellyt Naples-koodinimelliset 32-ytimiset ja 128 PCI Express -linjalla varustetut Epyc-palvelinprosessorit ovat tulossa myyntiin 20. kesäkuuta.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;